Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért kell hisztériázni azon,...

Miért kell hisztériázni azon, hogy nem lesz templomi esküvő?

Figyelt kérdés

Ateista vagyok, párom sem gyakorolja a vallását. Az ő anyja hívő, minden héten ott van a templomban.

Jövőre lesz az esküvőnk, nemrég álltunk neki a szervezésnek, mire anyósjelölt egyik nap közli, hogy már megkérdezte a papot, és még szabad a templom aznap, amit kinéztünk.

Mondom neki, köszönöm, de nem lesz templomi, mi ketten ezt már a kapcsolatunk elején megbeszéltük.

Anyós majdnem elkezdett sírni, hogy de ez milyen már, meg így az unokákat ki fogja megkeresztelni. Mondom senki, nem lesznek megkeresztelve.

Erre elkezdett ordítani, hogy milyen ember vagyok, azt akarom, hogy pokolra jussanak a gyerekeim...

Higgadtan elmondtam neki, hogy ezen kár veszekedni, mindenki abban hisz, amiben akar.

Eddig is tudta, hogy ateista vagyok, nem tudom, min van ennyire meglepődve.

Azóta nem hajlandó velem beszélni.. sírva könyörög a páromnak, hogy legyen templomi, apósnak már az idegeire megy teljesen. Azzal fenyegetőzik, hogy akkor ő el se jön és apóst se engedi el.

Mit lehetne csinálni? 100%, hogy nem lesz templomi esküvő!

Vagy hagyjam hisztizni, majd abbahagyja?

2020. júl. 3. 09:18
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
84%

Tipikus keresztény hívő mentalitás...Mindenki rossz, aki nem hívő.

Egyszer voltam egy keresztelőn, ahol a pap arról prédikált, hogy bánjuk meg a tetteinket, akármilyen nagy vétséget is követünk el, ha megbánjuk, és hiszünk Istenben, akkor a mennybe jutunk. Aztán hozzátette, élhetünk akármilyen jó életet, cselekedhetünk számtalan jót a földi létünk során, ha nem féljük az Istent, a pokolra jutunk... Nálam itt elvágta magàt a keresztény egyház.

2020. júl. 3. 11:29
 32/44 anonim ***** válasza:
85%
#29, oszt miben is van igaza a szipirtyónak? Abban, hogy képtelen tiszteletben tartani más lelkiismereti és vallásszabadságát? Az én anyám ugyanezt csinálta anno... aztán sikerült annyira belelovallnia magát a téveseszméibe, hogy 2 hetet pihikézhetett a pszichiátrián...
2020. júl. 3. 11:30
 33/44 anonim ***** válasza:
93%

Előbb-utóbb valószínűleg belenyugszik, és el fognak menni az esküvőtökre. (Bár hallani sajnos olyanról is, aki képtelen elfogadni, és inkább megszakítja a kapcsolatot a gyerekével ilyesmi miatt...)

Az én szüleim is kiakadtak annak idején, mikor megmondtuk, hogy nem akarunk templomi esküvőt. Annak idején én meg lettem keresztelve (a párom nincs is), de százszor jobban örülnék, ha ez nem történik meg, mert ahogy előttem is írta valaki, nem akarok ehhez a közösséghez tartozni, ráadásul úgy, hogy ezt valaki más előre eldöntötte helyettem. Végül volt polgári esküvőnk, a szüleim jelen voltak rajta, és többé nem lett felemlegetve a templomi esküvő téma.

Nálam nem fér bele, hogy más hite kedvéért a saját világképemmel szembeforduljak. Semmilyen formában nem akarom egyik egyházat sem támogatni, és a tradícióikat követni, így a gyerekeink sem lesznek megkeresztelve. Majd ők eldöntik, hogy milyen vallást akarnak követni.

Ha én el tudom fogadni, hogy ő vallásos, ő is fogadja el azt, hogy én nem vagyok az. Márpedig ez a mi esküvőnk/életünk.

2020. júl. 3. 11:47
 34/44 anonim ***** válasza:
92%

Sajnos hallottam olyat, hogy a nagyi titokban elvitte keresztelni a gyereket a szülő kérése ellenére. Nagyon is kivitelezhető.

A templomi esküvő meg egyéni döntés, és buta az, aki a szertartást ki akarja csikarni, mert hazugság lenne az egész. Igaz hívő elfogadja ezt. Anyósod esetleg ezt megérthetné.

Az enyém is vallásos, ő is már intézte volna a templomukban. Mondtuk, nem akarjuk, amúgy más akadály is van. Egyik, hogy sok évi egyházi adót kéne befizetni, hogy engedjék, amire nem szánunk költeni. A másik a jegyesoktatás,ott is és az esküvőn is hazudni... Nem vagyunk hívők,de álszentek sem a szép képek kedvéért. Ő már ment is a paphoz,hogy ekkor ott ingyen meglesz, nem baj,ha a hivatalitól másik napon lesz, csak legyen. Más város is volt. Leállítottuk, pár hét alatt megértette. Aztán jött a keresztelő. Abban nem enged, megmondta, hogy szelíd erőszakkal, de kitart, amíg meg nem lesz.... Márpedig lesz ideje gyakorolni, mert nem lesz.

