Miért kell hisztériázni azon, hogy nem lesz templomi esküvő?
Ateista vagyok, párom sem gyakorolja a vallását. Az ő anyja hívő, minden héten ott van a templomban.
Jövőre lesz az esküvőnk, nemrég álltunk neki a szervezésnek, mire anyósjelölt egyik nap közli, hogy már megkérdezte a papot, és még szabad a templom aznap, amit kinéztünk.
Mondom neki, köszönöm, de nem lesz templomi, mi ketten ezt már a kapcsolatunk elején megbeszéltük.
Anyós majdnem elkezdett sírni, hogy de ez milyen már, meg így az unokákat ki fogja megkeresztelni. Mondom senki, nem lesznek megkeresztelve.
Erre elkezdett ordítani, hogy milyen ember vagyok, azt akarom, hogy pokolra jussanak a gyerekeim...
Higgadtan elmondtam neki, hogy ezen kár veszekedni, mindenki abban hisz, amiben akar.
Eddig is tudta, hogy ateista vagyok, nem tudom, min van ennyire meglepődve.
Azóta nem hajlandó velem beszélni.. sírva könyörög a páromnak, hogy legyen templomi, apósnak már az idegeire megy teljesen. Azzal fenyegetőzik, hogy akkor ő el se jön és apóst se engedi el.
Mit lehetne csinálni? 100%, hogy nem lesz templomi esküvő!
Vagy hagyjam hisztizni, majd abbahagyja?
"6: legyen neki fontos, de ez nem az ő esküvője. Illetve van különbség a csalódottság normális kifejezése és az ordibálás meg fenyegetőzés között."
Valóban. De ha valaki elvakult a hitében, ezt a különbségét nem látja át.
11!
Egy ateistának nem "hót mindegy". Az ateista tagadja, hogy van Isten.
14!
Ez esetben nem vagy ateista,csupan nem vagy hívő. Ég és föld a különbség.
nálunk is volt cirkusz, hogy ez legyen meg az legyen
aztán közöltem mindenkivel, hogy csak az anyakönyvvezetőhöz megyünk, és csak ketten a két tanúval
így jártak
17!
Teljesen értelmetlen az irományod. A hívő hisz, a nem hívó nem hisz, az ateista meg tagad. Ennyi. Nem kell hozzá egyik felkeltse meggyőznie a másikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!