Nagyon kellemetlen helyzetbe kerultem. Mit tennetek a helyemben?
Bár az írásképedre fordítanál fele ennyi energiát, mint a takarításra.
Szerintem mond meg neki, hogy háklis vagy. Bogaras. Igazi Monk-né. Nem megbántani akarod, csak neked, a lelkivilágodnak így jobb.
Nálam is hasonló a helyzet. Igaz, nem ilyen súlyosan. De én már nem tudom eldönteni, mi a jobb, ha mindent én csinálok, vagy ha megcsinálják helyettem, de sza@*ul.
Én nem foglalkozok ennyit a háztartással, se időm, se kedvem nem lenne, de jó pár dolog kiakasztana, amiz az anyós csinált, így pl.
- vegyszer a konyhaasztalon
- kukába zacskó nélkül dobva a szemét
- kerti nadrág babaruhával mosva
- lefolyóban haj
- kajába beleevés, fakanál lenyalása. Fujj!
Szerintem nyelj egy nagyot a csaladi beke érdekében.
Nehany napig meg siman kibirod. Viszont ha egyszer osszekaptok mar soha nem lesz semmi a régi.
( amugy szerintem is kicsit túlzásba estel, de hat különböző vagyunk igy nem itellek el )
Menj el nyaralni 9-10napra!
Vagy vegyél be valami jó erős altatót amitől alszol 10 napig.... :-)
Beszéld meg vele hogy pl ő porszívózik és egyéb apró dolgokat csinál(amiket nem tud elrontani) és te a többit.
Vagy keljél korábban mint ő és legyen minden kész mire felébred. :-P
Elhiszem, hogy a mama idegesít. De te is betegesen tisztaságmániás vagy. Csodálom, hogy a férjed jól érzi magát otthon.
Elfelejted, hogy a lakás van az emberért, nem az ember a lakásért.
Miért baj, ha a saját ruháját együtt mossa a tietekével?
Vegyél egy kicsit vissza a hisztijeidből, akkor nem lesz nehéz kibírni ezt a pár napot, amit anyósod nálatok tölt.
Én nem látok az anyósod viselkedésében semmi rosszindulatot, egyszerűen csak segíteni szeretne. Megkockáztatom, tudja hogy tisztaságmániás vagy, ezért gondolta, besegít a takarításba.
Vegyél egy mély levegőt és lazíts egy kicsit. Nem tökéletes, amit csinál, na bumm. Hidd el, nem fog rátok omlani a lakás attól, hogy nem pont úgy van, ahogy te szoktad csinálni.
Én is olyan voltam régen, mint te, és pontosan azt mondtam a családomnak, amikor le tisztaságmániáshisztisp1csáztak, hogy így érzem magam komfortosan. Azóta viszont inkább olyan lettem, mint az anyósod. Jó, hideg zsíroldót nem fújok a konyhapultra, igaz nincs is itthon, mert undorító maró vegyszernek tartom, inkább berakok mindent a mosogatógépbe, de a kanalat, ha kell, többször is lenyalom főzés közben, és a hajam is általában csak takarításkor szedem ki a lefolyóból. Ettől még nem omlott ránk a lakás.
Gondold át, anyós pont a te takarításmániád miatt csinálja ezt, jó szándékkal. Ne akadj fenn rajta. Ha valamit szeretnél, hogy ne csináljon meg, normálisan kérd meg rá (a "ne fáradjon anyuka" nem ilyen, mert abból ő azt fogja leszűrni, hogy csak kímélni akarjátok, ő viszont segítene). Nem kell rögtön összeveszni, csak mondd el, hogy nem szereted, ha más csinálja a dolgaid, és kellemetlenül érzed magad tőle, ezért kéred, hogy ne tegye. Esetleg szervezzetek neki programot. Gondolom, te is otthon vagy, akár együtt is mehettek, legalább értelmesen telik a családozós idő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!