Párom közölte, hogy ő a közös gyereket nem fogja elvinni a szüleimhez, mert ki nem állhatja a kutyab. zikat. Mit lehet tenni?
Eddig megvoltak, úgyis ritkán mentünk hozzájuk, szüleim nagyon szeretik a kutyájukat, párom a kutyamániásokat ki nem állhatja, azt mondja addig a gyerek se megy oda, mert a kutya "veszélyes". Ami annyit tesz, hogy csak ugrál meg ugat. Eddig se lehetett egy szava se, a kutya mindig meg volt fogva, ha anyámékhoz mentünk.
Náluk ez a kutyautálat családi vonás, párom szülei meg nagyszülei se szeretik a kutyákat, az apja szerint "kutyát sétáltatni a bolondok szoktak". Más állatokkal nincs baja, macskákat meg a lovakat nagyon szereti.
Mi a teendő?
Ha megkötik, akkor nincs igaza.
Egyébként igaza van.
Ez attól függ. A párom is "kutyab_zi", sajnos.. :-D Nem szülnék gyereket ebbe a házba, az biztos, mert úgy van nálunk, hogy a kutya itt az isten konkrétan. Nem kis testű kutyáról beszélünk, amstaff, olyan 45-50 kg-os nyom és ahogyan előttem írták, ugyan családi házban élünk, de bent tartja. Fent alszik a garnitúrán, ha fel bírna jönni az emeletre, akkor fent aludna a hálóban..az ágyon.. konkrétan gyerekként van kezelve, ha kajálsz a pofádba mászik, büdös, a szőr hullásról ne is beszéljünk.. elég nehezen viselem, pedig semmi bajom az állatokkal, sőt, kifejezetten szeretem őket, macskánk is volt, de soha nem volt ilyen, hogy ágyon aludjon, meg belemászzon a kajádba és még sorolhatnám. Tehát nincs baj az állattartással, még lakásban sem, csak legyen meg az az egészséges határ, ami pl. nálunk nincs meg... És a kutya/macska nem gyerek.. hanem egy állat. Szóval nem szülnék gyereket, az biztos..
Ha bent van tartva, én sem vinném oda, főleg ha picike.
25L
13-as, te inkább magadat fejlesszed, mert a kutyákhoz túrót se értesz, az biztos. Nem tudom, mit tanulsz, meg hova jársz, de ha így állsz a kutyákhoz, véletlenül se dolgozz velük, mert megérzik rajtad a bizalmatlanságot, és beleharapnak a fenekedbe.
Azzal értek egyet amúgy, aki az első oldalon leírta, hogy "így öröklődik a f..... ság"
A kutyákat nevelni kell, mint a gyereket. Miért ugrál egyébként? Ül, fekszik, marad, és hasonló szavak ismerősök? Egész életében ugrálni fog, ha nem tanulja meg. Magától nem fogja abbahagyni. A gyerekedet is meg fogod tanítani például késsel-villával enni. Ha te nem tanítod meg, magától honnan tudja majd? A kutyákat is meg kell tanítani bizonyos viselkedési dolgokra, a normális együtt élés érdekében. Hangsúlyozom: tanítani.
Nem a kutya veszélyes gyárilag, hanem az ember, a gazdája nem ért hozzá, nem tud vele bánni, vagy szimplán ostoba.
A kutyát nem hagyjuk magára a gyerekkel, ha ilyen ritkán látják egymást.
Ezek a rémhírterjesztők, (mint a 13-as is), hogy a kutya letépi a gyerek fejét, ez rettenetes, ezeket büntetni kéne, de mit vársz egy olyan országban, ahol a szenzációhajhász híradó is úgy tálal eseteket, mintha ez lenne a normális, meg a mindennapos.
Ilyen férfihez nem mentem volna hozzá, sőt, kerülöm őket. Többek közt azért, mert ilyeneket én nem hallgatok egy életen át. Apósod egy példa a magyar állattartási kultúrára. Ezért van az idegösszeroppanás szélén egy csomó állatvédő. Remélem semmilyen állatuk nincsen, se macskájuk, se lovuk, mert a macskájuk sem kap gondolom semmit. Attól még, hogy simogatni szereti.
Egyébként csak értelmesen kell gondolkodni a dolgokon. Ennyi.
Egyébként a "kutya" topicban relevánsabb válaszokat kapnál mivel van a kérdésben "kutya".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!