Milyen indokkal lehet lemondani egy babalátogatást?
Azért választottam az "Anyós, após" kategóriát, mert velük kapcsolatos a dolog. A fiuknak pár hete született meg a gyereke. Lassan nekem meg a férjemnek is illő lenne elmenni meglátogatni őket, de én utálom a férjem sógornőjét. Évek óta nem találkoztam vele. Attól félek, hogy anyósék nem hagyják szó nélkül, ha nem megyek el megnézni a gyereket, így is többször kértek már, hogy próbáljam rendezni a sorokat a másik menyükkel. Férjemet is bántja a kialakult helyzet, de mivel tudja, hogy nem ok nélkül van köztünk ez az utálkozás, próbálja elengedni a dolgot. Most meg lassan én vagyok a házidémon.
Ezen az oldalon folyton azt olvasom - szeretek itt nézelődni - hogy kétszínű, utálatos "rokonokkal" nem kell kapcsolatot tartani. Leginkább tőlük várnék most tanácsot, hogy ezt hogyan lehet kivitelezni anélkül, hogy mindenki ellenem forduljon.
Mondd, hogy elkaptál egy fosós-hányós vírust.
Utána kitalálsz mást.
Ja, az jó megbetegedtel.
De inkább most menj el, legalább túl leszel rajta.
A tesóját nem, de őt egyébként én se. Nem vagyunk túl jóban, de mindig el tudunk beszélgetni, ha találkozunk, kedvesek és udvariasak vagyunk egymással.
A sógornő viszont a férjemnek se szimpatikus.
Ahogy első írta.
Minek kéne neked amúgy is látogatnod egy olyan nőt, akivel rossz a viszonyod?
Ne mondd le semmilyen indokkal, mert minél tovább halogatod, annál rosszabb lesz!!
Elmész, kedves leszel a babával, átadod az ajándékot, pici normális csevej, aztán elköszöntök és ennyi!
Ha nagyon utálatos lesz a sógornő, akkor meg nem maradtok, elköszönsz és ennyi!
Nem kell semmibe belemenni, nem kell vitatkozni, megteszed az illendőt, aztán részedről le van tudva, kibírható.
Ne a babát büntesd az anyja miatt!
Ez most az az eset, hogy egy fél órát a testvér kedvéért ki lehet bírni, utána elköszöntök, hogy nem akarjátok fárasztani a kismamát.
Egyszerűbb, mint kifogásokat keresni hónapokon át.
Mi mondjuk ilyen esetben arra hivatkoztunk, hogy nem kapunk egyszerre szabadnapot (ami igaz is, tényleg nagy szervezés minden családi program, folyamatos munkarendek mellett - de nyilván nem annyira, mint panaszoltuk ;D), így simán elment nélkülem a párom, hogy én is puszi és szercsi és jajdebánom majd legközelebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!