Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyós kérdés. Mit tennétek...

Anyós kérdés. Mit tennétek ebben a helyzetbe?

Figyelt kérdés
10 éve van párom, ebből már 4 év házasság van. Kezdetben annyira jóban voltunk anyósékkal (falun élnek), hogy kint aludtunk náluk (külön házban), vagyis csak szerintem voltunk jóban.. Öszintén mondom jobbnál jobbakat főzött, mosott ránk, amikor kint voltunk hétvégén, és természetesen én is segítettem sok mindenben, amiben tudtam. De aztán fordult a kocka. Nem azt mondom, hogy most nem jó a viszony, szemtelen, és aljas megjegyezései vannak. Pl házasodásunk előtt anyámnak megmondta "próbálom megszeretni a fiad, de nem megy", aztán ezt letagadta, hogy nem így volt. Mindenbe beleszól, amihez semmi köze, többek között marhaságokat beszél. Aztán hagy ne mondjam, hogy a fiának (aki végtelenül ügyetlen) is van párja 8 éve, akit szintén után, mert nem ilyet képzelt a fiának, pedig rendes nő, dolgozik, ha van ideje segíti még őket is. Sokszor olyan akciós dolgokat hoz, amihez anyósom nélküle nem jutna hozzá. Nagyon utálatos dolgokat mondd róla, miközben szívből szereti a fiát. Én úgyszintén szeretem a feleségem, a kapcsolatunk csak javul az évek folyamán, reméljük áprilisban megérkezik a baba. Nagyon sok mindent leírhatnék még, a kis aljas húzásairól, eddig kibírtam, hogy ne szóljak be neki (saját házában nem is tehetem úgy érzem), de már egyre nehezebben viselem így 40-hez közel. Mit lehetne tenni, hogy végre takarékra állítsam és ne próbáljon minket fúrni? Hol követhettem én el a hibát, mikor sohasem mondtam azt, hogy nem, én ebben nem segítek? Mindig igazat adtam neki, és boldogan beszélgettem vele, a lelkét is ápoltam, amikor depresszióban volt valami olyan apróságon, amit a legtöbb ember elfogad. Szerintetek az ilyen embernek mi baja lehet? Bocsánat, hogy hosszúra sikeredett, de ez kb a ezreléke, amit mondhatnék. Kérem ne 10-20 éves válaszoljon!

2019. okt. 12. 17:05
1 2 3
 21/27 Savlekotő ***** válasza:
61%

Tényleg nem lehet ellenfeled egy falusi asszony, akinek vélhetően az a baja, hogy nem egy traktoros pasas vagy, aki annyira egyszerű, mint az ék, és irigykedik, hogy a lányát a tenyerén hordod. Lehet csak ennyi a baj, hogy ő sohasem kapott ilyet.

Minden szóval egyet értek.. Lehet őt verte is az ura nem tudhatod,sok anya irigy ha a lánya jobban él,többet kap,bármiből,tiszteli a férje..

2019. okt. 12. 20:11
 22/27 anonim ***** válasza:
9%
hát itt egy ember szájából lóg ki a kapanyél, és az nem a mama, hanem az ék egyszerűségű kérdező.
2019. okt. 12. 20:14
 23/27 A kérdező kommentje:

Jól látod utolsó, talán nagyon is! Nehéz ezt kibírni, hisz imádom a feleségem, homlok egyenest más, mint az anyja. Nem lehet ezt megbeszélni..., ez olyan, mintha az én Anyámról lenne szó, Ő ugyanúgy szereti az Anyját, viszont tudja milyen. Én azokat a kis aljas húzásait nem bírom, amikor a menyének mérleget vásárol születésnapjára, mert szerinte túl telt, miközben rajta is van 20kg felesleg. És elvárja a segítséget tőle, úgy, hogy a háta mögött szemétségeket mondd róla.. Ez teljesen ok, jól van ez így?? Ha valakit nem bírok, akkor nem kérek tőle szívességet.

Nem függünk tőle anyagilag, nekem van rendesebb anyagi hátterem.

2019. okt. 12. 20:17
 24/27 northplace válasza:
91%
Légyszi ne idegesítsd ezen fel magad. Habár ez a Te életed, és ez egy teher lehet, nyilván nem véletlen kérdezted itt meg. Fogadd el, hogy egy olyan Lányt vettél feleségül, akinek ilyen régimódiak a szülei, és ezen nem fogsz tudni változtatni. Te meg egy városi fiú vagy, mint leírtad van egzisztenciád, persze, hogy idegesíti, hogy egy ellenőrizhetetlen személy vagy számára, akit a faluban senki nem ismer. A "menyes" hozzáállást viszont tényleg nem értem. Nekem Ő egy igyekvő lánynak tűnik a leírtak alapján, nem vette el az ő házukat, és le sem lakják. De meglehet, hogy hasonlóan spontán irigységről van szó, hogy fiára van aki vigyázzon és még szereti is. A boldogság nagy úr, pláne, ha ő nem az, a másiknak meg jól megy. Tényleg nem kell haragudnod rá.
2019. okt. 12. 20:35
 25/27 anonim ***** válasza:
58%
Nem mendtek oda anyoshoz ha kérdezi miért nem értek rá ,kirándultok,azt majd keres magának mást amin csámcsoghat.
2019. okt. 13. 09:51
 26/27 anonim ***** válasza:
77%
Csökkentsétek a találkozásokat a minimumra.Egyebet nem tehetsz,mert sajnos megváltozni nem fog.
2019. okt. 13. 10:13
 27/27 anonim ***** válasza:
Sok-sok éves kérdés, tuti nem olvassa már senki, de akkor is hozzá kell szólnom az 1es kommenthez. Falun nem történik semmi..városon bezzeg mennyi minden...ott mêg a szomszédodat sem ismered...hihetetlenül kiverik a biztosítékot az ilyen kommentek....
2023. ápr. 28. 22:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!