Mit szólnátok, ha anyósotok nem lenne a higiénia nagymestere?
Például.. A WC bűzlik, az ülőke alja és a perem vizelet- és székletfoltos (de azért van benne egy lógó tisztító, vicc..). A hűtőben gyakran szinte elmásznak az ételek, meg maga a hűtő is penészes, büdös.
A zuhanyzó alja körbe penészes, a tálca sárga. Rántott hús, tojásos ételek éjszakára kint hagyva nyáron. :/ Még jó pár dolgot tudnék felsorolni sajnos. Anyós nem idős, tevékeny nő.
Ti sem mennétek ilyen helyre gyakran? Vagy csak én vagyok túl hisztis? Hozzá kell tennem, elkaptam valamit a wctől.. :( Persze takarítsam ki én, csak mikor felhajtom szívem szerint hánynék is egyből, fölé hajolni sem tudok, én ilyen körülményekkel soha nem találkoztam, nálunk a higiénia nagyon fontos..
Anyósom dettó. Egy 48 éves nőről van szó, aki állítólag nagyon rendszerető! Hát akkor csak volt... De szerintem csak hazugság volt.
Ott laktunk anyósnál pár évet... Akkor is láttam, hogy nem foglalkozik ottan szó szerint senki semmivel ami wc, fürdőszoba, gáztűzhely se, konyhapult, étkező asztal, mikró...
Engem nagyon zavart és zavar, hogy ha ragad valami, ha vízköves, ha mocskos. Ezért ÉN takarítottam és CSAK ÉN takarítottam a wc-t, a fürdőben a csapokat csempét! Egyéb dolgokat mint szennyes kosár pl! Az is full mocskos! A wc nincs rá szó! Amíg én takarítottam enni lehetett volna belőle. Kívül belül alul felül mindent pucoltam, a deszkát, a tartályt mindent! Szinte mindig friss illatú volt! A csapok csillogtak!
Konyhában is penészes volt az edény lecsepegtető! Okádék. Étkező asztal ragadt. Mikró tűzhely ki sem látszik a zsírból mocsokból! Amíg ott voltunk természetesen hála nekem nem így volt. De elköltöztünk...
Egyre piszkosabb lett minden. 2 év telt el, azóta SENKI sem takarította ki semmilyen módon a wc-t, a fürdőt. Ezt tuti. A gázt sem. Csak felül.
És az van mondva, hogy nagyon fáradt, neki már semmire sincs energiája annyit dolgozik! A lánya aki vele lakik az meg nem végzett akkor sem házimunkát.
S nekem mondták, hogy én nem csinálok ott náluk semmit amikor ott laktam. Hát akkor közöltem, hogy á nem én voltam aki éjszakás műszak után kisuvickolta A-Z-ig a fürdőt pl.! Lehet csak álmodtam hogy megcsináltam???
Volt pofájuk ilyet mondani, hogy én semmit sem csinálok. Most pedig a mocsok eszi meg őket és nem!, nem szégyellik magukat!
Mondtam a férjemnek mondja meg az anyjának, hogy nem szégyellik magukat így fogadnak akárki vendéget!? Meg ebbe élni? Az állítólag nagy rendmániás anyja...
Utolsó!
Férjemnek én szóltam, hogy takarítson, mert az anyja azt mondta, hogy a férfi dolga nem a takarítás. A lányának meg nem kell, hogy csinálja! De tőlem kértek dolgokat! Hát ezért! A nagy részét meg magamtól csináltam.
De szerinted normális dolog mocsokban élni??? Mindenkinek meg kellett volna akkor is és most is meg kellene csinálnia! Ha már szerintük a nő dolga, pláne! Ehelyett katasztrófa ami ott van. Mert lusta mind.
Engem cseszegettek, megszóltak, holott ők nem csinálnak semmit! Én műszak után nem aludtam, volt hogy fát vágtak és oda is mentem segíteni szó nélkül.
