Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Esküvőszervezés anyós nélkül....

Esküvőszervezés anyós nélkül. Lehetséges?

Figyelt kérdés
A leendő anyósom mindenbe bele akár szólni az esküvőnkkel kapcsolatban. De már olyan messzemenőleg, hogy a vendégekre közölte, hogy Ő!!! csak ezt meg ezt fogja meghívni, mást nem és annyian lesznek ott és kész. Kihagyta a felsorolásból az én családomat meg a barátaimat és amikor szóvá tettem közölte, hogy nem kell annyi ember, mert az drága. El akar jönni velem menyasszonyi ruhát próbálni, hogy ő majd kiválasztja nekem és megsértődött, mert azt mondtam, hogy ne haragudjon, de ezt az anyukámmal szeretném, mert a mi családunkban ez mindig is anya-lánya program volt. Bele akar szólni a templomi esküvőbe is, nem tetszik neki az a szuper jó fej fiatal atya, akit meg akarunk kérni, hogy adjon minket össze, helyette egy nagyon konzervatív idős atyát akar ránk erőltetni, mert ő azt az atyát nagyon szereti. Szeretnénk egy kisebb étteremben lagzit (nem olyan nagyon drágát, hanem az olcsóbb kategóriát) ebbe is bele akár szólni, azt mondta, ne legyen, hanem bográcsoljunk vagy nyársaljunk egyet a hátsó kérjükben és kész. A gyűrűnél is erőszakoskodni akart már, hogy mindenképpen méregdrága arany gyűrű legyen, hallani se akart róla, hogy nekünk jó a nemesacél is. Ha mondjuk neki, hogy ez nem az ő esküvője, akkor megsértődik, hogy már pedig ha nem így lesz, ő nem ad rá pénzt. Mondtuk nem is kell, mert spóroltunk rá pénzt, akkor meg azon hisztizik, hogy de az esküvőt a szülőknek kell fizetni. Kibírhatatlan, hogy ennyire mindenbe bele akar szólni. Párom természetesen próbálja leállítani, de nehéz vele bírni. Őt nem vette a mostani párja feleségül és most kicsit olyan, mintha azt akarná ránk erőltetni, amilyen esküvőt ő szeretett volna vele. Ki lehet hagyni valahogy az esküvőszervezésből? Vagy akkor úgy megsértődik, hogy el sem jön?

2020. jún. 2. 10:59
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
#10-es Ez csak rajtatok múlik. Ha nem avatod bele, akkor nincs mibe beleszólnia!
2020. jún. 2. 13:49
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Majd csak a meghivot kapja meg és kész
2020. jún. 2. 14:09
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Lehet úgy megsértődik, hogy el sem megy, de ha haragot tart, akkor magával és a fiával is kiszúr.

Netalán ő fizetné az esküvőt, hogy megszabja kiken lehetne spórolni?

2020. jún. 2. 14:20
 14/24 A kérdező kommentje:
Nem ő fizetné. Spóroltunk rá pénzt a párommal, tehát abból az összegből lenne, amit összegyűjtöttünk rá. Csak magától akarta, hogy fizet bele, amit mondtuk, hogy nem szükséges, de ragaszkodik hozzá és amiatt, hogy bele akar fizetni, már úgy gondolja, hogy akkor mindent megszabhat. Pedig el sem fogadtuk a pénzt, mert bőven van rá elég keretünk, hogy amit szeretnénk, ilyen kis szerényebb esküvőt meg tudjuk belőle szervezni.
2020. jún. 2. 17:06
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Azért érdemes leállítani, akármilyen sértődés árán, mert ha most nem tanulja meg hol a határ, képzeld el mi lesz, ha majd gyereketek születik! Azért nem érdemes a háta mögött intézni, aztán szembesíteni, hogy már meg van szervezve, mert azzal nem veszitek elejét a jövőbeli konfliktusoknak. Ha a párod nem tudja kezelni, akkor régen rossz. Nyugodtan el lehet mondani neki, hogy a közös életeteknek az első nagy eseménye lesz, ezért kizárólag ti szeretnétek megszervezni a legutolsó részletig. Az esküvőt követően te és a férjed egy közös család lesztek, és a ti családotok életébe kéretlenül semmilyen szinten nem szólhat bele. Úgy fogjátok vezetni a saját háztartásotokat, ahogy ti akarjátok, a gyerekeiteket pedig úgy fogjátok etetni, öltöztetni, nevelni, ahogy ti akarjátok, és amint ebbe kérdezés nélkül beleszól, vagy kérés nélkül tanácsot ad, mindannyiszor egy-egy hosszabb szüntet fogtok beiktatni a kapcsolattartásba. Ezt így fehéren-feketén hallania kell a saját fia szájából! Ha hisztizik, megkaphatja rögtön az első pár napos szünetet a kapcsolatban.
2020. jún. 2. 17:38
 16/24 anonim ***** válasza:
95%

Tényeket közöljetek, ne terveket!

