Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szerintetek mit csináljak?...

Szerintetek mit csináljak? Többi lent.

Figyelt kérdés
Nekem van egy 6 éves kislányom és egy 3 éves kisfiam. A szüleim sajnos már rég meghaltak, így sose találkozhattak az unokáikkal, a gyerekeim a nagyszüleikkel, ezért mindig abban bíztam, hogy majd a férjem szülei jó nagyszülők lesznek, de ők nem azok a tipikus nagyik. A férjemet a nagyszülei nevelték fel, mivel a szülei alkoholisták voltak, ezért is sok fájdalma van, megszakította a szüleivel két éve a kapcsolatot, nem beszélnek. Már régebben meglépte volna ezt, csak sose engedtem a gyerekek miatt, mert bármilyenek is, ők a nagyszüleik. A férjem ezt az állapotot (miszerint nem beszél a szüleivel) elfogadta, elmondása szerint neki ez így jó, én már többet ez ügyben nem tehetek, el kell fogadnom a döntését, ezért ezt nem is szeretném firtatni. Sajnos a családja azt hiszi, hogy én voltam az, aki ráparancsolt, hogy vesszen velük össze, vagy nem tudom mit gondolnak, de anyós mindenhonnan letiltott engem🤦🏼‍♀️ Ezáltal ha akarnék se tudnék vele beszélni, pedig az utóbbi időben elég sokat gondolkoztam rajta, mert a kislányom eléggé sokat keresi őket, sír utánuk és rossz így látni, hogy ennyire szereti őket hiába... ezzel kapcsolatos lenne a kérdésem. Szerintetek mit csináljak vele? Majd egyszer belenyugszik? Annak ellenére, hogy a férjem nem akarja, hogy közünk legyen hozzájuk és még le is tiltottak mindenhonnan, toljam oda hozzájuk az arcomat, hogy foglalkozzatok az unokátokkal?
2019. okt. 20. 13:39
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
94%
Az alkoholista nagyszülők nem igazán jó példamutatók a gyerekeknek.Ha már letiltott mindenhonnan és nem akar szóbaállni veled,ne akard erőltetni te se a kapcsolattartást.
2019. okt. 20. 14:41
 2/11 anonim ***** válasza:
94%

Hát dögöljek meg ha értem, miért kell minden áron a "kedves" nagyikat tukmálni az unokákra, akkor is, ha alkoholista, agresszív szemétládák. Nekem is alkoholisták voltak a nagyszüleim és mindig utáltam náluk lenni. Ittak, sokszor össze is verekedtek, üvöltöztek. Tényleg nagyon szuper volt.

Én értem, hogy él ez az idilli, süti sütős, kötögetős nagymamás kép az emberek fejében, és hogy az milyen jó a gyereknek, de a valóság nem ilyen tündérmese szerű. Nem tudom miért ilyen nehéz feldolgozni egyeseknek, hogy nem mindenkinek jut ilyen tündéri nagyi.

2019. okt. 20. 14:56
 3/11 anonim ***** válasza:
92%

A férjeddel beszéld ezt meg. Mivel ő a gyermekek apja, így joga ugyanannyi joga van eldönteni kihez mehetnek. Semmiképp se kezd partizánakcióba, hogy odaviszed a férjed tudta nélkül őket, mert én a helyében hatalmas cirkuszt rendeznék. Alkoholista szülő/nagyszülő közelébe nem való gyerek.

A másik észrevétel, gondolom azért erőltetnéd ezt a nagyszülősdit, mert a te szüleid meghaltak, nem ismerhették az unokákat, és ezt így próbálod kompenzálni. Le is írod majdnem ugyanezt:

"Már régebben meglépte volna ezt, csak sose engedtem a gyerekek miatt, mert bármilyenek is, ők a nagyszüleik." Inkább veszélyzeteted a gyermeked lelki/testi épségét, csak mert legyen nagyszülője... Ne tedd, nem ér annyit az egész.

2019. okt. 20. 15:08
 4/11 anonim ***** válasza:
92%

Valahogy nehezen tudom elképzelni, hogy a 6 éves kislány sír, a 2 éve nem látott alkoholista nagyi után...

Ezt sokkal inkább te erőlteted!

Miből gondolod hogy egy alkoholista nő, aki a saját gyerekével sem foglalkozott, most sem foglalkozik,majd szupernagyi lesz hirtelen, mert te azt akarod???

2019. okt. 20. 15:09
 5/11 A kérdező kommentje:
A kérdésemnek az a fontosabb része, hogy a lányommal mit csináljak, mert a férjem döntését tiszteletben tartani egy dolog, de megint egy másik dolog, hogy ha a 6 éves lány sír mert hiányzik a mamája. Mégis hogyan magyarázzam el neki, hogy jobb neki nelkülük?
2019. okt. 20. 15:13
 6/11 anonim ***** válasza:
68%
Mondd neki azt, hogy elköltözött messzire a mama, vagy egy rokonánál lakik másik országban.
2019. okt. 20. 15:47
 7/11 anonim ***** válasza:
88%
Mondd meg neki az igazat: a nagyi beteg, olyan betegsége van, ami elmúlhat, ha nagyon meg akar gyógyulni, de amíg beteg, addig nem találkozhattok. Ha nagyon kérdezget, egy hatévesnek akár el is lehet az ő szintjén magyarázni az alkoholizmust.
2019. okt. 20. 16:11
 8/11 A kérdező kommentje:
Őszintén elmagyaráztuk neki, de ő sose látta a rossz oldalát, így nem érti… nagyon ragaszkodik hozzá, folyton menni akarna vagy várja, hogy jöjjön.
2019. okt. 20. 17:02
 9/11 anonim ***** válasza:
80%

Nehezen hiszem el, hogy egy 6 éves gyerek a 2 éve nem látott nagyszülők után sóvárog.

Mi az, hogy odaviszed hozzájuk,hogy foglalkozzanak az unokájukkal?

Ingyen bébicsősz kell?

Azt sem értem, hogy mért akarsz a férjed tudta nélkül olyat tenni, amit ő határozottan ellenez.

A gyerekek nagyszülők nélkül is fel fognak nőni, legfeljebb nem lesz akire rásózhatod őket.

2019. okt. 20. 17:41
 10/11 A kérdező kommentje:

Te nagyon okos, nem emlékszel semmire 4 éves korodból? Sose kellett családfát rajzolnod? Sose kérdeztek téged a nagyszüleidről olyanok, akik közvetlen közelről nem ismertek, pl tanárok? 4 éves korod előtt kép se készült rólad velük?

A kérdés nem az, hogy b@sszam-e át a férjemet, hanem, hogy mit csináljak a lányommal, hogy enyhítsek a fájdalmán! Köszönöm az eddigi válaszokat, a normálisaknak, akik nem próbáltak beszólogatni, sértegetni nyilván ment a zöld! A továbbiakban olyanok válaszát várnám, akik nem csak olvasni, de értelmezni is tudják a felül írtakat! Köszönöm!

2019. okt. 20. 21:25
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!