2020. júl. 3. 12:06
 35/44 anonim ***** válasza:
80%

Az én szüleim, különösen az apám mélyen vallásos volt.

Mégis egy percet nem gyötörtek a templomi esküvővel, de én tudom az okát. Annyira ellenezték és utálták a férjemet, hogy úgy gondolták, jobb is, ha nem lesz templomi esküvő, így a hitük szerint, nem is leszünk házasok.

Mondjuk igazuk lett, elváltunk, szerencsére abból a házasságból nem született gyerek.

2020. júl. 3. 12:22
 36/44 anonim ***** válasza:
87%
Pont a 35-ös hozzászólás kapcsán jutott eszembe, hogy nekem meg az lenne a gyanús, hogyha vallásos emberek könnyen elsiklanának afölött, hogy nem lesz templomi esküvő. Gyanítanám, hogy nem jósolnak nagy jövőt a kapcsolatunknak.
2020. júl. 3. 12:25
 37/44 anonim ***** válasza:
91%

Akik az anyós pártján állnak.. Érdekelni miért a meny jelöltnek kellene meghajolnia anyós akarata előtt? Miért nem lehet tiszteletben tartani a fiatalok döntését? Hisz róluk van szó, nem pedig anyósról apósról.

A vallás meg legyen mindenki egyéni döntése nem pedig másnak az akarata, kényszere.

2020. júl. 3. 14:40
 38/44 anonim ***** válasza:
89%

Kit érdekel mit akar anyós? Én is keresztülmentem ezen, nálunk is hepajozott, hogy de mi az hogy nem lesz, ugyanúgy sértegetett meg fenyegetőzött. Egy ideig próbáltam higgadt maradni, de nem állt le. A pohár akkor telt be, mikor jött a: "Nagyon ajánlom, hogy az unokák meg lesznek keresztelve". Mondtam neki, hogy ne legalább emiatt nem kell aggódjon, mert nem lesz gyerekünk, szóval egy probléma mínusz. Na ott el kezdett kiabálni, hogy mégis mit képzelünk mi, na akkor úgy kiosztottam, hogy a lábán nem állt meg. Férjem pedig közölte vele, hogy meg se próbáljon eljönni az esküvőre, ha ilyen undorítóan viselkedik...

Az ilyen korlátolt, csőlátású emberrel nem lehet mit kezdeni, túl unintelligens ahhoz, hogy felfogja nem mindenki hisz a bibliai halandzsákban meg a mesékben és nem mindenki hívő. Ez van. Ő hisz benne, szíve-joga, ahogy nekünk is eldönteni, hogy a SAJÁT esküvőnk milyen lesz és milyen nem, ennyi. Ha nem tetszik, nem kötelező elmenni, de az ilyen szégyellheti magát, hogy csak azért, mert nem sikerült rátok erőltetnie a saját nézeteit, el se megy a fia esküvőjére. Az ilyenért nem kár!

Baromi kíváncsi lennék, hogy anyóspajti meg akik az ő pártját fogják mit szólnának ahhoz, hogyha egy ateista foggal-körömmel próbálná őket meggyőzni, hogy az egész biblia kamu és ne akarjon templomi esküvőt és ne is keresztelje meg a gyerekeit.... Vérig lennének sértődve, de ha ők csinálják az nyilván nem baj és tök elfogadható. Meg a nagy francokat.

2020. júl. 3. 15:07
 39/44 anonim ***** válasza:
88%
"Akik az anyós pártján állnak.." - rövidebben a hungaro-dzsihadisták... akik vallásháborút indítanának a családon belül...
2020. júl. 3. 15:16
 40/44 anonim ***** válasza:
92%

"Mivel neked meg hót mindegy, akár meg is kereszteltetheted őket a kedvéért."

Azt értsétek már meg, hogy egy ateistának a világnézete épp olyan világnézet, mint a vallásosoké, nem pedig egy üres tér, amit az tölt ki a saját hülyeségével, aki épp arra jár. Az, hogy egy ateista nem ért egyet az egyházi szertartásokkal, nem azt jelenti, hogy "hót mindegy", hanem hogy nem akarja ezeket. Különben sok ateistát zavar, hogy gyerekként megkeresztelték, mert amikor bármelyik KDNP-s politikus a sokmillió keresztényre hivatkozik, és az egyház is erre hivatkozva húzza be az állami pénzeket, akkor egyik se fogja hozzátenni, hogy a megkereszteltek 90%-a a "hót mindegy, nagyanyám akarta" kategória.

2020. júl. 3. 15:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!