Tovább kellene lépnem a múlton, és segíteni őt?
Férjem 14 éves volt, amikor a szülei elváltak (az anyja alkoholizmusa miatt). Évekig nem tartotta vele a kapcsolatot, a házasságkötésünk előtt a kérésemre felkerestük, de borzasztó elutasító volt. Nemcsak fenyegette a párom, hogy kitagadja, ha elvesz engem feleségül, de pofon is csapott engem. (Az indoka az volt, hogy fiatalabb a férjem, mint én, és ez szégyen.)
Közben eltelt 14 év, a gyerekeinket sosem látta, és most újra keres-engem. Messengeren levelet ír, lájkolja az évi egy felrakott fotót a face-n, kommenteket ír hozzá.
A férjem szerint ne foglalkozzam vele, tiltsam, őt nem zavarná. De mint anya már másként gondolom, mint akkor.
Tuti segítségre szorul, mind anyagilag, mind erkölcsileg.
3 gyerek mellett eltartani tuti nem tudnánk teljesen, de idegesítő ez a dolog.
Ja és még valami: ha pl a tinédzser gyereked lennék és egy idegen, mérgező személyt a nyakamra hoznál, 18 évesen úgy húznék el tőled mint a vadlibák és soha semmiben nem segítenék se neked, se abban hogy eltartsd a drága nagyit.
Már ha igaz a történet, ugye...
Esetleg egy szakértőtol kérj segítséget, tanácsot.
Talán jár anyosnak is esély, ha sikerült tisztának maradnia.
Ez nem kötelességetek természetesen.
Hallgass ebben a férjedre, az ő anyukája, ne intézked egyedül, mert úgy erezheti, jogosan, hogy hátbatámadás. O a ti kis homokvaratokat, az erősségeteket, folyamatosan tapasztja, hogy jó erősek legyenek a falak, te meg fuest bele oldalt egy jó nagy lukat. Nem kéne.
Ennyiből amit leírtál, azt tenném, hogy megkérdezném a férjemet, hogy bárhol is fog élni az anyós, utalással a tulajnak, beszállunk-e a lakbérbe, vagy havi egyszeri nagybecasarlast tudunk-e csinálni, és kizárólag ennyi, teljes elhatárolódás, semmi infót nem kell rólunk tudnia, az életünkbe semmilyen szinten belelátást nem adnánk.
Ne hagyd, hogy neked üzenhessen neked, még rajta keresztül megismerjen titeket, mert nem tudhatod a valódi szándékát, úgy kötés és a férjed köze áll, hogy észre sem veszed...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!