Mennyit fogalkoznak a nagyszülök az unokával?
Van egy 7 éves kislànyom.Külföldön élünk.Évente 3-4 szer jön ki anyòsom,apòsom.Évente mi is megyünk haza 2-3 szor.
Ha vigyázni kellene a gyerekre csak 1 òrát apòsom huzza a szájàt.
Alig fogalalkoznak vele,ha a kislànyom szol a papának h menjen vele játszani azzal rázza le a gyereket hogy fàj a hàta,fàj a kisujja stb...
és döglik tovább a tv elött.
Soha a 7 év alatt nem vitték el sehova.Csak az 50 mérerre lévö játszòtérre.
Idejönnek h az unokával legyenek de a gyerek ugyanugy velünk van,mi vigyázunk rá mi figyelünk rá,az anyosomekat emellett még körül kell „ugràlni“.
Tegnap kifakadtam.Nagyon unom h idejönnek napokra de az unokával nem foglalkoznak.
Mas itt élö parok szülei viszik az unokàt mindenhova.
Nekünk nem hogy a gyerekre de még ràjuk is figyelni kell.
Egyre jobban érzem h hatalmas teher már nekem
Inkább ne jönnének mert igy nagyon fárasztò.
Én egy városban laktam az apai nagyszüleimmel, egyszer sem vigyáztak rám.
Én jártam hozzájuk anyámékkal, kb havonta amíg rám tudták erőltetni. Kb 11 éves korom óta nem járok, nem érdeklődtek azóta se.
Amúgy miután megszülettem, 4 évig rám se akartak nézni, pedig 5 éves koromig egy házban laktunk.
Anyai nagyszülők közül nagyapám szeretett, de ő hamar meghalt.
Nagyanyám utált, mert utálta nagyapámat és én őt jobban szerettem. 7 éves korom óta nem találkoztam nagyanyámmal. Nem érdeklődött sose.
25 vagyok.
Tehát vannak ilyen nagyszülők.
Ha zavar, akkor mondd meg nekik és ne lásd őket vendégül. Meg van oldva. Nem kötelező ragaszkodni hozzájuk.
Oldalra kinyujtotta a kezet közben fogta a botot es ahogy setalt „simogatta „ a bot a faleveleket,bokorleveleket.
Nem azt kell elkepzelni h megallt egyhelyben aztan szetpüfölte mint valami idegbeteg a fel erdöt😳
Bocsi ha engedtem h 2 kavicsot bedobjon a folyoba,vagy h leszedett egy pipacsot es a fülem mögé tüzte.
Nagyon környezet tudatos szerencsere imadja az allatokat is.
A hazi,kaszaspokot meg is fogja es le kell vinni öket a pincebe mert ilyenkor telen pillanat alatt megfagynak,nyaron meg leviszi öket es kiteszi öket egy bokorra.
Azert nem vandál a gyerekem jézusom.
Csak arra akartam celozni h a bottal jatszott,huzta a földön,a levelekkel jatszott,kepzeld meg el is hozott haza egy szaradt botot,ami meg a mai napig megvan.
De visszavisszük nehogy tönkremenjen az erdö!
Volt az ovi fele egy szakasz ahol ilyen piros-fekete bogarak voltak a földön de akkor rengeteg.
Mint ha valaki bombat kerülgetne ugy jött at köztük.Mar a vegen atmentünk a tuloldalra mert majnem elkestünk az ovibol😂
Rosszul fogalmaztam a level csapkodast.Ez gyorsabbnak tünt ha igy irom.
Egyebkent igen kinnt van a gyerekem külföldön
söt kepzeld itt is született.Es köszöni szépen szeret itt élni.
Bajor részen élünk ami csodálatosan szép és rengeteg a kirándulàsi lehetöseg.Egyszerüen imàdja.Nagyon jo tanulo,es magatartasa is jo.
Megadunk neki minden elmenyt amit lehet.
Ettöl nem erzem magam szar anyának h jobb körülményeket pròbáltunk megteremteni
Persze. Nyáron makulátlanul tiszta a talaj.
Nem hullik le egy szikra levél sem. (de, előfordul)
Amúgy meg igen, valóban egy 7 éves kislány fogja tönkretenni a bolygó növényzetét, rettegjetek :D
Úgy írsz, mintha egy láncfűrészt a feje felett rángatva, csata-sikolyok közepette és mániákusan röhögve rohant volna be az erdőbe.
Haha.
Megismétlem: igaz, nem tesz jót a fának, ha csapkodják - de rosszat sem. Nem történik semmi.
