Nálatok is vannak ilyen megkülönböztetések anyós részéről az unokákkal szemben?
Nem vagyok anyagias de azért szerintem amit anyósom csinál az nagyon nagy megkülönböztetés. Férjem nővérének van 2 lánya. 3 és 9 évesek. Születésükkor az anyjuknak adott 200.000ft-ot mindkettőnél. Azóta minden szülinapjukra 150.000 ft-ot ad természetesen az anyjuknak hogy vegye meg ami kell nekik.
Nos amikor a mi lányunk megszületett semmit nem hozott csak egy üveg almalevet. Lányunk 1. szülinapjára pedig vett egy 2000ft-os hintát.
Tényleg egyáltalán nem érdekelt sose az ilyesmi de azért nagyon rosszul esik, hogy ennyire szinte semmibe veszi a lányunkat.
Én is neked, kérdező.
Egy szóval nem mondtam, hogy helyes, amit csinál. De az még rondább, amit te akarsz, hogy nem viszed a gyereket. Ha amellett ő mehet hozzátok unokázni, és ezt mindenféle pofavágás nélkül viseled, akkor bocs.
Mellesleg nem az lenne a normális, hogy megkérdezed tőle, a te gyereked miért nem kapja ezt meg? Nem számonkérően, csak hogy értsd. Ja, hogy ehhez már vér kéne a prucádba? Mert sokkal egyszerűbb duzzogva gyerekmegvonással büntetni.
Javítsátok ki, ha tévedek, de én nem látom hogy barki is azt írta volna, helyes amit csinál. Nem helyes, mert normális esetben az ember azonosan ad a gyerekeinek, unokáinak. De nem kötelező. Ha nem akar, nem ad semmit. Ajandekozni nem kotelezo, igy a "beszélj vele" nem jo tanacs.
A gyerekkel való kapcsolattartást meg anyagiakhoz kötni jo nagy marhaság.
Ennyi a történet lényege.
32!
Talán azért szereti őket jobban, mert őket többét látja, mint a kérdező gyereket. Elég nehéz jonkapcsolatot kialakítani azzal, akit nem lát az ember sűrűn. Márpedig ezt a gyereket olyan nagyon sűrűn nem láthatja, hiszen a kérdező eleve ki nem állhatja az anyósát.
A nagyszülők az első unokát szeretik jobban.
(A nagyanyám megmondta, mind a kettő.)
"Tok értelmetlen lenne ez a beszélgetés, főleg az anyóssal. Akármilyen igazságtalan is, mindenkinek a magánügye, higy kinek, mikor mit és ennyit ad ajándékba."
Ez igaz. Az ajándék adHATÓ kategória. Nem követelhető, nem jár alanyi jogon.
(Ettől még a majdnem 100-szoros különbség az ajándék értéke között azért rosszul esik, megértem.)
Kérdező, amúgy te honnan tudod ezt a születésükkor adott 200 ezret, és szülinapjukon adott 150 ezret? Anyós még hangoztatja is? Vagy sógornőd mondta el Neked? Egyáltalán ez hogy derült ki? (Vagy valami "jóindulatú" rokon kidumálta?)
Csak azért kérdezem, mert az még egy dolog, hogy ilyen nagyságrendeben különbséget tesz, de még hangoztatja is?
Mint írtam anyósom maga mondta. A kisebb amikor született én is mentem velük látogatni és ott is hangoztatta. Azóta amikor szülinap van mindig azt hangoztatja.
Azt pedig nem írtam, hogy utálom. Ő utál engem, én szimplán nem kedvelem.
Azt pedig nem írtam, hogy nem láthatja, csak azt hogy én nem fogok szaladgálni azért hogy ő lássa,azt nem írtam hogy nem engedem be a házba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!