Szülés után miért kell a nyakamba lihegni?
Párommal 5 éve vagyunk együtt
Kisbabát várok,jővő hét utánra vagyok kiírva szülésre
Az a helyzet,hogy párommal azt beszéltük át közösen,hogy az első pár hétben nem szeretnènk,hogy anyós testvér itt hemzsegjenek körülöttünk, mi szeretnénk egy kis eltöltött külön időt, mint egy család, meg egy kis regenerálódást és csak október végén párom szülinapján jöjjenek látogatóba
Erre anyós teljesen eljátsza a hattyú halálát hogy ő nem ezt érdemli,hogy az ő fia és márpedig bejön szülés utáni napon mert az ő unokája és kijelentette,hogy abba az óvodába irassuk a gyereket ahol ő dajka ( hozzá teszem sni gyerekekkel külön kisegítő iskolában dolgozik mind konyhai alkalmazott)
nem is értem miért hiszi azt hogy a gyerekemből "gyagyás" lesz és oda kerül, bármi megtörténhet,de ne ez legyen az első
4 hónapos terhesen még dolgoztam
Utána elmentem szülési szabadságra azóta itthon vagyok ellátom a napi teendőket főzök, mosok, takarítók, elvagyok,anyós dolgozik szóval örülök is neki kicsit, hogy nem segített mindenben
néha eljött a vizsgálatokra meg persze vásárolni.. azon is teljesen kivolt akadva hogy miért veszek kék zöld piros narancs ruhákat ha fiút várok miért nem lehet normális ruhákat venni ( én fizettem ) én azért döntöttem így mert később tervezünk még egy kisbabát és ezek úgymond fiúra lányára is rá lehet addni...anyós ezt se érti meg
Szeretem anyósom mintha a második anyám lenne de amióta az első babát várjuk teljesen kikelt magából
Mit lehet tenni
Nekünk sem egyszerűek a rokonaink, de szerencsére a férjemmel mindenben egyetértünk így kettőnk ellen már nincs erejük.
Januárban fogok szülni, a kórházba bejöhetnek, ha hazajövünk egy picit meg lehet látogatni és onnantól kezdve 4 hétig csókolom. Pont nem leszek olyan állapotban, hogy vendégeket fogadjunk és a baba ellátásához pedig bőven elegendők vagyunk a férjemmel, aki két hetet velünk lesz. A későbbiekben sem kérünk segítséget, eddig sem szorultunk a segítségükre. Nem szeretnénk velük rossz kapcsolatot de jobb az elején a határokat tisztázni, mert képesek lennének végleg hozzánk költözni.
Azért azt nagyon szét kellene választani, hogy valaki vendégként vagy segítségként jön hozzánk. Sokunknak rengeteget segítetek anyukák, anyósok és nagymamák a szülés után. Nem csak a háztartást, férjet, nagyobb gyereket látták el, ha igazi "vendég" esett be, körülötte is ugráltak, vitték a kávét, süteményt...
Persze ha valakinek nem kell ilyen segítség, mert pl. a gyermek apja is tudja, merre van a konyha, és a mosógépbe is képes bepakolni a ruhát, az nagyon jó. Akkor ő mondja azt, hogy segítségre köszönjük nincs szükség, és egyelőre vendégeket se szeretnénk. Ha valaki mégis betoppan (azért a nagyszülőket én biztos beengedném), adja át amit hozott, és negyed óra után menjen szépen haza.
Azt a frissen szült nőt, aki utolsó erejével süt, főz és bájosan mosolyog a vendégekre mikor már az ájulás határán van, képes felébreszteni a kisbabát, mert Manci néni megsértődik, ha nem látja milyen színű a gyerek szeme, őszintén tudom sajnálni, de magának csinálja a bajt. Mi történik, ha a kedves rokon nem kap kávét/süteményt/ ebédet? Megsértődik? Kibeszél a faluban? És akkor?
Az ilyen ember valószínűleg más élethelyzetekben sem képes határokat húzni, és a saját érdekeit képviselni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!