Fúúú, leírtad az apai nagymamámat. :D
Engem képesek voltak (az egyébként röhejesen rend és tisztaságmániás szüleim) egy ehhez hasonló horrorban otthagyni gyerekként. Minden ragadt, és mindenhol bogár volt, hangya, csótány, egyebek, amit akarsz. Minden poros volt, büdös és szerintem sose mosták. Nem zuhanyoztam sose (akár 1 hétig se!), amíg ott voltam, mert a zuhanyzótálca tele volt lommal, ládákkal, és "nem lehetett azt onnan kivenni", úgyhogy mikor kérdeztem a jóédes nagyanyámat, hogy nyáron a széjjelizzadt büdös testemmel mit kezdjek mégis - mert hát ugye otthon nem ezt láttam, hogy én így fekszek le aludni - akkor mondta, hogy hátul a kertben van egy esővizes hordó, abba másszak bele. És azt gondolnád, hogy ez régen volt, de csak 28 vagyok, szóval nem fél évszázada történt, vagy ilyesmi... pesti agglomerációban, nem valami tanyán... szerintem egy tanyán konkrétan jobb lett volna.
Az étel is a retekből főtt, ha egyáltalán megfőtt, szerintem sokszor nyers volt (hús is!) ha hánytam vagy fostam tőle, azt mondta gyenge városi belem van. És a kedvencem volt, hogy minden kóbor dögöt összeszedett a környékről, a legtöbb pedig olyan vad volt, hogy nem mertem miattuk bemenni a kisházba az ajtón, mert morogtak rám, ugyanis a tálkájuk a bejárati ajtó mellé volt téve és hát a kutya szent dolog volt, a kutyatál nem kerülhetett máshova, úgyhogy sokszor kint kuporogtam, és vártam, hogy a kutya elmenjen valahova és én bemehessek.
Azt hiszem 7 vagy 8 éves voltam, amikor ezek után mondtam, hogy én fogom magam, és hazaindulok, ha még egyszer ott hagynak, és az se érdekel ha elrabol "a gonosz ember", mert a gonosz embernél se lehet rosszabb, mint ott.
Fel nem fogom, hogy a szüleim mégis hogy az úristenbe engedhették ezt, mikor pontosan tudták, hogy mi van ott. Ha anyám/anyósom ilyen lenne, inkább fizetnék egy röhejesen drága bébiszittert, és az járna hozzánk, de én nem mennék oda és nem vinnék oda gyereket.
Kerülgetem jó ideje ezt a kérdést, ma ismét kaptam egy 2 órás fejmosást, hogy én mekkora egy lusta rendetlen sz..r vagyok de ő tojta a spanyolviaszt, nála világéletében élén álltak a dolgok és egyedül (após dísz?) felnevelt két gyereket.
Az, rendben, most is látszik a portáján. :D
Gondoltam, hogy írok valami naplót, vagy inkább regényt anyósról, a tisztaság mellett a gyereknevelési tanácsadás vastag fejezet még, hiszen semmit se csinálok jól. Komolyan. Ok, ő a szoptatást még 4 óránként csinálta, tanulta, gyereket közben kiságyba egyedül szoktatni, a hordozás meg egészségtelen kínzás, de: rosszul pelenkázok, ne így tároljam a ruhát, ne úgy vasaljam... és nem első gyereknél folyton idejön pampogni.
Meg ugye a tisztaság, rend... én kb. tisztaságot tartok, porszívózok, föld tiszta, asztal, edény, evőeszköz, ruha... rendet is igyekszem tartani, de sokszor marad kint pohár, nincs behajtva a ruha, játékok a földön, a gyerekek úgyis kiveszik...
Nála a föld tiszta retek, náluk a szőnyegen fekete lesz a talpam. A gyerek meg ráfekszik. A hülye kutyájuk naponta a szőnyegre sz...rik, felkapja kézzel, ha olyanja van, kidobja az ablakon... ez normális dolog? Landolt már a kocsimon és a szomszédén is, jó, hogy nem forgalmas a járda...
Utána a maradék a szőnyegen marad. Ráadásul cipővel mennek be.
Ülőgarnitúra, ágy dettó, a drága kutya ott is tojt már, szürke a párnája a kosztól, ágyneműt cserélni talán évente szoktak, de abba is egyből viszi a kutya, macska a koszt, akik a párnájukon alszanak.
