Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mennyit fogalkoznak a nagyszül...

Mennyit fogalkoznak a nagyszülök az unokával?

Figyelt kérdés

Van egy 7 éves kislànyom.Külföldön élünk.Évente 3-4 szer jön ki anyòsom,apòsom.Évente mi is megyünk haza 2-3 szor.

Ha vigyázni kellene a gyerekre csak 1 òrát apòsom huzza a szájàt.

Alig fogalalkoznak vele,ha a kislànyom szol a papának h menjen vele játszani azzal rázza le a gyereket hogy fàj a hàta,fàj a kisujja stb...

és döglik tovább a tv elött.

Soha a 7 év alatt nem vitték el sehova.Csak az 50 mérerre lévö játszòtérre.

Idejönnek h az unokával legyenek de a gyerek ugyanugy velünk van,mi vigyázunk rá mi figyelünk rá,az anyosomekat emellett még körül kell „ugràlni“.

Tegnap kifakadtam.Nagyon unom h idejönnek napokra de az unokával nem foglalkoznak.

Mas itt élö parok szülei viszik az unokàt mindenhova.

Nekünk nem hogy a gyerekre de még ràjuk is figyelni kell.

Egyre jobban érzem h hatalmas teher már nekem

Inkább ne jönnének mert igy nagyon fárasztò.

2019. dec. 9. 08:18
1 2 3 4
 31/36 A kérdező kommentje:

Igen ertem amit mondasz,de ez minösegi együtt töltött idö nelkül nem megy?!

Szeretném ha többet lennének 3-asban.

Ha mennenek ide oda nélkülünk.

Kell a kötödés de igy hogy àllandòan az ember nyakán lògnak nem jò.

A kislàny is làtja és tudja h mama papa jön,kanapen ülve latja öket.

Ezen akarunk változtatni.H ne igy làssa öket,ne igy emlékezzen rájuk hanem a sok élménnyel.

Az màs ha mi is megyünk.Ha nem vagyunk ott talán bensösegesebb idöt tudnak eltölteni mint nagyszülö unoka.

Igy akartam erteni de az elején kicsit félre értelmezhetöen irtam.

Köszönöm megfogadom a tanàcsod,mindenképp le lesz ülve mindenkivel

es kitalàlunk egy megoldàst.

Remélem lesz vàltozás

2019. dec. 9. 13:00
 32/36 A kérdező kommentje:

Irtam az elejen h sose vigyaznak ra,en bebiszitter miatt akarom h jöjjenek.

Nem azt mondom h nem örülnek ha 1 evben 1-2 szer elmehetnenk a ferjemmel valahova.

Hiszen attol h szülök vagyunk,ferj es feleseg vagyunk.

Nincs segitsegünk semmi.

Nekik meg semmi dolguk sincs itt.Csak picit az unokàval lenni.

Mondjuk 1 evben 1 szer elmehetnek 1-2 orara egyet vacsorazni a ferjemmel hiszen ittvannak a nagyszülök,majd vigyaznak az unokara.

Egyszer ketszer probalkoztunk vele de nem vevök ra

leginkabb apos.

Ha van valami terv seta,varosnezes hat ö nem jön nincs kedve.

Kislanyom mondta ö marad a papaval h ne legyen egyedül.

Apos egyböl szedte a segget hogy megis van kedve jönni.

Mintha nem akarna vele lenni,vagy nem tudom.

Es nem muszaly itthon ülniük annyi program van a környeken annyi szep hely,rajuk ferne a közös kikapcs

2019. dec. 9. 13:08
 33/36 anonim ***** válasza:
7%
Nem birtam vegigolvasni. Az evi 3-4 sok.. legyen 2 alkalom! :D mas azert imadkozik amid van. Orulj neki!!! Itt panaszkodsz. Mas meg rejtegeti az unokat es jol teszi.
2019. dec. 9. 14:00
 34/36 A kérdező kommentje:

Igen kicsit hosszura sikeredett😃

Tenyleg maradunk az evi 1-2 alkalomnal max többet megyünk mi haza es akkor nem lesz feszültseg.

2019. dec. 9. 14:37
 35/36 anonim ***** válasza:
100%

Sajnálom, nehéz ezt kezelni, lelkileg megterhelő. Ebben a világban egyre több pár kap egyre kevesebb segítséget a nagyszülőktől, mert mobilisabbak az emberek, ahogy megnyíltak a határok egyre többen mentek külföldre fiatalok, messze családtól, ahová a nagyszülők már nem mentek. Soha ennyire egyedül nem voltak még anyák mint manapság, sok irományt, saját történetet osztottak meg már anyák erről az élményről. Én is messze lakom a családomtól, de anya így is próbál két hetente idelátogatni és akkor egy napot van az 1 éves fiammal, ilyenkor ki tudunk kapcsolódni párommal. Anyósom itt lakik 5 percre kocsival, de különösebben nincs oda az unokáiért. Mikor terhes voltam már megmondta, hogy ő már kiunokázta magát. Hétvégén egy pár órára szoktak átjönni a párjával, de akkor nem vigyáznak rá, volt mikor meg sem fogta. Ezen már túltettem magam, páromnak is rossz, de azt mondta hogy ő már nem tudja megváltoztatni az anyját és igaza van.

Én azt mondom, hogy jól tetted hogy elmondtad anyósnak az érzéseidet, nyugodtan mondj el mindent ami fáj. Neked nem kell őt kiszolgálni, támogatnod, nem a te anyád és nem a te apád a bunkó. Lehordhatná őket a férjed, hiszen az ő szülei. Kitartást kívánok! Ha nagyobb lesz a lányod könnyebb lesz.

2019. dec. 10. 12:28
 36/36 anonim ***** válasza:
Mi lett a vége, hogy alakult, Kérdező?
2020. okt. 15. 18:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!