Kinek milyen cicusa van? Képet kérek szépen ha lehet. (többi lent)
Ha igazi "macska- szerelmet" szeretnél, akkor a sziámi a legjobb választás!
Bár én nagyon elfogult vagyok :) Egyszer olvastam valahogy hogy egy nő azt nyilatkozta, hogy mióta sziámija van, semmilyen más macska nem kellene neki. Őszintén szólva butaságnak tartottam, pedig tényleg így van- nekem sem kellene más fajta. Vagy igazából más macska- csak az én "szerelmem" :)
A másik dolog viszont az, hogy a legszebb dolgot teszed, ha menhelyről választasz, és tutira a legjobb barátod lesz a hízelgő kis szőrgombóc, akit "megmentesz"! :)
A macskák esetében nem igazán működik az a dolog, hogy valamit engedsz, mást pedig nem... :) Akaratosak, önfejűek, és főként "szabadok". De nem igaz, hogy nem taníthatóak, és az sem, hogy nem ragaszkodnak! És milyen klassz érzés, mikor hálásan dorombol a simogatásért cserébe... :)
Az, hogy mivel eteted, teljesen rajtad múlik (vagyis a pénztárcádon), meg persze a macskán, hogy mennyire válogatós... Ja, egyébként nem feltétlenül a legdrágább kaják a legjobbak az állatnak. Itatni én csak vízzel szoktam, mert előfordult, hogy a "tejtől" hasmenést kapott. Igazából nem is nagyon szereti- ahogyan én sem :)
Nagyon fontos még, hogy ha benti mecska lesz, akkor mecskaalmot is biztosítanod kell neki. Nagyon könnyen alomra szoktathatóak: időnként tedd bele, hátha elvégzi a dolgát. Akkor is próbáld meg, miután evett, vagy szundikálásból felébredt. Párszor megmutatod, hogy hová pisiljen, és utána már magától is tudni fogja :)
Nagyon fontos, hogy az alom mindig tiszta legyen (nagyon igényes állatok a macskák. Piszkos alomba nem végzi a dolgát).
A másik fontos dolog ezzel kapcsolatban, hogy az almot véletlenül se tedd közel az ételes tálkájához, mert nem fog belepisilni (ez tapasztalat).
Fekhelyet készíthetsz neki, de legtöbbször valószínűleg nem ott alszik majd :)
Azért jó, ha van egy saját kis vacka, egyébként szeretik a dobozokat, kosárkákat.
A tanítgatási tippeket pedig nézd meg a neten (vagy könyvben), mert arról regényt lehetne írni :)
Sok szerencsét (és sok örömet) a macskatartáshoz, remélem sikerül meggyőzni a szüleidet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!