Egy kisgyerek nem tud akkora erőt kifejteni egy bottal, hogy komoly baja legyen a fának.
(Az édesanyja le is írta, hogy nem dühből püföli őket, szóval pláne)
Mint mondtam, a bokor és a fák a tápláléklánc elején vannak. Egy erdőben a szarvasok, őzek és egyéb növényevők előszeretettel legelik le róla a leveleket, rügyeket.
És a növény ezt túléli, nem pusztul bele. Növeszt majd új levelet és rügyet.
Ha ennyitől már életképtelenné válna, akkor már rég kipusztult volna az egész bolygó.
Szóval nyugodj meg, élvezd egy kicsit az apró csodákat, ne vedd el a gyerekektől :)
24!
Először azt írta, bottal csapkodja a leveleket. 😙 További jo szorakozast.
Egy. Hét. Éves. Gyerekről. Van. Szó.
Ha valóban izomból püfölné, akkor sem okozna súlyos károkat, értsd már meg!
Éppen csak valami felületi kopás lenne, de ennyi az egész.
Igen elöször azt irtam mint irtam is a lenyeg az volt nem csinalt semmi rosszat jatszott a bottal,az h iras közben ugy fogalmaztam h csapdosta mar elnezest.
Raszolok a gyerekre ha olyat csinal.
Egyebkent is mivel a vilag oda tart ahova tart,a mi generacionk nevelese nagyban fog hozzajarulni a Föld pusztulasaert.
Meg nekünk van eselyünk olyan nemzedeket nevelni ami talan tud valtozni.
Arrol nem beszelve h az ovodaban az a jatek h a hangyabolyba vizet öntözgetnek a gyerekek.Es ez otthon.
Minap beszeltem egy baratnömmel,mikor a kisfia szolt az ovonönek csak megràntotta a vállát.
Szerintem egy ovodasnak mar tudnia kellene h elölenyek es azzal h felöntjük öket vizzel elpusztulnak.
Itt kinnt nagyon figyelnek az ilyenre.
Mennek erdöre mezöre tanulmanyozni az allatokat,növenyeket
Nem banom h itt nö fel a gyerek
Igy vagyunk vele mi is,probaljuk megoldani de mar az elsö reakcio h nem ertik mi a baj ezzel.
Teszünk meg 1 probat ha nem ertik akkor meghuzzuk a hatarokat.
Itt a legnagyobb gond azzal van, hogy a lányod túlérzékeny. Szalad azonnal anyuhoz, mert a nagyi rászólt, nem akarja, hogy menjenek, mert nem foglalkoznak vele, minimum úgy viselkedik a lányod, mintha bántalmazva lenne általuk.
Mesziről ordít, hogy itt a kommunikáció hiánya a gond.
Ez részben a nagyszülők hibája, de részben a tiétek is. A nagyszülők hamar feladták, ti pedig nem magyaráztátok el a gyereknek a dolgokat. Pl, hogy a nagyi nem azért szólt rád, mert nem szeret, hanem mert ő még olyan nevelésben részesült, hogy nem szabad a növényekkel játszani.
Nincs kötődés az unoka és a nagyszülők között, mert amúgyis ritkán találkoznak, de mikor találkoznak, és valamiért rászólnak egyből megy anyuci szoknyájához.
Le kell ülni és beszélni a nagyszülőkkel illetve a gyerekkel is külön külön. A nagyszülőkkel meg kell beszélni, hogy ne szóljanak rá a gyerekre ok nélkül, magyarázd el nekik mi az amit te nem engedsz, akárhányszor elviszik valahova beszéljétek át a szabályokat. Ha erre nem hajlandók akkor meg kell kérni őket, hogy ne jöjjenek, mert neked fárasztó az, hogy ki kell szolgálni +2 embert úgy, hogy a gyerek is a te nyakadba szakad, mert rajtad kívül senki nem foglalkozik vele.
A lányoddal pedig le kell ülni beszélni, hogy nem baj, ha úgy érzi, hogy ok nélkül lett rászólva, ezt nyugodtan elmondhatja a nagyszülőknek is, de meg kell értenie, hogy minden ember más, minden embert más zavar, anyát is, apát is, a nagyít is, meg a papát is. Attól még, hogy valaki rászól olyanért amiért anya nem szól rá, még nagyon szeretik, csak náluk máshogy mennek a dolgok.
Újra ki kell alakítani a kötődést a nagyszülők és az unoka között, és ebben nektek, mint szülőknek nagy szerepetek van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!