Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ki mennyi ideig élt anyóséknál?

Ki mennyi ideig élt anyóséknál?

Figyelt kérdés
Én lassan 2 hónapja költöztem férjem szüleihez, és nyárra érkezik az első baba. Kénytelen voltam ide költözni, mert próbaidő alatt elküldtek és így férjem fizetésére vagyok utalva. Szerettem volna nagyon külön életet kezdeni mert azelőtt se szerettem ide jönni napokra. Kezdünk itt fennt berendezkedni festés után, de sajnos nincs külön bejárat így sokszor felmászkálnak anyósék. Férjem a napokban a sok pakolás után mondta, hogy ő 3 évig biztos nem fog költözködni mert fárasztó. Én nagynehezen miatta áldozatot hoztam hogy ideköltöztem, de arról volt szó hogy 1 max 2 év, mert addigra csak lesz pénzünk elköltözni. Albérletbe mehettünk volna de nem akart sose. Kezdetekben úgy éreztem nem lesz semmi baj, mivel hagynak majd úgy élni minket ahogy szeretnénk. De egyre többször mondja anyós, hogy pihenjek, nehogy megerőltessem magam, nem kell takarítanom, tenni, venni. Oké, hogy félt de így egyre jobban azt érzem, hogy korlátoz, tiszta kupi van még fennt és férjem ha hazaér úgyis tudom hogy sosincs kedve rendet rakni végre. Csak akkor tudok normálisan itt kitakarítani, ha totál egyedül vagyok. Sajnos ez viszont nagyon ritka mert valaki mindig itthon van mostanában. Így meg én nem érzem otthonosan magam. Szüleimnél mindig tehettem azt amit szeretnék, jó is volt a közérzetem, de itt azért még mindig feszengek .
2020. ápr. 15. 13:21
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
0%

Na, kérdező a falka összefogott és ítéletet hozott. Neked annyi! :D

Én 3 hónapot bírtam a sárkánynál. 1 és 2 félszobás lakásban, alkoholizmusban megrokkant, öngyilkossággal évtizedekig fenyegető és magát akasztgató após, tenyeres-talpas, dirigáló, ordibáló, rosszindulatú banya.

Szerencsére a férjem is kikészült annyira, hogy el akarjon jönni.

Albérletbe mentünk, a gatyánk ráment 6 évig, mire összejött a saját, de megérte.

A férjem anyja és szerintem a te anyósod is maga mellett akarja tudni, a kisfiát.

A különbség az, hogy a te férjed jól érzi magát ebben a helyzetben.

A terhesség jelen szituban nem releváns, mert gondolom a járvány miatt lettél munkanélküli, a férjed viszont soha nem akart albérletbe menni, majd sajátba. Aha...

Ez a pali az életbe nem fog sajátba menni, mert nem is akar! Én a helyedben ultimátumot adnék az óriáscsecsemőnek, hogy vagy mentek együtt a szüleidhez, ahol szűkösen de nyugalomban lehettek, vagy csak te költözöl vissza.

Amúgy nagyon nem jó ez a feszkó egy terhesnek, ezt szülésznőként írom és ha a gyerek meglesz ez csak rosszabb lesz, ezt meg empatikus nőként írom.

2020. ápr. 15. 16:32
 22/33 anonim ***** válasza:
39%
Soha nem laktam volna az anyósoméknál, és nem is tettem.
2020. ápr. 15. 16:42
 23/33 anonim ***** válasza:
23%

Én 2 évig éltem kényszerből, de köszönöm elég volt. Ennyi idő kellett mire lett stabil munkahelyem és lett annyi pénz, hogy a párommal albérletben menjük.

Mondjuk szerintem elég elég elhamarkodottan éltek. Egyrészt úgy házasodni, hogy nem laktatok együtt az egyik legnagyobb hülyeség. A másik, ha anyagilag tehetitek, akkor albérlet, de ezek szerint kifogtad mama pici fiacskáját. Hidd el ebből még lesz gond. Amúgy az mivel lett volna jobb, ha a te szüleidhez cuccoltok (lakásmérettől függetlenül)?

Aztán még ottvan a leendő baba is. Szerintem anyósodék se úgy képzelik idősebb korukat, hogy munka után még azt hallgassák hogyan bömböl a gyerek.

Nálunk az volt a legrosszabb, hogy nekünk csak egy szoba volt és minden közös. Nem tudtam úgy főzni, mosogatni, mosni, ahogy akartam...stb. Na más most ha neked külön könyhád, fürdőd van, tedd össze a két kezed, mert ennyivel könnyebb. A saját lakrészeteket alap, hogy rendben tartod, itt anyósnak túl sok beleszólása ne legyen, a közös helyiségekről, meg hagyd, hogy ő döntsön. Így is elég jófejek a férjed szülei, hogy belementek ebbe, mert ha már egy "idegennel" laksz együtt, akkor egy jóízűt nem tudsz fingani a saját házadban/lakásodban, ami hosszútávon mindkét félnek megerőltető.

2020. ápr. 15. 16:44
 24/33 anonim ***** válasza:
84%

"Én 3 hónapot bírtam a sárkánynál. 1 és 2 félszobás lakásban, alkoholizmusban megrokkant, öngyilkossággal évtizedekig fenyegető és magát akasztgató após, tenyeres-talpas, dirigáló, ordibáló, rosszindulatú banya."

