Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Más is szokott gyomorideggel...

Más is szokott gyomorideggel menni a párja családjához?

Figyelt kérdés
Mikor tudom, hogy menni fogunk, napokkal előtte ideges vagyok. Aznap reggel görcsöl a gyomrom. A párom családja mindenért engem hibáztat. Ha a barátom többet dolgozott és fáradt, akkor biztos azért, mert valójában miattam fáradt. Ha fáj a háta, biztos nem masszíroztam meg. Ha fogyott, nem főzök neki eleget. Ha hízott, lassan már "nem fér be a feje az ajtón"... vádolnak, hogy szétszakítottam a családot, mert barátom összeköltözött velem. Ezeket nagy részben csak a barátomnak mondják, tehát nem tudok rá élesben reagálni. Előttem csak szimplán piszkálódnak, tesznek pár sértő megjegyzést, de nem annyira durván, hogy úgy elküldjem őket a búsba, ahogy elküldeném, ha mindent az én szemembe mondanának. Barátom megvéd előttük, próbálunk kitartani, de nekem egyre kevésbé megy. Egy életen át kritizálni és bántani fognak kvázi idegenek? Azért írom így, mert lényegében nem gondolom, hogy velem szemben ehhez joguk lenne. (Tudom, hogy amúgy nem idegenek). Ami a hab a tortán, hogy a párom családjának több tagja ugyanezt átélte fiatal lány korában ahogy most velem viselkednek. Most ezt nekem miért kell visszaadni? Semmit nem tettem ellenük, azon kívül, hogy a barátom elköltözött tőlük. Mindig udvarias vagyok, próbálom magam visszafogni, hogy a barátomat ne bántsam meg. Mindenféle témába próbálok partner lenni, tényleg úgy érzem, hogy igyekszem. Volt már, hogy elegem lett és nem mentem, a barátom dupla savazást kapott, hogy milyen vagyok, nem vagyok rájuk kíváncsi, csak saját családom érdekel, elszakítom tőlük a páromat ezzel a viselkedésemmel. Mit csináljak? Hányni tudnék. Már a szakításon gondolkodom. Nem értem...egyszer találok végre valakit, akit szeretek és nem akarják, hogy boldog legyek olyanok, akik ellen semmit nem tettem.
2020. máj. 15. 09:53
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
86%
Arra válaszolj nekem, hogy a francért kell menni oda? Nem kényszerít szerintem senki, h te ott legyél.
2020. máj. 15. 12:53
 12/27 anonim ***** válasza:
84%
Szia! Próbáld meg elkerülni őket.
2020. máj. 15. 13:12
 13/27 anonim ***** válasza:
86%

Az a baj, hogy hiába csinálsz akármit, nem fognak máshogy viselkedni.

A kulcs többek között abban is van, amit írsz: hogy velük is így viselkedtek. Az ilyen embereknek semmi önreflexiójuk, semmi rálátásuk saját magukra, ezt sajátították el, ők is ezt csinálják, mert így kell viselkedni. Az én anyósom pont ugyanilyen, én egyáltalán nem találkozom vele 6 éve. Egyrészt alapból gyűlöl, mert a fiának a párja vagyok. Az összes barátnőjét gyűlölte, szóval ez nem a személyemnek szól. A másik: a fiának nyomatja, hogy mekkora hiba, hogy velem van, elrontja az életét, stb. Amikor cserébe a párom nekiszegezi a kérdést, hogy de hát nem ugyanezt mondogatták-e neked is annak idején, és ugye milyen szar volt, az a válasz, hogy DE NEKIK NEM VOLT IGAZUK, NEKEM MEG IGAZAM VAN. Most erre mit lehet mondani. Nem lesz jobb. Sajnos így az unokáját sem ismerheti meg, mert ha az anyja nem kell, ne kelljen a gyerek se. Magának intézte el.

2020. máj. 15. 13:35
 14/27 anonim ***** válasza:
77%
Nem leszel boldog ebben a kapcsolatban, a párod családi függése miatt. Ő nem tud leválni róluk, te meg belebetegszel az egészbe. Szerintem ne tedd magad tönkre, itt nincs megoldás csak a kétfelé menés. Vagy beleroppansz a háborúba.
2020. máj. 15. 13:53
 15/27 A kérdező kommentje:
Én is mindig ide jutok, mikor ezen agyalok...hogy muszáj lesz elengednem, mert mi lesz a későbbiekben. Tönkreteszik az esküvőt, leszólják a házat, ha egyszer lenne...a terhességem úgy zajlana, hogy végig ideges vagyok? Aztán ha a baba megszületne, mi lenne? Nem tudom...
2020. máj. 15. 13:59
 16/27 anonim ***** válasza:
85%
Messzire költözni esetleg megoldás lehet.
2020. máj. 15. 14:07
 17/27 anonim ***** válasza:
56%
Mar nincs, kb. 10 eve. ;-) Kisertetiesen ugyanezek a dolgok fordultak elo velunk-velem is. Itt a parodnak kell helyretenni a dicso rokonsagot es kiallni melletted veluk szemben. Ellenkezo esetben se nem ferfi, se nem felnott. Szoval 10 eve, miota ki vannak iktatva, nyugi van. Ketszer fordult elo ezalatt az ido alatt un. bekulesi kisertetet, mind a ketto hamvaba hullt. Elso alkalommal a sogorom, masodszorra a sogornom hisztizett minosithetetlenul. Rettento irigyek. Sajnos vagy nem sajnos, remenytelen az ugy. El kellett engedni.
2020. máj. 15. 14:10
 18/27 anonim ***** válasza:
81%
En termeszetembol adodoan biztos, hogy visszaszologatnek, de csak finoman, amivel egyertelmuen a tudtukra adnam, hogy megvedem magamat, de eppen annyira lenne ketertelmu, hogy ne lehessen nyiltan beszolasnak venni. Nem szabad emiatt idegeskedned, esetleg kis idore hanyagold oket. Ezeknek senki es semmi nem lenne jo, mindenkiben talalnanak hibat.
2020. máj. 15. 14:32
 19/27 Savlekotő ***** válasza:
75%
Akkor van ez a műsor h csúnya nő elvitte a pici fiút mikor pici fiu csak fejős tehénnek kellett volna otthon,vagy a pici fiu anyuci egyetlen életcélja. Amúgy ha ezért szakítasz a kapcsolattal sem lehet minden túl jó..
2020. máj. 15. 15:05
 20/27 anonim ***** válasza:
83%
Nálunk ugyanígy indult. Kóstolgattak engem (mármint a családja). Vőlegényem korrektül helyretette őket (amúgy kulturált, okos, határozott pasi, messze esett a fájától). Akkor még volt pár mocskolódás telefonon és emailben a családja részéről, mi pedig lezártuk velük. Azóta már a férjem, és ő sem megy hozzájuk, egyedül sem. Karácsonykor, szülinapkor és anyák napján felhívja az anyját, ennyi (a többieket, tehát bátyját, apját még szülikor és karácsonykor sem, mert ők voltak a fő hangadók.) Nekünk így jó, így működik. Laktunk már 10 ezer kilométerre is, és laktunk már 10 kilométerre is tőlük, teljesen lényegtelen, mert nincs kapcsolat. Másképp nem lehet. Így teljesen szabadok vagyunk.
2020. máj. 15. 15:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!