Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mit csináljak a szomszédommal,...

Mit csináljak a szomszédommal, ha be akarja oltatni rajtunk kívűl a macskánkat? (SOS)?

Figyelt kérdés
Sziasztok, van egy kiscicánk, aki 2 hónaposan került hozzánk még augusztusban. Azóta sose vittük még el állatorvoshoz. Kint lakik és a szomszéd többször van kint, mint mi és az esetek 80%-ában ő foglalkozik vele, mert kedveli. De a lényeg, hogy közölte, hogy valami nincs jó a macskával, fekete a füle meg minden baja van és hogy kötelező elvinni beoltatni, és ha mi nem visszük majd ők. Mondtuk majd elvisszük, de persze nem hitték el, így most hívott minket, hogy most kapják össze és viszik. Ami még felháborítóbb, hogy majd kérik a pénzt érte, meg a szállításért is, pedig NEM MI KÉRTÜK és NINCS PÉNZÜNK RÁ. Erre azt mondta akkor majd elveszik a macskát, úgy is ők foglalkoznak vele és még kisbaba és jön a tél, be kell engedni (mi sose engedünk be macskát) Ilyenkor mit lehet tenni? Senki nincs otthon, mindenki munkába van és iskolából hazajőve a buszon írok, amikorra hazaérve már valószínűleg elviszik. Ne fizessük ki? Vagy ez bűncselekmény?

2016. szept. 23. 14:39
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
91%
#20-as én is említeni akartam hogy a chippeltetést is el tudjàk intézni simàn, csak màr nem akartam ennyire megrémíteni a kérdezőt, de egyet értek veled.A szomszédnàl szuper helye lessz!
2016. szept. 23. 19:24
 22/26 Andizsuzsi ***** válasza:
67%

"ha nem lett volna érthető, vannak olyan emberek, akik folyton más dolgával foglalkoznak"

Érthető volt. De az az ember, aki akkor is orvoshoz visz egy beteg állatot, ha nem ő felelős érte, nem ez a kategória.

.

2016. szept. 23. 19:28
 23/26 anonim ***** válasza:
7%
Hát lehet, hogy itt az a fura viselkedés, ha valaki a saját macskájával törődik és nem a szomszédéval. De akkor is maradnék az álláspontomnál, mindenki a saját háza előtt sepregessen és lehetőleg ne édesgesse magához, vagy ne lopja el a szomszéd macskáját, ilyen-olyan okokra hivatkozva. Nekem is van fogadott cicám, és nem első nap rohantam vele oltásra, előbb inkább összeszoktunk, ő meg a többi macskával, és a kutyával. Biztos nagyon rossz állattartó vagyok, mert nem paráztam szét magam, hogy egy tök egészséges kismacska mivel fertőzheti meg a saját macskáimat. De érdekes módon egyik szomszéd sem érezte úgy, hogy neki kell mentőakcioba fognia. Ja és mondok még durvábbat, ez a macska még szült is egyet, hihetetlen felelőtlen vagyok, amikor 8 hetesek voltak elajándékoztam a kiscicákat kedves embereknek, egyet megtartottam. Sőt, a macskáim kijárnak az utcára, mostanában sokszor hallom, hogy a felelős macskatartó bezárja a cicát a házba, ami szerintem nettó állatkínzás, dehát most ez a trendi, hogy így kell tartani egy állatot. Régebben, nem így volt szerencsére, 20 évvel ezelőtt még nem volt mindenki úgy behülyitve, hogy teljesen természetesnek gondolja a szomszéd macska elrablását.
2016. szept. 23. 19:34
 24/26 anonim ***** válasza:
19%
22 nem biztos, hogy beteg, nehogy már a szomszéd diagnosztizálja, az én szomszédom ugyanígy próbálkozott, csak kiderült, hogy semmi baja a macskának, csak ő találta ki, mert megtetszett a kislányának a macskám, vannak ilyen esetek is és számomra nagyon visszataszító ha valaki más macskáját ilyen szinten ajnározza. Itt minden háznál van macska és senki nem csinál ilyet, kivéve azt a hülye nőt, akit említettem, de őt is rendesen leállítottam.
2016. szept. 23. 19:38
 25/26 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező mi lett a cica üggyel kapcsolatban?
2016. szept. 24. 09:18
 26/26 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem,minek nektek macska, ha nem foglalkoztok vele, és nincs pénzetek rá. Örülj neki, hogy van, aki foglalkozik vele, és elviszi állatorvoshoz, mivel elég valószínű, hogy beteg. A szomszéd helyében én kiállítanék egy oltási könyvet a saját nevemre, mivel semmi sem bizonyítja, hogy a macska a tiétek, és megtartanám, mert elég egyértelmű, hogy sz-rtok szerencsétlen kismacskára.
2016. szept. 24. 11:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!