Párom az én szerencsém miatt akarják kisemmizni?
A szüleim mindig sokat dolgoztak, így nagyon szerencsésen sikerült tehermentes lakáshoz juttatniuk, szépen elindítani az életben. Az mindig tiszta volt, hogy ellenzik azt, hogyha bármikor házasodnék ez az én vagyonom, ne adjam el, ne forgassam közösbe, hiszen a legtöbb házasság válással végződik. Ezzel egyet is értek, imádom a lakást, fizettem a felújítást, amit tudtam saját kezemmel csináltam és elég nagy még két gyereknek is, ha családot alapítanék.
Párom előttem anyjával és öccsével lakott kertes házban, aminek a hitelét párom is sok évig fizette (hogy tiszta legyen, a nem kicsi törlesztést hárman dobták össze), mellette mindenki gyűjtögette a kis megtakarítását. Most eladnák a házat, az anyja nyugdíjas lett, hazaköltözne faluba. A tesója viszont a megmaradt pénzből venne egy lakást, kipótolva a megtakarítással, párom viszont nem látna ebből semmit.
Neki mindig az volt az álma, hogy legyen saját lakása, mi is arra kezdtünk gyűjteni, hogy akkor max kiadjuk, stb, jobb a biztonság.
A családja viszont arra hivatkozik, hogy nekem(!) van ingatlanom, mehetne rá hitel, el lehet adni, lehet közös lakást venni, szegény öccsének még barátnője sincs, ott egy fizetés van, itt meg kettő.
Meglepetésemben elmondtam, hogy soha nem adom el ezt ilyen feltételekkel, anyámék ezt az egyet kérték. Innentől én voltam a rossz, hogy de miért nem támogatom párom stb.
Nem arról van szó, hogy ne segíteném, mint írtam lakásra spórolunk. De az öccse így ingyen kap egy több mint 10 milliós tételt.
Párom is zavarja a dolog, el is mondta, hogy legalább az általa törlesztett hitelt odaadhatnák, az is lenne 1-2 millió, akár apránként is, de akkor megint az volt a válasz, hogy jajj, szegény tesója végre lakást kapna és mi meg ki akarjuk zsákmányolni.
Nem vagyunk házasok és bár el nem tudom képzelni, hogy tönkre menjen a kapcsolatunk, de a családja helyében azért nem arra alapoznám a fiam jövőjét, hogy a barátnőjének milye van. Jogosan akadtam ki? Hétvégén megyünk hozzájuk, tesója legutóbb is mutogatta, hogy milyen pöpec kis kecót talált, a hitelt is csak 2 évig kéne fizetni... Ez csak szerintem nincs rendben vagy én lennék anyagias?
Párom szereti a családját, nem akarok balhézni, de érdekelne ki mit tenne a helyemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!