Nőstény cica ivartalanításával kapcsolatban kérnék szépen tapasztalatokat?
Figyelt kérdés
5 éves cicáról lenne szó.2010. okt. 20. 16:46
1/6 anonim válasza:
Érdemes ivartalanítani,enyém egy éves korában esett át a műtéten,gyorsan túltette rajta magát.Ez 15 évvel ezelőtt történt,ma is kiváló egészségnek örvend,sose volt beteg.
2/6 anonim válasza:
Nekem 4 nőstény cicám (és 2 kandúr) lett ivartalanítva, nem egy hatalmas procedúra. A nőstényeket jobban megviseli, mert nekik nagyobb műtét. Kb. 2 napig voltak utána kótyagosabbak, levertebbek a cicák, utána szépen gyógyulgattak komplikációk nélkül. Persze, mivel altatásos műtét, ez kockázati tényező, de egy 5 éves cica még nem olyan öreg. 16 évesen az egyik cicámat többször műtötték, minidg felébredt az altatásból, pedig nagyon beteg volt.
3/6 Baranka válasza:
Mikor a cicámat ivartalanították utána pár napig az altatótól levert volt. Egy hét után kellett vattarszdésre jelentkeznünk. De hamat zúl tette magát rajta. Azóta nagyot nőtt és hízelkedős lett.
4/6 anonim válasza:
Én szombat délelőttre kértem időpontot, így egész nap tudtam rá ügyelni, ugyanis az ébredés után roppant esetlenek tudnak lenni. Amikor hazaviszed, mindenképp a földre rakd le angyalkát, amennyiben felébred nehogy leszédüljön valahonnan. A másik fontos, hogy bepisilhetnek és hányhatnak, így olyan fekhelyet keress neki, ahol nem esik kár semmiben. Nálunk a szőnyeg bánta a dolgot.
A gallér használata fontos kb. 7-9 napig, a nyelvükkel felszakíthatják a sebet. Etetéskor levettem róla, napközben úgy hagytam itthon, hogy rajt volt a gallér. Vizet olyan tálban hagytam neki kinnt, amiből gallérral is tudott inni.
5/6 anonim válasza:
A mi cicánk is ivartalanított, de én úgy vagyok vele, hogy minden állatnak egyszer meg kell adni az esélyt a szaporodásra, ezért egyszer lettek kölykei és csak azután ivartalanítottuk. Kicsit visszahúzódóbb lett tőle, de semmi baj sem történt és azért hasznos, mert így már biztosan nem csavarog a szomszéd macskákkal!
6/6 köles válasza:
Szia! Nekünk nagyon jó tapasztalataink vannak! Lukréciát 4 hónaposan ivartalanítottuk. Nem kellett gallér, varratszedés és csak aznap este volt kába az altatótól, de már akkor is evett. Egyáltalán nem viselte meg, ugyanolyan játékos maradt, mint korábban. A heg szépen gyógyult, pár nap után visszavittük kontrollra, mindent rendben talált az orvos és most már a szőr is szépen visszanőtt neki. A műtétet a Mancsok Állatorvosi rendelőben végeztettük. A honlap: www.mancsok.hu Itt minden le van írva részletesen: a műtét kivitelezése képekkel, árak, orvosok, fontos tudnivalók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!