Pl. Nem mondod el h menyasszonyi ruhát akarsz nézni, hanem közlöd, hogy megvan a ruha! :D

2020. jún. 2. 20:41
 17/24 anonim ***** válasza:
96%
Isten mentsen az ilyen anyóstól. Kitartást, kérdező. Amit tanácsolni tudok. Ne fogadjátok el az anyagi segítséget, mert akkor ennek jogán mindenbe bele akar dumálni, mint ahogy teszi azt most is. Ha a spórolt pénzetek kevesebb is, inkább tartsatok kisebb esküvőt, de ne kerüljetek anyóssal anyagi függésbe semmiképp, mert akkor minden úgy lesz, ahogy ő akarja.
2020. jún. 2. 22:59
 18/24 anonim ***** válasza:
95%
Mondd meg neki, hogy meglepetés lesz minden, így nem avatkozhat bele. Pld : Mama, én és.... (fia neve) egy kellemes meglepetés bulit szeretünk, senki nincs beavatva. Nektek vendégeknek csak annyi dolgotok lesz, hogy jol érezzétek magatokat majd.
2020. jún. 3. 00:12
 19/24 anonim ***** válasza:
90%

Azt mondja bográcsolós, sütögetős lagzi legyen? És ki fog főzni egész nap ő vagy valamelyik rokontól vennél el az élményt, hogy megélje a nagy napotokat?

Nem kell mondani neki semmit. Kész, ha megsértődik megsértődik ez csak dráma, mert ha ennyire érdekli úgyse hagyná ki a fia esküvőjét.

Annyit kell közölni, hogy kiöltözve ekkor és ekkor legyen itt és kész. A többi a ti dolgotok, ha kérdezősködik is nem kell mondani semmit, már el van intézve és annyi.

De arra készülj fel, hogy a gyerektémában se lesz ez másképp, MINDENBE bele fog szólni, ne így tartsd a gyereket, majd ő jobban tudja stb... Szóval csak hogy tudd ezt lehet fokozni még, ez csak az anyós demoverzió.

2020. jún. 3. 09:36
 20/24 anonim ***** válasza:
29%

Nem voltam ilyen helyzetben. De nem igen hagytam volna, hogy ha mi fizetjük, megmondják helyettünk hogy mit csináljunk.

Nekem az anyósom annyira szólt bele, hogy le akart beszélni az egészről, a házasságról amikor eljegyzett a fia. Ennyire akarta, hogy családtag legyek papíron, mert ugye sosem tartottak annak. Így hát meg sem próbált volna bele szólni, mert

- annak örült volna, ha meg sem történik

- mindent mi fizettünk

- kalap szar a viszonyunk, mert mindig éreztették hogy nem szeretnek és már én sem őket

DE nem is hagytam volna, hogy egy percig is beleszóljon bárki!

Pl. amúgy kaptunk anyósomtól ajándékba esküvői tortát, amibe szintén semmi beleszólásom nem volt, hogy honnan szeretném. Ő eldöntötte, hogy x helyről. A poén, hogy senkinek sem tetszett végül, saját magának sem! Sokan panaszkodtak rá, hogy nem volt jó ízű. Ráadásul rogyott össze az alsó szint. Hiába mondtam, hogy ráfizetünk (mert x összeget szánt ránk), de én nem onnan szeretném. Ráadásul bunkó volt a nő is aki csinálta a tortát. Bármit mondtam, hogy milyet szeretnék kinézetileg, mindent leszólt és kötözködött. Mondtam, hogy akkor én nem szólok semmit, nem érdekel milyen lesz. Ráhagytam a férjemre, mert ez így nem az én tortám... Mondtam is haza fele neki, hogy beleszarok a tortába, nem érdekel milyen lesz, semmi közöm hozzá. Emiatt mai napig nem tudok értékelni, hogy kifizette nekünk. Én elkönyveltem hogy nekem nem volt és nem is ettem amúgy belőle. Épp hogy megkóstoltam, onnan tudom, hogy milyen volt ízre.

Olyan volt még, amibe nem hagytak beleszólást, hogy eljött egy olyan csaj az esküvőnkre akit nem hívtam meg, de a férjem huga elhozta önkényesen mert neki a barátnője és kínosan érezte volna magát "egyedül". A csaj utál engem, pedig sosem ártottam neki (ezt is később tudtam meg). Erre eljött és evett ivott a mi kontónkra boldogan a legdrágább piákat.

2020. jún. 3. 14:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!