Azert a te helyzeted egy kicsit nagyon mas, a kerdezo "sarkanyanak" eddig olyan bunei voltak, hogy kialakitott nekik egy kulon lakreszt + felajanlotta a segitseget a kismamanak, illetve mondta, hogy kimelje magat, amit a kerdezo a maganaletebe torteno sulyos beavatkozasnak elt meg. Ami ertheto is lehet, de akkor megis mi a fenenek vallalt gyereket csupasz seg*el, amikor tudta, hogy a lakhatasuk nincs megoldva? Nem a falka fogott ossze, csak a valaszadok tobbsege ugy latja - raadasul a meny nezopontja alapjan - hogy itt bizony nem az anyos ul forditva a lovon...

2020. ápr. 15. 16:51
 25/33 anonim ***** válasza:
78%

Nem vagyok anyós és soha nem is leszek.

De ha valaha ilyen szándékom lett volna, akkor itt a Kérdezőt és egyeseket olvasva inkább én is alkoholista lettem volna, miközben akasztom fel magam, mint a 21-es retyerutyája, a pinányi paneljükben, ahova befogadták a szerencsétlenek.

Ráadásul még értelmezni sem tudnak, csak firkálják a hülyeségeket, csak hogy ők is böfögjenek valamit a maguk primitív módján!

Hogy lehet összehasonlítani a Kérdező helyzetét bármilyen másikkal???? Neki az a baja, hogy túl jó dolga van!

2020. ápr. 15. 18:06
 26/33 anonim ***** válasza:
7%

Ne tegyetek már úgy, mintha a kérdező az utcáról összeszedett hajléktalan lenne, akinek a jótét lélek anyós fedelet adott a feje fölé.

Ha a banyát a jó szándék vezetné, akkor azt szeretné, ha a gyereke és annak a családja, önálló felelős életet élne.

De maga mellett tartja a csecsemőkorban rekedt fiát.

Minden normális szülő elengedi a gyerekét, ez az élet rendje.

Ha jószándékkal adta ezt a lehetőséget, akkor mit dumál bele, hogy mit csinál a kérdező?

A fia miért nem akar önálló életet és miért nem segít a terhes feleségének?

Tiszta sor, hogy nem egészséges az anya-fia kapcsolat.

Akik itt acsarkodnak és a beledumáló anyósnak adnak igazat maguk is anyósok vagy elnyomott szerencsétlenek, akik itt élik ki a frusztrációjukat?

Nem értitek, hogy senkinek nincs joga beledumálni a másik életébe, olyan alapon mert megengedte az ott lakást?

Ez nagyon beteg uralkodó magatartás! Ha meglesz a gyerek még rosszabb lesz.

2020. ápr. 15. 18:39
 27/33 anonim ***** válasza:
11%
25. nagyon szellemes vagy... a lakás nem egy p.nában volt, és nem is panel, mit projektálsz itt hülyeségeket? Te betonpanelek közt tolod?
2020. ápr. 15. 18:44
 28/33 anonim ***** válasza:
100%

Te nyilván nem vagy normális!

Mióta "beledumálás" egy családban, hogy "Pihenj egy kicsit" meg "Ne erőltesd meg magad!"

Ugyanis eddig ezeket tudta a Kérdező felróni.

Egyébként milyen proli dolog "lebanyázni" egy édesanyát, aki eddig nem tett semmi rosszat?

Keress fel egy pszichológust a lelki nyomoroddal és próbálj kulturált választ adni, a konkrét kérdésre!

2020. ápr. 15. 18:44
 29/33 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként fura, higy eltűnt a kérdező, pedig én tényleg kíváncsi lennék arra, hogy hány évesek és miért laktak külön házasság után is, vagy hogy volt ez? És mikor jön a baba, hány hetes, esetleg csak amiatt vette el a fiú, mert teherbe ejtette?

Nem kerek ez a történet.

2020. ápr. 15. 18:47
 30/33 anonim ***** válasza:
100%

26

Benned nyilvan komoly nyomot hagyott a banyad. A kerdezo es ferje gyereket vallaltak ugy, hogy a lakhatasuk nem volt megoldva. A banyaja erre - mivel egyikuknek sincs lakasa - felajanlotta, hogy lakjanak naluk, gondolom ingyen, max rezsipenzert. Egy kulon emeleten, relative onalloan. Ez neki nem jo, mert o mar most sajat lakast akar, igaz ehhez a mehen kivul eddig nem sokat tett hozza, mar bocsanat. A kerdezonek meg az a baja, hogy nem tud kipakolni, mert a banyaja azt mondja, hogy pihenjen (???!). Mar ezt se ertem, de mind1. Kerdeznem: minek kell ugy gyereket vallalni, ha nincs otthon neki, csak a banyadhoz mehetsz, akinel meg utalsz lenni? Nyilvan tudta jol, hogy a szulei lakasa kicsi. Hogy jon ehhez az, hogy a ferje anyja ne hagyja levalni a gyereket??? Mert tetot adott a fejuk fole? Ez a nagy bune? :D a pasi nemtom milyen, nyilvan nem valami onallo, de ez mar a kerdezo baja. Jol elszurtak a korai gyerekkel, de ez nyilvan az anyos hibaja :DDD kulon koszi, hogy mindenkit lepontozol aki normalisan ervel, mikozben te legbol kapott, az irasbol egyaltalan nem kovetkezo dolgokat hallucinalsz, mert veled rosszfej volt a banyad. btw 23N vagyok, nem anyos

2020. ápr. 15. 18:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!