Párom az én szerencsém miatt akarják kisemmizni?
A szüleim mindig sokat dolgoztak, így nagyon szerencsésen sikerült tehermentes lakáshoz juttatniuk, szépen elindítani az életben. Az mindig tiszta volt, hogy ellenzik azt, hogyha bármikor házasodnék ez az én vagyonom, ne adjam el, ne forgassam közösbe, hiszen a legtöbb házasság válással végződik. Ezzel egyet is értek, imádom a lakást, fizettem a felújítást, amit tudtam saját kezemmel csináltam és elég nagy még két gyereknek is, ha családot alapítanék.
Párom előttem anyjával és öccsével lakott kertes házban, aminek a hitelét párom is sok évig fizette (hogy tiszta legyen, a nem kicsi törlesztést hárman dobták össze), mellette mindenki gyűjtögette a kis megtakarítását. Most eladnák a házat, az anyja nyugdíjas lett, hazaköltözne faluba. A tesója viszont a megmaradt pénzből venne egy lakást, kipótolva a megtakarítással, párom viszont nem látna ebből semmit.
Neki mindig az volt az álma, hogy legyen saját lakása, mi is arra kezdtünk gyűjteni, hogy akkor max kiadjuk, stb, jobb a biztonság.
A családja viszont arra hivatkozik, hogy nekem(!) van ingatlanom, mehetne rá hitel, el lehet adni, lehet közös lakást venni, szegény öccsének még barátnője sincs, ott egy fizetés van, itt meg kettő.
Meglepetésemben elmondtam, hogy soha nem adom el ezt ilyen feltételekkel, anyámék ezt az egyet kérték. Innentől én voltam a rossz, hogy de miért nem támogatom párom stb.
Nem arról van szó, hogy ne segíteném, mint írtam lakásra spórolunk. De az öccse így ingyen kap egy több mint 10 milliós tételt.
Párom is zavarja a dolog, el is mondta, hogy legalább az általa törlesztett hitelt odaadhatnák, az is lenne 1-2 millió, akár apránként is, de akkor megint az volt a válasz, hogy jajj, szegény tesója végre lakást kapna és mi meg ki akarjuk zsákmányolni.
Nem vagyunk házasok és bár el nem tudom képzelni, hogy tönkre menjen a kapcsolatunk, de a családja helyében azért nem arra alapoznám a fiam jövőjét, hogy a barátnőjének milye van. Jogosan akadtam ki? Hétvégén megyünk hozzájuk, tesója legutóbb is mutogatta, hogy milyen pöpec kis kecót talált, a hitelt is csak 2 évig kéne fizetni... Ez csak szerintem nincs rendben vagy én lennék anyagias?
Párom szereti a családját, nem akarok balhézni, de érdekelne ki mit tenne a helyemben.
Érdekes családja van a párodnak.
Az a TE ingatlanod, miért kéne eladnod? Azért, hogy a sógorodnak legyen miből vennie másikat? Ledobta az agyam az ékszíjat rendesen.
off: pároMAT akarják kisemmizni. Tárgyrag!
Párod családjának semmi köze a te lakásodhoz. A a te vagyonod lesz, kizárólagosan! Házasodás után is, és válás után is!
Tehát ha a párod hagyja, hogy zsarolják őt, és nem kap semmit, akkor én be nem engednék ilyen tesze-tosza embert a lakásomba, hiába a párom. Ezt neki kell lejátszania a családjával.
Nyilván nem adnám el a lakásomat, de nem is értem, hogy merül ez fel... nem kell itt eladogatni semmit, nekem pl. egyértelmű lenne, h a párommal az én lakásomban lakjunk együtt, hisz’ nekem van. Nyilván egy esetleges szakításkor kalap-kabát.
Nah szal az egyértelmű, h a te lakásodhoz semmi köze a párod családjának, ezt nem is lehet tovább ragozni. Az viszont nettó gh3ciség, hogy a párod anyja a lakásodra hivatkozva csak a kivételezett kedvenc gyerekét akarja támogatni, a bátyót meg simán kitúrná a jogos részből. Szerintem ezzel kellene foglalkozni első sorban, a párod igenis álljon ki magáért, mert ez nagyon nem korrekt.
