Szomszédommal mi lesz? Mi a véleményetek?
Figyelt kérdés
A jelenlegi szomszédaim Kb. 15 éve költöztek ide, 2000 után. Felújították a házat, ebbe beletartozott az is, hogy a gázkéményt kiépítette. Az én udvarom oldalára, nem az övére. Akkor már ott volt egy tuja, (az enyém) ami már akkor is magas volt. Az egész kocsifelhajtóm végig van ültetve nagyjából 20-25 éves tujákkal. Kb. egy éve volt, hogy jött a kéményseprő. Azt mondta a szomszédnak, hogy a gázkéményhez hozzáér a tuja, valamilyen megoldást kéne találni rá. Nem vágom le a tuját, mert akkor Kb. a feléig kéne. Ráadásul rengeteg madár fészkel benne. Ez volt 1 éve. Aztán elkezdte, hogy a melléképületének a csatornájába belemegy a másik tuja levele. Egyszer felhívott, hogy másnap átjön és lenyírja. Persze ez nem történt meg. Utána azokat kivágtam, leginkább azért, mert útban volt, amikor kiálltam a garázsból az autómmal. Kicsit azért is, mert ő erőltette, nyilván ezt nem mondtam meg neki, mert akkor minden másban is dirigálna. Most egy ideig csend volt. Tegnap felhívott (megint jött a kéményseprő), és azt mondta, hogy ha nem vágom ki a fát, továbbviszi az ügyet. Régebben azzal fenyegetett, hogy kihívja a barátját, aki az önkormányzatnál dolgozik, az majd megnézi. Ez se történt meg. A fa már ott volt, amikor ő a kéményt odaépítette! Tehette volna az udvarába, logikus lett volna, nem? Mi a véleményetek? Mekkora esélyem van, ha beperel ez miatt? Mert már fenyeget.2016. febr. 10. 18:02
1/6 A kérdező kommentje:
Meg azt is mondja, hogy a kéménynek egy bizonyos távolságban kell lennie az udvaromban lévő dolgoktól, amibe a ház már beleesik. Már csak az kéne, ha a házat is el akarná bontatni. :D Nyilván neki kellett volna ezekhez igazodnia, amikor felújította a házat, nem nekem most.
2016. febr. 10. 18:05
2/6 anonim válasza:
Hivj egy ügyvédet ő tutira bebizonyítja neked hogy a te telkeden épült a kémény es akkor önkormányzzattal lebontathatod a kemenyet, azaz kotelezheted ra. De kérj ugyvednel időpontot o jobban elmagyarázza es nem kell ugralnod a szomszedodnak.
3/6 anonim válasza:
Keress egy ügyvédet.
Ugyanis ebben a helyzetben teljesen a szomszédod a hibás, főleg úgy, hogy a te telkeden van az ő kéménye, és a tuja már rég ott volt, mikor ő a kéményt odaépíttette. Az ügyvéd majd el fog mindent magyarázni, elvileg te is beperelheted, hogy bontsa le a kéményt.
4/6 A kérdező kommentje:
Csak az a gond, hogy állítólag a falától még fél méter az övé, akkor pedig az ő területén van a kémény.
2016. febr. 13. 09:06
5/6 anonim válasza:
Akkor is a szomszéd a hibás, mert tudta, hogy ott van a tuja, mégis oda építtette a kéményt. Ezért keress ügyvédet.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, lerendezve az egész! A szomszéd kihívta az önkormányzatot, mondván, hogy a tuják túl közel lettek ültetve a házához. Azok meg konkrétan megmondták, hogy jó helyen vannak a fák és nem kell levágni. :D
2016. febr. 28. 20:27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!