Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Külön konyha, de hogyan?

Külön konyha, de hogyan?

Figyelt kérdés

Párommal 26 évesen vagyunk, én vagyok a nő. Anyósommal és párom nagymamájával élünk együtt egy házban.

Az utóbbi időszakban egyre kevésbé bírtam az együttélést, hogy a kapcsolatunknak semmi intim szferaja sincsen, hiszen sosem vagyunk kettesben a házban, csak a szobánkban tudunk, de az megint más.

Megbeszéltük párommal hogy mostantól külön fogunk főzni magunknak amit szeretnénk, és külön is fogunk bevásárolni, eddig mindent anyós intézett, mondhatni. Mi ezzel segíteni is szeretnénk neki, hogy ránk már nem kell főznie, sem vásárolnia sem,meg persze kicsit különülnénk is, mint pár.

Na ezen ő teljesen megsértődött, és már napok óta áll a bál itthon.

Mit gondoltok, hogyan lehetne ezt úgy megoldani hogy mindenkinek jó legyen?

2020. aug. 27. 14:59
1 2 3 4 5 6 7
 31/65 anonim ***** válasza:
59%

Sosem értem az egyetem kifogást a költözésre.

Párom és én egyetem mellett költöztünk össze pontosan azért mert együtt akartunk lenni és nem a szülők nyakán.

Párom mérnöknek tanult szóval azt sem hozhatja fel senki,hogy biztos valami könnyű szakon tanultunk azért sikerült.

És nem nem támogatott minket senki anyagilag.Nyáron ezerrel dolgoztunk és ki tudtunk venni egy lakást.

Utána egyetem mellett is dolgoztunk és fent tudtuk tartani magunkat.

Szóval nincs lehetetlen csak tehetetlen.

2020. aug. 27. 16:33
 32/65 A kérdező kommentje:

Egyáltalán nem köt belém. Írtam hogy jó a kapcsolatunk. Abszolút családtagként kezel, úgy érzi lett egy lánya is általam (ő mondta így).

És a mamahotel nem azt jelenti hogy otthon élsz, hanem hogy lóf*szt nem csinálsz és anyuci etet ruház stb.

Elmehetnénk albérletbe persze, aztán maradna 20ezer ftunk enni. Vagy annyi sem.

Később pedig ha többet keresünk, hogyan tovább? Költsünk milliókat albérletre? Az sem megoldás.

2020. aug. 27. 16:34
 33/65 anonim ***** válasza:
20%
Két felnőtt 26 éves, két fizetésből nem lennd képes fenntartani magát??? Uramisten. Ez tuti kamu. Még ha egyedül lennétek azt mondom oké, de hogy két fizetés(kb.300 ezer) ne legyen elég?? Totál életképtelenek vagytok, meg is érdemlitek. Maradjatok ott örökre, azt kívánom!
2020. aug. 27. 16:38
 34/65 anonim ***** válasza:
39%

Kérdező, a mamahotel azt jelenti hogy a gyerekszobába telepedsz be, vagy oda viszel egy másik embert. De nyugodtan, lehet élősködni a néni nyakán. Igazad van, pulyázz is oda légyszives, mert gondolom nem akarsz 50 éves korodig várni a gyerekkel, ha már olyan keveset keresel hogy csak 20 ezred maradna.

De rendben hidd csak azt hogy "anyósod" mennyire örül neked. Gondlom ő se úgy gondolta hogy évekig fogsz ott tespedni a nyakán.

2020. aug. 27. 16:38
 35/65 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, én tanári fizetést kapok, ez konkrétan 160ezer Ft. Párom még tanul, kettőnk fizetése eppemhog, 220ezer környékén van. Ráadásul a covid miatt neki nem volt hónapokig bevétele... Kedves vagy hogy idegen embereknek ilyet írsz, mikor nem tudod a hattersztorit.
2020. aug. 27. 16:39
 36/65 A kérdező kommentje:
Drága anyós úgy gondolta,hogy de, majd ide jönnek a gyerekek, és milyen jó lesz hogy ő tud majd vigyázni rájuk mert itt lesz. Ő nem akarja h elmenjunk.
2020. aug. 27. 16:40
 37/65 anonim ***** válasza:
78%
Én abba nem kötök bele, hogy anyósnál laktok, főleg ha amúgy jól kijöttök egymással, ez részemről oké. Azt viszont, hogy teljesen külön konyhán legyetek, azt hosszú távon kivitelezhetetlennek tartom. Az oké, ha valaki összedob magának egy rántottát vagy összerak egy szendvicset, de komolyabb főzésnél egyszerűen nem praktikus, ha ti külön magatokra főztök+vásároltok és ő is külön magára (vagy magára és a nagyira). Se anyagilag nem praktikus így, se rajta nem segítetek ezzel, hiszen képzeld el, hogy pl ti főztetek magatoknak ebédet/vacsorát, ő is enne valamit de álljon neki ő is főzni, mert a csak a ti kajátok. Hétvégén egymás mellett kavargatnátok a húslevest meg a gulyást? A maradékokat se osztanátok meg egymással? Ettől jobban elkülönülve se éreznétek magatokat, hiszen a közös konyhában főznétek, a közös étkezőben ennétek meg, az intimszféra ugyanúgy nem lenne meg, csak feleslegesen bonyolítanátok kicsit a háztartást. Ha szeretnétek néha ketten főzőcskézni, vásároljatok be ahhoz és főzzetek 4 főre.
2020. aug. 27. 16:44
 38/65 anonim ***** válasza:
50%

"Tegyük össze a kezünket, ergo kussoljunk és tűrjünk, ugye? Szerintem az együttélés nem így működik."

Az együttélés nem, de ez nem is az. Te náluk élsz. Ha együtt élek valakivel, akkor minden közös, mindent együtt szereztünk be, együtt hoztuk meg az együttélés szabályait. Ha odaköltözök valakihez, akkor sajnos az ő szava ér.

2020. aug. 27. 17:06
 39/65 anonim ***** válasza:
33%
Baszki, 4 órában keresek 120 ezret... Vállalj másodállást, korrepátálást. Vagy szimplán válts!
2020. aug. 27. 18:02
 40/65 anonim ***** válasza:
0%
Ja, nettóban, kézhez! És "csak" telefonálgatok.
2020. aug. 27. 18:03
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!