Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Tovább kellene lépnem a...

Tovább kellene lépnem a múlton, és segíteni őt?

Figyelt kérdés

Férjem 14 éves volt, amikor a szülei elváltak (az anyja alkoholizmusa miatt). Évekig nem tartotta vele a kapcsolatot, a házasságkötésünk előtt a kérésemre felkerestük, de borzasztó elutasító volt. Nemcsak fenyegette a párom, hogy kitagadja, ha elvesz engem feleségül, de pofon is csapott engem. (Az indoka az volt, hogy fiatalabb a férjem, mint én, és ez szégyen.)

Közben eltelt 14 év, a gyerekeinket sosem látta, és most újra keres-engem. Messengeren levelet ír, lájkolja az évi egy felrakott fotót a face-n, kommenteket ír hozzá.

A férjem szerint ne foglalkozzam vele, tiltsam, őt nem zavarná. De mint anya már másként gondolom, mint akkor.

Tuti segítségre szorul, mind anyagilag, mind erkölcsileg.

3 gyerek mellett eltartani tuti nem tudnánk teljesen, de idegesítő ez a dolog.

2020. júl. 29. 12:28
A kérdező szavazást indított:
Egy találkozást megér, utána kell dönteni.
Nem kell foglalkozni vele
Kötelezettségük van felé, hiszen ő a férjem édesanyja
128 szavazat
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
100%

Nem kért segítséget, akkor mért kellene foglalkozni vele?

Ha segítségre szorul és segítséget kér, majd akkor ráérsz ezzel a problémával foglalkozni.

2020. júl. 29. 12:34
 2/27 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ne foglalkozz vele. Pofonvágott? Milyen jogon? Már elfelejtette hogy utált téged? Hagyd. Megérdemli hogy szenvedjen
2020. júl. 29. 12:35
 3/27 anonim ***** válasza:
95%

személyes véleményem:

Legingább a párodnak kellene eldönteni akar e vele kapcsolódni, hiszen az ő anyja. A gyerekeknek így is jó, hiszen eddig sem ismerték.

Neked pedig, szükséged van egy teherre? Mert ha ez a helyzet, hogy az anyagiak miatt keres, akkor jobb hagyni szerintem.

2020. júl. 29. 12:36
 4/27 A kérdező kommentje:

Már így is hosszú volt, azért nem írtam, hogy néhány éve egy szenvedélybetegek számára fenntartott intézményben él tőlünk 100km-re, de innen idén mennie kell. Pénze nincs, a házát elitta.

A férjemet egyszer kereste meg, hogy segít-e, elutasította, őt sem segítette soha.

Jól élünk, tudnánk neki valamennyit adni, csak vajon érdemes-e?

2020. júl. 29. 12:43
 5/27 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Amit adnátok, lefolyna a torkán. Most sem érdeklitek, csak pénzt meg lakást akar tőletek. A családi életetek tönkremenne, ha bevennétek a rokonságba. A gyerekeiteket sokkolná a viselkedésével. Megjelennének nálatok a hitelezői, verve az ajtót, hogy adjátok meg a mama kisebb-nagyobb tartozásait. Ingatlanmaffiának játszaná át az otthonotokat. Borzalmasan megbánjátok, ha elkezdetek "törődni" vele.
2020. júl. 29. 12:48
 6/27 anonim ***** válasza:
90%
Hát ez jó kérdés. Esetleg úgy tudnátok segíteni, hogy ne vesszen kárba, hogy az új hejre ahová megy vagy lakásba oda fizettek bele. Kérdés mennyire tiszta? Mert sajnos ha mai napig problémája van az alkohollal, akkor nem javaslom a támogatást. Értem hogy anya és sajnod, de ezt az életet ő választotta magának.
2020. júl. 29. 12:49
 7/27 Manoka8528 válasza:
100%
Tudnánk valamennyit adni csak vajon megéri e ? Hát....én a saját apámmal vagyok most így sajnos.Fáj a helyzet ami kialakult kettőnk közt de tehetetlen vagyok.De nem is ez a lényeg. Nyílván kell neki a biztos pont most,hogy mennie kell onnan ahol eddig volt.A saját anyósomról tudom,hogy ha engem hív és segítség kell neki,főleg anyagi...azt én utasítom el.Olyankor a páromat hívja és nála könyörög.Ha a párom segít akkor az ellen nem tehetek semmit hisz az ő anyja.De amikor nála is törik a mécses akkor belül picit megkönnyebbülök.Szerintem ne törődj vele.Majd a párod cselekszik.Ha ő sem segíti őt a jövőben vagy ha magasról tojik rá úgymond,akkor neked aztán teljesen felesleges rágódnod ezen.
2020. júl. 29. 12:52
 8/27 anonim ***** válasza:
100%
Volt egy alkesz ismerősöm, az anyja támogatásul vett neki hitelre egy hűtőt. Még javában fizette a mama a részleteket, mikor a hűtőt már kéz alatt eladta s az árát elitta a lánya. Iszákosban ne bízz.
 9/27 anonim ***** válasza:
100%
Szóval csak azért akarja veletek tartani a kapcsolatot mert anyagilag szüksége van rátok . Hát nekem nem lenne ehhez bőr a képemen , de a kedves mamának van . Vannak munkahelyek ahol biztosítva van a szállás is . Menjen dolgozni oda . Aztán ha anyagilag rendbejött és utána akarná tartani a kapcsolatot , akkor gondold át , hogy érdemes -e megismernie az unokáit. Addig én nem foglalkoznék vele .
 10/27 anonim ***** válasza:
80%
Persze! Pénzeljétek csak az alkoholistát, sőt, költöztessétek magatokhoz! Döbbenetes, mennyire nem tudsz racionálisan gondolkodni.
2020. júl. 29. 13:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!