Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hol aludnátok a babával?

Hol aludnátok a babával?

Figyelt kérdés
A két nagyszülő egy városba lakik közel viszonylag egymáshoz. Mi másik városba , most 3hos a babának es megyünk hozzájuk , én a szüleinél szeretnek lenni inkább de anyós elvárja hogy ott is aludjunk. Na most szerintetek mennyire viseli meg a gyereket a mindig mashol alvás? Meg se szokja az egyik helyet már mehetünk a másikra ... csak szerintem nem jó így? De megsérteni se akarom, mert ha ott nem alszunk akkor kb megutál( bár Igy se kedveljük egymást túlzottan azért se akarok ott lenni )

##nagyszülő ##anyós
2019. aug. 5. 21:32
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
35%
Ha anyós ennyire hepciás, hogy ott KELL aludnotok, abba bele gondoltál, hogy szinte biztos vagyok benne hogy ki fog idegelni téged? Mindenbe bele fog dumálni, azt lesi mikor hogyan mennyit szoptatsz /etetsz, hogyan fogod a babát, mikor rakod le, este hogyan fürdeted? Stb :) erre készülj.
2019. aug. 6. 14:54
 12/18 anonim ***** válasza:
60%

Gondolom eddig nem picsogott h aludj nala

Most itt a gyerek,kezben akarja tartani a dolgokat

Biztos ki fog osztani par „jotanaccsal“ szerintem is.

Ha egyszer engedsz utana is elvarja h ott aludjatok.

Szoval döntsd el ha most engedsz rendszeresen elfogja varni

vagy nemet mondasz,1szer 2 szer es elöbb utobb elfogadja...

2019. aug. 6. 16:57
 13/18 anonim ***** válasza:
70%
Ott aludj, ahol szeretnél. Ha anyukádnál, akkor ott. Nekem felnőtt fejjel meg nem mondaná senki, hogy hol "kell" aludnom. Ha kérdezi anyós, nyugodtan mondd meg neki, hogy a szülői házban már tudod, mi hol van, éjjel (ha fel kell kelni a gyerekhez), akkor is becsukott szemmel tudsz tájékozódni. Egyszóval praktikusabb (ami igaz is amúgy.)
2019. aug. 6. 18:28
 14/18 anonim ***** válasza:
16%

Nyugodtan megmondhatod az anyósnak, hogy teljesen ki vagy merülve, mert a babád még a nap minden percében felügyeletet és gondoskodást igényel, az édesanyád pedig felajánlotta a segítségét, hogy ő vigyáz a gyerekre, amíg te kipihened magad kicsit. Erre anyós nem nagyon mondhat semmit, hiszen nem versenyfutás az unokázás, majd sorrakerül ő is.

Ha mégis megsértődne, akkor válasszátok ketté az időtartamot, és legyetek ugyanannyit mindkét helyen, csak ne naponta költözzetek, hanem a hét elejét itt, a hét végét ott töltsétek. Mondjuk én nem értem, ha az anyós közel lakik a szüleidhez, akkor miért nem hívjátok át őt napközben anyukádékhoz? Éjszaka ő sem szívesen babázna, csak gondolom, több időt akar az unokájával tölteni.

2019. aug. 6. 19:35
 15/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Én jobban érzem magam a szüleimnél, főleg hogy ők segítenek is, míg anyós nem igazán... igen bele szól mindenbe és azon is ki volt múltkor akadva hogy korán furdetni kellett a gyereket mert mi így szoktuk (6-fel7 ) (már aludtunk ott 1x) Hívtuk a szüleimhez hogy jöjjenek el, mikor ott aludtunk, hogy ne kelljen egy nap össze- vissza cibalni a kicsit, aki még elég sokat alszik nappal is és ha hurcibaljuk ide oda akkor nem tud és nyugos lesz... de persze nem volt hajlandó eljönni, de ha ott vagyunk is leszar minket. Hozzánk ahol lakunk 1x se jött el , míg szüleim azért heti 1x eljönnek minimum. Ezért se sok kedvem van náluk lenni, ha amúgy ennyire szarnak ránk egy telefont nem ejtenek meg hogy mi van velünk. De elvárás az van. :(
2019. aug. 6. 21:09
 16/18 anonim ***** válasza:
26%
Szerintem sem kell anyósnak megfelelni, már a pici érdekei elsők. Valaki írta, hogy úgyis egész nap alszik a pici és így mindegy, hogy hol alszik. Hát nagyon nem! Szagok, hangok, fények, ők rettentően érzékenyen reagálnak a változáshoz, így is születésük után folyton alkalmazkodniuk kell ehhez a világhoz, én biztos nem terhelném még jobban szegényt. Az öltöztetés, vetkőztetés, utazás, mindenki fogni akarja, bele másznak a hordozóba /kiságyba stb így ki tudna nyugodtan pihenni?
2019. aug. 7. 08:29
 17/18 anonim ***** válasza:
62%

Ha tényleg nem képes máskor még telefonon sem megkérdezni, hogy hogy vagyok, van-e szükség a segítségére, akkor ezt nyugodtan megmondhatod a szemébe is. Tisztelettudóan, de határozottan. Nem körülötte forog a vilàg, hogy amikor mesélni akar a szomszédoknak, hogy a kisunokája nála van, akkor még a párhónapos gyereknek is ott és akkor kell lennie, ahol és amikor ő akarja, egyébként meg nem szán rátok még pár perc telefonbeszélgetést sem.

Ha ezt megmondanád neki, nem megsértődnie kellene, hanem elszégyellnie magát.

2019. aug. 7. 19:33
 18/18 anonim ***** válasza:
73%
3 hónaposan azt se tudja mi van. Mindegy neki kinél alszik.
2019. aug. 9. 10:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!