Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért kell hisztériázni azon,...

Miért kell hisztériázni azon, hogy nem lesz templomi esküvő?

Figyelt kérdés

Ateista vagyok, párom sem gyakorolja a vallását. Az ő anyja hívő, minden héten ott van a templomban.

Jövőre lesz az esküvőnk, nemrég álltunk neki a szervezésnek, mire anyósjelölt egyik nap közli, hogy már megkérdezte a papot, és még szabad a templom aznap, amit kinéztünk.

Mondom neki, köszönöm, de nem lesz templomi, mi ketten ezt már a kapcsolatunk elején megbeszéltük.

Anyós majdnem elkezdett sírni, hogy de ez milyen már, meg így az unokákat ki fogja megkeresztelni. Mondom senki, nem lesznek megkeresztelve.

Erre elkezdett ordítani, hogy milyen ember vagyok, azt akarom, hogy pokolra jussanak a gyerekeim...

Higgadtan elmondtam neki, hogy ezen kár veszekedni, mindenki abban hisz, amiben akar.

Eddig is tudta, hogy ateista vagyok, nem tudom, min van ennyire meglepődve.

Azóta nem hajlandó velem beszélni.. sírva könyörög a páromnak, hogy legyen templomi, apósnak már az idegeire megy teljesen. Azzal fenyegetőzik, hogy akkor ő el se jön és apóst se engedi el.

Mit lehetne csinálni? 100%, hogy nem lesz templomi esküvő!

Vagy hagyjam hisztizni, majd abbahagyja?

2020. júl. 3. 09:18
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
12%

Mi sem vagyunk vallásosak, de lett templomi esküvő, mert a férjem nagyapja lelkész volt, sajnos az esküvőt már nem érte meg. Én ajánlottam fel, hogy számomra nem fontos, lesz-e templomi, de nekik az, ezért ha szeretnék, legyen.

A keresztelőt én szerettem volna a fiamnak, szerettem volna legjobb barátnőmet keresztszulonek, illetve hogy később ha iskolát kell választani, ne legyen gond. Sajnos ma már a legtöbb jó iskola egyházi. Amúgy nem gyakoroljuk a vallást,

A keresztelő és a templomi esküvő is számomra egy szép szertartás, de nem mély értelemben. Szép a templom, szép hagyomanytisztelet, számomra semmi több. De így akinek több, az boldog volt. Férjem vallásos nevelést kapott, mégis őt érdekelte legkevésbé, hogy lesz-e bármelyik 🙂

2020. júl. 3. 10:13
 22/44 anonim ***** válasza:
91%
Kérdező, a 10-es hozzászólásodra szeretnék reagálni. Elvileg ugyan igazad van, a szülő hozzájárulása nélkül nem keresztelhetnének, de baráti körben is volt olyan, akinek a nagyi kereszteltette meg a gyerekét. Igen, ez az adott papról is sokat elmond.
2020. júl. 3. 10:15
 23/44 anonim ***** válasza:
91%
Ahogy #8 as írja. Nem volt templomi esküvőnk. Volt hiszti, de beletörődött. Most azzal fenyegetőzik, hogy ha nem veszem észre, elviszi a gyereket megkeresztelni. Közöltem, ha ezt megtudom, sose látja többé az unokáját.
2020. júl. 3. 10:35
 24/44 anonymousreview60 ***** válasza:
20%
Sok hívően vallásos ember számára az a hit maga a valóság, és aki nem azt a hitet követi, az annak a vallásnak a vétkesekre kiszabott borzalmas következményeit kell elszenvedje. És szülőként neki borzalmas szembesülni, hogy a gyereke vagy az unokája erre a sorsra jut. Emelett ez egy tudatalatti reakció is, hogy mivel a gyereke nem az ő hitrendszerét követi, tulajdonképpen az ő létét, annak bizonyosságát kérdőjelezi meg, megtámadva érzi magát, mintha a gyerek vagy annak párja zaklatná. Ez a kettő eredményez(het)i ezt.
2020. júl. 3. 10:35
 25/44 anonim ***** válasza:
94%
én is tudok gyerek keresztelési rablásról nagyi részéről. Csak, hogy ne a másik nagyi vallását vegye fel . több mint 50 éve volt, az igaz, de volt.
2020. júl. 3. 10:43
 26/44 anonim ***** válasza:
92%
Hagyd hogy kihisztize magát. Úgy is el fognak menni az esküvőre mert a gyerekük házasodik.
2020. júl. 3. 10:47
 27/44 anonim ***** válasza:
78%
Engem 9 évesen keresztelték meg, mert az iskolánk katolikus iskola lett, és nem nézték jó szemmel, aki nem volt megkeresztelve. Az iskola váltás meg bonyolultabb lett volna. Azóta, ha ötször voltam templomba. A gyerekeim majd eldöntik, ha nagyobbak lesznek, nekik mi a jó. Lehet választanak majd egy teljesen más vallást.
2020. júl. 3. 10:58
 28/44 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem se engedj! A ti esküvőtök, a ti gyerekeitek, a ti életetek. A gyerekek ha akarnak, később saját jogon is megkeresztelkedhetnek.
2020. júl. 3. 11:00
 29/44 anonim ***** válasza:
6%
Anyósodnak igaza van
2020. júl. 3. 11:10
 30/44 anonim ***** válasza:
89%

"Kompromisszumos megoldást javaslok,mert ez örökre elronthatja a viszonyokat."

Milyen kompromisszum? Adott két felnőtt, nem vallásos ember, akik házasságot akarnak kötni. Hol van ebbe beleszórása egy harmadik hisztérikának, aki a saját hagyományait akarná rájuk erőltetni, ellenkező esetben fenyegetőzik? Két nagy büdös taslit érdemelne, mint egy hisztiző , büdös kölök, nem azt, hogy a másik kettő akaratukkal ellentétben behódoljon neki. A saját temetésére nézve megmondhatja, hogy pappal temessék, templomi kriptába, de más életeseményeibe nem szólhat bele. A saját fiát nevelte volna olyan vallásosra amilyenre akarta, akkor eleve vallásos embert választott volna párnak, és nem lenne ilyen gond. Ez a hajó azonban már elment, ideje lenne normális emberként viselkedni, és együtt örülnie a fiával, és nem a problémákat gerenálnia ott, ahol nincs.

2020. júl. 3. 11:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!