Szomszédommal régóta egyre jobban mérgesedik el a helyzet, nem lesz jó vége, mit tehetnék?
Sok kérdést tettem már fel itt evvel kapcsolatban is, most oda jutott a dolog, hogy napi rendszerességgel ugyanabban az időpontban jövök haza, ő meg a melósaival direkt kint vár a ház előtt...próbáltam már, hogy másik irányból jövök haza, ahhoz meg kell kerülnöm a fél környéket. De úgy is valahogy az utcán eszi a fene mindig.
Én meg egyedül jövök, örülök ha hazaérek.
Múltkor már megfenyegetett, ha kint meglát az utcán, agyonver.
Az előzményeket felrakom mindjárt(ha valakit érdekel)
"folyton zörgött, zakatolt mindennel(traktor, kombájn, motorok, quad, lődözte a madarakat a fáinkról légpuskával, kölyökkutyákat lőtt le ugyanígy régen)
A neje folyton az ablakom elé önti ki a mosogatólét, hiába szóltunk már neki, csak csinálja...2
Ezeknek mind van törvényi tényállása, ergo jogi úton fel lehet lépni ellene. Mi tart vissza?
A legutóbbi összezördülésünkkor ezeket elmondtam neki, hogy addig fog ugrálni, amíg rendőrségre nem viszem a dolgot, válasz rá: akkor agyonver.
Tipikusan olyan emberke, aki azt hiszi, rá másmilyen jogszabályok vonatkoznak.
Annyit tudok még, hogy volt vitája itt a településen valami rokonával egy ház miatt, bíróságra került az ügy, a szomszédom meg ott őrjöngött, balhézott mindenkivel.
A rendőrök megállították az úton, mert szabálytalanul vontatott valamilyen mezőgazdasági gépet, csak 5000-re büntették volna, de mivel nekiállt ott is veszekedni, beidézték, sőt, még a rendőrségen is balhézott mindenkivel, végül egy 50 ezres csekkel már el is engedték.
Szóval nem egyszerű az ürge.
Hát akkor újra megkérdem ugyanazt: mért csak mondod neki? Mért nem lépsz jogilag?
Egyszer szólunk, másodszor már lépünk.
Igen, most jön az a lépés, hogy szerzek egy diktafont, a felvételt meg a legvégső esetben mutatom meg.
Eddig még szerencsém volt, lehet, ezután már nem lesz.
Legalább egyel kevesebb GYK-s lesz itt. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!