Ps.: igazából én azt furcsállom, h téged ebben a szituban csak a te egyértelműen jogos, kikezdhetetlen/támadhatatlan, atombiztos helyzeted zavar: nyilvánvalóan nevetséges már a gondolat is, h te add el a lakásodat, ez ennyi. De az nem, h az állítólagos szerelmeddel most készül életreszólóan és totálisan jogtalanul kicseszni a saját családja... azért egy ilyen helyzetben én nem a rám vonatkozó egyértelmű szitura, hanem a párom valós problémájára keresném a megoldást... ne haragudj, de nekem nagyon önzőnek tűnsz. Szereted te ezt a pasit...? Szerintem gondolkodj el rajta...
14-es!
Ha meg elkezd ő (kérdező) küzdeni a párja jogos részéért, akkor jön az, hogy mi köze hozzá, miért szól bele, ez nem az ő dolga, ezt meccselje le a pasi a saját családjával.
De most komolyan, a kérdező küzdjön, ő marakodjon a pasi anyjával és öccsével?
Köszönöm a válaszokat! :)
Nem szeretnék ebbe beleszólni náluk, hiszen párom családja, nem akarom, hogy ha nekiállok kötekedni Ő kerüljön két tűz közé.
Nyilván szeretem, kitartok mellette bármi lesz, de nem látom hogy lehetne győztesen kikerülni ebből a helyzetből. :/
Hát ha nyilván szereted, akk nem hagyod, h a saját családja kisemmizze bhaszki...nem kell ehhez a szülővel konfrontálódni, de az meg kell, h támogasd, biztasd, és folyamatosan mondd neki, h ne hagyja magát! Legyél mellette, állj ki érte, és ha látod, h ki akarnak bhaxni vele, világosítsd fel! Bocs, de sztem ez alap...
hesteg14 voltam
Jó régi történet már, de ha így felvetődtem gyakorira, akkor elmesélem a végét, hátha valakinek tanulságos lesz.
Hetekig ment az üzengetés, meg a békülésnek álcázott rejtett sértegetések. A házat végül 2020 elején meghirdették, találtak is rá vevőt, párom pedig átvitte az összes utalási bizonylatot, számlát, ami csak volt, tételesen összeszedve, hogy mennyit költött a házra.
Elmondta, hogy nem akar anyagias lenni, de ha ezt tudja inkább kocsit vett volna, félreteszi az esküvőre (tavaly összeházasodtunk) vagy felgyújtja, szóval ha úgy gondolják, hogy a beleölt ideje és munkája nem ér meg egy fennmaradó 50%-ot vagy legalább annyit, hogy visszafizessék a pénzét, akkor üljenek egyedül a lakásaikban, mert többé feléjük sem néz. :D
Végül a testvére belement, hogy akkor visszafizetik neki a beleölt összeget, illetve a hitel lejárta után a tesója ha nem is megmaradt pénz felét, de egy reális összeget törleszt neki.
A lakást 2020 közepén adták el, mindenfajta bonyolítás miatt párom 2021-ben látott csak pénzt belőle, sokkal kevesebbet, mint amit megbeszéltek. Testvére jól fizető munkahelyét vitte magával a COVID, így sajnos nagy eséllyel a maradék pénzre keresztet vethetünk a következő sok évre. Papírt nem írtak róla.
A testvérével azóta nem nagyon beszél, az anyját látogatjuk néha, de főképp csak azért, mert a többi rokona is arra lakik (Ők amúgy mind mellettünk állnak).
Vicces (vagy kevésbé vicces) mellékszál, hogy az apai ági nagyanyja annyira felhúzta magát a történeten, hogy az örökséget amit a férjem és a tesója között osztott volna el, azt csak a férjemre íratta (pár hektár föld és egy pici házikó 50%-a, de inkább éljen a néni még nagyon sokáig, mert ritka tüneményes).
Tervezzük a babát, így felvetült a kérdés, hogy lehet békét kéne kötni, de engem azóta sem nagyon fogadott el se az anyja, se a testvére, illetve páromban is nagyon benne van még a tüske.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!