Tovább kellene lépnem a múlton, és segíteni őt?
Férjem 14 éves volt, amikor a szülei elváltak (az anyja alkoholizmusa miatt). Évekig nem tartotta vele a kapcsolatot, a házasságkötésünk előtt a kérésemre felkerestük, de borzasztó elutasító volt. Nemcsak fenyegette a párom, hogy kitagadja, ha elvesz engem feleségül, de pofon is csapott engem. (Az indoka az volt, hogy fiatalabb a férjem, mint én, és ez szégyen.)
Közben eltelt 14 év, a gyerekeinket sosem látta, és most újra keres-engem. Messengeren levelet ír, lájkolja az évi egy felrakott fotót a face-n, kommenteket ír hozzá.
A férjem szerint ne foglalkozzam vele, tiltsam, őt nem zavarná. De mint anya már másként gondolom, mint akkor.
Tuti segítségre szorul, mind anyagilag, mind erkölcsileg.
3 gyerek mellett eltartani tuti nem tudnánk teljesen, de idegesítő ez a dolog.
Nem kért segítséget, akkor mért kellene foglalkozni vele?
Ha segítségre szorul és segítséget kér, majd akkor ráérsz ezzel a problémával foglalkozni.
személyes véleményem:
Legingább a párodnak kellene eldönteni akar e vele kapcsolódni, hiszen az ő anyja. A gyerekeknek így is jó, hiszen eddig sem ismerték.
Neked pedig, szükséged van egy teherre? Mert ha ez a helyzet, hogy az anyagiak miatt keres, akkor jobb hagyni szerintem.
Már így is hosszú volt, azért nem írtam, hogy néhány éve egy szenvedélybetegek számára fenntartott intézményben él tőlünk 100km-re, de innen idén mennie kell. Pénze nincs, a házát elitta.
A férjemet egyszer kereste meg, hogy segít-e, elutasította, őt sem segítette soha.
Jól élünk, tudnánk neki valamennyit adni, csak vajon érdemes-e?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!