Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Tovább kellene lépnem a...

Tovább kellene lépnem a múlton, és segíteni őt?

Figyelt kérdés

Férjem 14 éves volt, amikor a szülei elváltak (az anyja alkoholizmusa miatt). Évekig nem tartotta vele a kapcsolatot, a házasságkötésünk előtt a kérésemre felkerestük, de borzasztó elutasító volt. Nemcsak fenyegette a párom, hogy kitagadja, ha elvesz engem feleségül, de pofon is csapott engem. (Az indoka az volt, hogy fiatalabb a férjem, mint én, és ez szégyen.)

Közben eltelt 14 év, a gyerekeinket sosem látta, és most újra keres-engem. Messengeren levelet ír, lájkolja az évi egy felrakott fotót a face-n, kommenteket ír hozzá.

A férjem szerint ne foglalkozzam vele, tiltsam, őt nem zavarná. De mint anya már másként gondolom, mint akkor.

Tuti segítségre szorul, mind anyagilag, mind erkölcsileg.

3 gyerek mellett eltartani tuti nem tudnánk teljesen, de idegesítő ez a dolog.

2020. júl. 29. 12:28
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
61%
Maradj ki ebből. A férjed anyja, az ő döntése és felelőssége. A véleményedet elmondhatod, ha kér adhatsz tanácsot, és ennyi a te hatásköröd.
2020. júl. 29. 13:47
 12/27 anonim ***** válasza:
37%
11-es, a férje nem egy külön ember, hanem ketten alkotnak családot. A te házastársad idegen neked, külön döntesz ekkora volumenű kérdésben? Nonszensz.
2020. júl. 29. 14:04
 13/27 anonim ***** válasza:
100%

A férjed nem akarja tartani vele a kapcsolatot. Akkor te minek?

Nem kell ezt erőltetni. A házasságkötés előtt sem kellett volna. Nyilván a férjed tudta előre, hogy semmi jó nem lesz belőle.

Egyébként szerintem tuti azért bukkant most fel, egyenlőre még ilyen szolid lájkolgatással, mert majd akar valamit.

De ahogy értem, nem foglalkozott a férjeddel. Neked meg konkrétan senkid.

2020. júl. 29. 14:08
 14/27 anonim ***** válasza:
82%
Tönkre akarod tenni az életedet? Csak tessék! A sajátodat! A férjedét és a 3 gyereketekét tönkretenni viszont NINCS JOGOD!!!! (Azért remélem, hogy csak kamukérdés, és nem forog egy extrém butaság miatt egy család nyugalma valóban kockán.)
2020. júl. 29. 14:49
 15/27 anonim ***** válasza:
69%

Képes lennél a gyerekeid közelébe engedni egy ilyen embert?

Minimum elvonó, bizonyítsa hogy tiszta és az is marad, akkor talán segítenék ha a férjem is ezt akarná

De hamarabb fogja elinni a bele fektetett pénzetek

2020. júl. 29. 15:17
 16/27 A kérdező kommentje:

Sehol nem írtam, hogy befogadnám, sem azt, hogy a gyerekeim közelébe engedném, ezt csak ti látjátok a történetben.

Egyszerűen csak próbálom megérteni őt. Elvileg gyógyult (csak akkor engedik ki onnan), és valószínűleg megbánta már a hosszú éveket. Senkije sincs.

Hogyan számolunk el a lelkiismeretunkkel?

2020. júl. 29. 15:24
 17/27 anonim ***** válasza:
100%

Előbb azt írtad mennie kell az intézetből...

Nekem ebből az jött le, hogy nincs pénze, nem tud fizetni az intézetnek ezért kirakják. És bizony így működnek az intézetek, otthonok és ha nincs pénz kiengedik akkor is ha nem gyógyult.

Nektek pedig nem kell elszámolni a lelkiismeretetekkel. Ő itta el a pénzét, az életét, ő mondott le a fiáról mikor az üvegért nyúlt. Ezt sosem bocsátanám meg

2020. júl. 29. 15:45
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
Gyógyult alkoholista? Ilyen fogalmilag NINCS! Az alkoholizmusból nem lehet kigyógyulni. Csak alkoholmentesen lehet élni, ameddig sikerül. Úgyhogy garantáltan nem minősíthették gyógyultnak! Újabb pont a kamukérdés irányába. Mellesleg hogy talált meg téged a messengeren 14 év után? És mért pont téged, mért nem a fiát?
2020. júl. 29. 15:55
 19/27 A kérdező kommentje:
A fia is ismerőse, természetesen. De nekem irkál, tőlem vár megértést. Sőt, a fiunkat is bejelölte, persze hiába. Fogalmam sincs, mennyire minősítették gyógyultnak, elvileg márciusban engedték volna el, a vírus miatt maradhatott. Dolgozik, automatikusan vonják a béréből a költségeket. (Egyházi fenntartású rehabilitációs intézet női szenvedélybetegek számára) De ahol élünk, tuti nem él meg, ha albérletet kell fenntartani. Persze az sem biztos, hogy idekoltozne, csak celozgatott. Köszönöm a válaszokat. Igazából csak megerősítette, amit gondolok.
2020. júl. 29. 17:00
 20/27 anonim ***** válasza:
76%

Elég eszement dolog lenne. A saját gyereke se akarja!

Aztán mi lenne miután a nyakatokra hoznád? Na mi? Ha lerobban magatokhoz is kellene venned ha már ilyen jóban vagytok a drága nagymamával.

Ha a férjed lennék nagyon kőkeményen leállítanálak!

Ez a fajta hülyeség vetekszik azzal a kérdezőével aki az exférjéhez menne vissza cselédnek és odaadná a pasas volt nőjének a lakását.

Remélem mindkettő kamu. Nem akarom elhinni hogy vannak ilyen emberek!

2020. júl. 29. 18:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!