Hogyan szoktassak ossze egy harom eves kan labradort egy nyolchetes szuka labradorral? Tapasztalatokat kerek.
jovoheten fogjuk elhozni a kicsi labit ,de egy kicsit izgulunk ,hogy milyen lessz a fogatatas. meg mielot valaki rosszra gondolna ,nem szaporitani akarjuk csak tarsnak.ivartalanitva lessz.tenyesztotol vett tk kutyak.
koszonom elore is a valaszokat.
Nekem 1szuka 4éves németjuhász keverék mellé hoztunk egy 3hónapos kis kan kutyát, azóta egy év eltelt már, már az elején birkoztak... Szerintem hamar össze fognak szokni!:D
Sok sikert!:)))
Hazahozod a kicsit, először is fürdesd meg, hogy ne érezze rajta az idegen hely szagát. Esetleg a tenyésztőt megkérheted, hogy fürdesse meg és akkor már a kocsiban átveszi a szagotokat.
Ülj le, fogd az öledbe a kicsit és engedd oda a nagyot.
Engedd, hogy megszaglássza és folyamatosan simogasd és dicsérd a nagyobbat.
Nem lesz semmi gond, egy normális kutya nem bánt kölyköt.
Idáig elég sokszor hoztam kicsit az öregedő kutyám mellé.
Egyszer sem jutott eszembe, hogy valami különlegeset kellene tennem velük. Kicsi hazahoz, lerak, aztán éltek boldogan együtt.Normális kutya még idegen kölyökkel sem problémázik.
Nem lesz semmi gond.
Ha a felnőtt kutya nagyon izgatott lenne, mikor meglátja a kicsit, a kölyköt vedd ölbe és a fenekét fordítsd a kan felé, hogy megszaglászhassa. Utána simán rakd le. Ha nagyon "túlörülne" a nagy kutya, mondjuk félő lenne, hogy rálép, szólj rá szigorúan vagy állj be közéjük, míg észre nem veszi magát.
Nekem egy 6 éves szukám van, és elég sok kutya jön-megy nálunk (most a hétvégén találtam egy kidobott kölyköt). Mikor meglátja,hogy új kutya van a karomban, majd kibújik a bőréből, de ha kedvére körbeszaglászhat, többet már nem érdekli.
Arra nagyon figyelj, hogy ne kivételezz. (Tudom, hogy nehéz megállni.) Mindig a nagyot etesd először!! Nem valószínű, hogy felnőtt kan és szuka kölyök balhézna, de mint tudjuk, kaja körül nincs barátság, főleg labiknál. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!