Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyóssal, apóssal milyen a...

Anyóssal, apóssal milyen a viszonyotok?

Figyelt kérdés
2020. máj. 28. 13:32
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:

Már majdnem egy éve együtt vagyok a párommal, de nem annyira ismerem a szüleit. Persze, bemutatkoztam, ritkán ott is alszom, kb havonta 1x. De ennyi. Igazából annyit tudnak rólam hol dolgozok, hol lakom, kik a szüleim. Semmi többet.

Meg volt pl., hogy áthívtak ebédelni, szívesen átmentem, de mivel nem ismerem őket annyira ezért nem tudtam nagyon hozzá szólni pl.a Pista elvált a Katitól. (Most csak írtam valamit, de hasonló témák voltak). Szóval nem ismerem a körülöttük élőket, illetve a családjukat.. és így nem akarok véleményt mondani egy számomra idegen emberről. Pl.ha szidnak valakit én nem fogok bólogatni mivel azt sem tudom ki az.

A lényeg hogy:

Mindig nálunk van a párom, ő nem szeret náluk lenni mert néha iszik az apja és szerintem szégyenli(de nem mondja). Ez engem amúgy nem zavar😃...

Próbléma az is, hogy elég nehezen nyílok meg mások előtt. Itt az idősebbekről beszélek. Nem tudom miért, de az idősebbektől valahogy mindig félek...de csak a közelengedés nehéz számomra. Ha megbízok egy idősebb emberben, és azt érzem hogy már ismerem akkor tudok igazán kötetlenül beszélgetni.

Volt, hogy a párom egyedül hagyott a sógorjával akit nem ismertem, és elég kellemetlenül éreztem magam...😞 csak ültünk egymással szemben csendben roppant cikinek éreztem az egészet,.

Az anyukája egyébként nagyon kedves asszony, mindig küld valamit az ebédből, vagy savanyúságokat, befőtteket. Szóval ilyen tipik nagymami stílusa van. De nem az a nagyon pletyozós....Ha ott vagyok mindig kérdezi hogy kérek-e valamit, csináljon -e nekem valamit. Az apukája is nagyon jó ember. de olyan fura, hogy alig ismerem őket. Pedig be akarok kerülni a családba, úgyhogy szeretnék ezen változtatni......😁bocsi csak ezen járt az agyam egésznap és muszáj volt ki írnom magamból

Ti mennyi idő alatt lettetek jóba velük? Mindenről tudtok beszélgetni anyóssal-apóssal vagy ki nem állhatjátok egymást?

2020. máj. 28. 13:35
 2/13 anonim ***** válasza:
84%
Anyósom szerint én vagyok a vejek gyöngye. Apósom sajnos meghalt 5 éve. Valószínűleg vele is nagyon jóban lennék.
2020. máj. 28. 13:39
 3/13 anonim ***** válasza:
86%
Mi együtt élünk. Amikor férjhez mentem, hozzájuk költöztem, családi házuk van. Meglepően jó a viszonyunk, azonnal befogadtak, lányukként szeretnek. Unoka nincs (még), bevallom, attól félek kicsit, mert mondják, hogyha gyerek van, akkor szoktak elmérgesedni a kapcsolatok az anyóssal. De jelenleg minden rendben. :) Ja és sokat segítenek nekünk mi denben, számíthatunk rájuk.
2020. máj. 28. 13:40
 4/13 anonim ***** válasza:
82%

Ugyan még nem az anyósom, korkülönbség is csak 20 év van köztünk, én se tini vagyok már hanem 35 éves, elvált nő, édesanya, de hiába az élettapasztalatom, az éveim száma, kerüljük egymást mint macska a vizet.

A lelkét eladná az ördögnek, csak összeugrasszon minket a fiával. Már nem érdekel.

A dolgot nehezíti, hogy egy faluban, egy utcában lakunk. Ő mondjuk nem jön át soha, én csak ha na nagyon muszáj, a kisfia viszont mindennap átmegy, ez van.

Ha párod szülei rendesek veled, miért ne nyitnál feléjük? Reméljük te nem fogsz ki egy olyan kétszínű anyósjelöltet mint én.

2020. máj. 28. 13:45
 5/13 A kérdező kommentje:
Szeretnék nyitni, csak a párom soha nem akar hazavinni.... Mindig csak pár órát vagyunk ott. Vagy ha ott alszom reggel 8kor már mondja, hogy menjünk hozzánk.... meg volt pl.hogy mondta ne menjek be, kinnt vártam kocsiba.szerintem akkoris ivott az apja és ezt nagyon szégyenli. Pedig nem az a rossz iszákos, csendben ül és iszik-beszélget, elvan magában.
2020. máj. 28. 14:00
 6/13 anonim ***** válasza:
92%

Ezt csak a pároddal tudod megbeszélni. Mondd el neki ezeket, nincs abban semmi rossz, ha meg akarod őket jobban ismerni.

Irigyellek, hogy te inkább nyitni akarsz, nem kerülni őket.

Elején én nyitott voltam az anyja felé, ez lett a vesztem. Már tényleg csak akkor beszélünk ha elengedhetetlen.

2020. máj. 28. 14:23
 7/13 anonim ***** válasza:
86%

Apósom meghalt, két évvel az esküvőnk után.

Anyóssal 24 éve jó.

2020. máj. 28. 15:04
 8/13 anonim ***** válasza:
84%
Anyósommal nem tartom a kapcsolatot, apósommal jó.
2020. máj. 28. 16:13
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Apóssal nincs gond, ő nyitott, kedves szerethető személy. Néha kicsit hangos, de amúgy jófej. Anyósnak nem lehet megfelelni, először úgy tett, aztán kiderült, hogy nem vagyok jó neki. Visszahallottam elég durva dolgokat magamról, amik nem igazak. Miután megszakítottuk egy időre a kapcsolatot, "megváltozott". (azótauújra van kapcsolat) Most már ügyesebben szid a hátam mögött, mert nem hallom vissza. Viszont mindig elejt megjegyzéseket, amikkel piszkálódik kicsit. Ha mondok valamit, kiforgatja, és úgy csavarja, hogy neg tudjon sértődni. Szóval ilyen a kapcsolatunk. Mint az óvodában néha.
2020. máj. 28. 20:45
 10/13 anonim ***** válasza:
56%

Após nincs (lelépett mikor férjem pici volt), anyósommal nagyon jól kijövünk. Picit lassabban nyitottam én is, de sokat segített, hogy anyós közvetlen volt, és sosem éreztem felőle semmilyen rosszindulatot, semmilyen csípős megjegyzés, stb. Ha pl. elrontottam a sütit - egyszer-kétszer előfordult, hogy küllemre nem lett szép, de szerencsére az íze jó volt - sosem b.sztatott miatta. Nagyon segítőkész, és jól megtaláljuk a hangot.

Pároddal próbálj beszélni erről, hogy sosem lesz jó a kapcsolat, ha alig találkozol a szüleivel. Valamilyen közös program esetleg? Nem tudom, milyen korúak a szülei, vagy mennyire nyitottak, mondjuk egy közös kirándulásra...?

2020. máj. 28. 20:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!