Kádat ennyit se takarít, azt mondta, hogy amikor ő fürdik a kád is lemosódik így nem koszos, a törölközőbe is tisztán törölközik az se koszolódik, de azt azért ki szokta mosni.
Viszont mindent 30 max 40 fokon mos, leginkább a szuperrövid programon. Ami nála talán 15 perc, az én mosogépemen 30, arra rácsodálkozott, hogy miért nincs rövidebb. És mindent egybe, kutyaruha, munkásruha, bugyi, a babám kakis rugiját is berakta egy ilyenbe az ovis homokos cuccaival meg a felmosóronggyal, hisz úgyis minden tiszta lesz. A fél liter mosószertől és öblítőtől, amiktől ha megdörzsölök valamit a kezem ragacsos öblítős lesz, hisz a rövid program nem tudja kimosni.
Szobák falai penészesek, de ez se számít, szerinte ez nem egészségtelen. Odatolták a szekrényeket és már rendben is van.
Tálaló hátulját eszi a penész, a tányérok koszosak, de ezek valóban rendben vannak odarakva. Kézzel egy mosogatószeres lavórban mosogatnak, az ezeréves mosogatógépük se jobb. Nem tudja feloldani a tablettát, így vagy piszkos a tányér, vagy tabimaradványos. Az oldódó kapszulát az edényszárítóban tárolja, persze itt rámegy a víz, majd melléteszi a vizes evőeszközöket. Mi meg leesszük róla, bár gusztusosabb a kék szmötyi, mint a szárító alján a penész. És még ő szól be, hogy tányérok vannak a szárítómban, micsoda rendetlenség.
És ezekben főz. A húsokat napokig tárolja, ha megfőz valamit a meleg nyári napokon is kint hagyja éjjelre. 2 hét után még simán megeszik a kajákat, rohadó penészes cuccal van tele a hűtőjük, ha ott vagyok, van hogy én dobálom ki. Tészta, rizs tele bogárral, télen csináltam náluk forralt bort, még a fahéjban is volt valami rovarhulla. Most is kint voltak a rohadó zöldségek, gyümölcsök, fogadni mernék, hogy holnap azokból lesz a hétvégi menü. Nem lehet náluk levegőt venni a muslicáktól, légyből is van pár.
A még kedvesebb dolog, hogy a férjem régebben részt vett a házimunkában (előtte egyedül lakott, nagyjából ellátta magát anyuka segítségével), de amióta együtt vagyunk azt hangoztatja, hogy a nő dolga a háztartás, a férfi kiszolgálása, a vásárlás, főzés, a gyerekek, a férfi pihenjen csak.
Nyilván ezért kell hallgatni a bezzeg én egyedül csináltam mindent dumát mert apóst is körbeugrálta, na de hopp - neki általában 4 órás munkája volt vagy nem dolgozott élete során, após meg duplaműszakozott, még most is alig van otthon. Nekem viszont 8 órás és még van képe ezzel is ócsárolni, hogy nem keresek olyan jól, váltsak munkát, ne a fia tartson el. B...szki, őt a Jézuska tartotta el??? A férjem egyébként 8 órát ül egy irodában, utána "hullafáradtan" otthon egy kenyeret nem tud megkenni magának. Régen még a kenyérsütésben is részt vett. Ez a viselkedés az ő sara is, de ha anyós nem tolná neki nap mint nap a pihenj csak kisfiam dumát, talán nem így viselkedne. De anyós nyomul, felhívja, ha nen veszi fel engem hív, aztán számon kér mit csináltunk, miért nem vesszük fel.
És jön, kérdés nélkül, már az ajtóban mintát vesz a bejárati ajtóról, hogy poros. Neki meg ott a tavaly karácsonyi műhó rajta és penészes. De a fűben levő 3 centis gazt órákig szedegeti lehajolva. Meg megy a gyerek után és amit levett a polcról de épp nincs a kezében, teszi vissza a helyére, mert rend a lelke mindennek, persze az lényegtelen, ha a gyerek a játékedényt összecsokizta, mehet vissza a polcra úgy.
Na azt hiszem alszom, elég regényt írtam, egész éjjel tudnék drága anyósról mesélni aztán nem olvassa el senki, csak magamnak naplózok. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!