Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mit csináljak a szomszédommal,...

Mit csináljak a szomszédommal, ha be akarja oltatni rajtunk kívűl a macskánkat? (SOS)?

Figyelt kérdés
Sziasztok, van egy kiscicánk, aki 2 hónaposan került hozzánk még augusztusban. Azóta sose vittük még el állatorvoshoz. Kint lakik és a szomszéd többször van kint, mint mi és az esetek 80%-ában ő foglalkozik vele, mert kedveli. De a lényeg, hogy közölte, hogy valami nincs jó a macskával, fekete a füle meg minden baja van és hogy kötelező elvinni beoltatni, és ha mi nem visszük majd ők. Mondtuk majd elvisszük, de persze nem hitték el, így most hívott minket, hogy most kapják össze és viszik. Ami még felháborítóbb, hogy majd kérik a pénzt érte, meg a szállításért is, pedig NEM MI KÉRTÜK és NINCS PÉNZÜNK RÁ. Erre azt mondta akkor majd elveszik a macskát, úgy is ők foglalkoznak vele és még kisbaba és jön a tél, be kell engedni (mi sose engedünk be macskát) Ilyenkor mit lehet tenni? Senki nincs otthon, mindenki munkába van és iskolából hazajőve a buszon írok, amikorra hazaérve már valószínűleg elviszik. Ne fizessük ki? Vagy ez bűncselekmény?

2016. szept. 23. 14:39
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
87%

Gondolom enni sem adtok neki, mert "fogjon maganak egeret"

Ivartalanitas sem kell, majd ha elkezdi telefialni a kornyeket, akkor majd legfeljebb elassatok a felesleget.

2016. szept. 23. 15:38
 12/26 anonim ***** válasza:
93%

Feltételezem nem egy fajta tiszta ritka drága macskáról van szó, chippel és törzskönyvvel. Vagyis igazából semmi nem bizonyítja, hogy a tiétek. Az erkölcsi része valóban megkérdőjelezhető, hogy mennyire fair csak úgy benyúlni a szomszéd macskát, de véleményem szerint semmi értelme nincs úgy állatot tartani, hogy kib.szod a kertbe és napjában egyszer adsz neki enni. A kiscica kb most 3-4 hónapos, ha jól értem, még különösen veszélyes lehet, ha férges lesz vagy bolhás, esetleg macska náthás, és ha jól értem már alapból beteg (!!) hisz a szomszédod ezért is vitte el.

Inkább engedd át nekik, ők nem sajnálják rá a pénzt, amit megérdemel... Ez nem egy mozgó plüss, hanem egy élőlény, ráadásul még mindig egy kis gyerek macska, szüksége van felelős gazdira, különben idők kérdése és megszökik és talán baja esik.

2016. szept. 23. 15:40
 13/26 anonim ***** válasza:
0%
10 ha nem lett volna érthető, vannak olyan emberek, akik folyton más dolgával foglalkoznak. Nem tudjuk, h a kérdező mennyit foglalkozik a macskával, mert ez nem derült ki. A macska egyébként egy önálló állat és tök jól elvan egyedül, van napi fél óra igénye arra, hogy vakarásszák. Nem olyan, mint a kutya. És nincs kötelező oltása! A kutyának van.
2016. szept. 23. 15:41
 14/26 anonim ***** válasza:
93%
Inkább meg kellene köszönni a szomszédnak, hogy normálisan áll hozzá a macskátokhoz, és szívén viseli a sorsát. Legjobb lesz, ha odaadjátok neki. Az állattartás ugyanis pénzbe kerül. Igen, egy kinti macskát be kellene oltatni, bár nem kötelező. A füle valószínűleg atkás, azt is kezelni kellene. Gondolom, bolhás és férges is, ha ezek ellen sem kapott gyógyszert. Minek nektek macska? Adjátok oda a szomszédnak, ti meg kezdjetek el olvasgatni, informálódni, mit jelent a felelős állattartás.
2016. szept. 23. 15:42
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező! Ami szerintem mindenképoen kell a macskának a féreghajtás, esetleg bolhairto csepp. Ezen kívül én oltást, gyógyszert akkor adatok a macskáimnak ha betegek. De egy kiscicát, amit most fogadtatok be, a ti érdeketekben is be kell regisztráltatni és meg kell nézetni, hogy van-e valami baja, ez nem drága dolog. Később fontos az ivartalanítás, főleg ha lány, de nekem a fiuk is ivartalanítva vannak, mert így kevesebbet verekszenek.
2016. szept. 23. 15:46
 16/26 anonim ***** válasza:
92%
Adjátok oda a szomszédnak a macskát, ezerszer jobb dolga lesz ott mint nálatok. Ti nem vagytok hajlandóak állatorvoshoz vinni (a fekete fül fülatkától van, ami igencsak kellemetlen a macskának, és a folyamatos vakarástól ki is sebesedhet), ivartalaníttatni, csak ki van vágva kertbe, gondolom maradékon él, és még ti vagytok felháborodva, hogy a szomszéd jót akar a macskának. Akármilyen meglepő, az a felelős állattartás, ahogy ő csinálja, nem ahogy ti.
2016. szept. 23. 16:28
 17/26 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem nem kell nektek ez a macska, se időtök, se pénzetek rá. Adjátok neki a szomszédnak, ott jobb helye lesz!
2016. szept. 23. 16:59
 18/26 anonim ***** válasza:
87%
Szimplán önzésből ne akard mindenáron megtartani lásd be hogy sokkal jobb dolga lesz a szomszédnàl. A macska érdekeit tartsd szem előtt. Elég felelőtlenül vállaltàtok be ezt a macskát. Örülj hogy ilyen jó fej a szomszéd
2016. szept. 23. 17:10
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
Arra készülj fel hogy az oltási kiskönyv az a szomszéd nevére és címére fog készülni
2016. szept. 23. 17:52
 20/26 anonim ***** válasza:
85%

19, és öszintén szolva, ha én lennék a szomszéd, akkor chipet is tetetnék bele, a sajat nevemre. Piszokság? Hát, lehet, viszont ha lenne egy allat, amivel a " esetek 80%-ában" én foglalkoznék, és egyértelmu lenne hogy a nevleges gazdája magasrol tesz arra, hogy egesszeges-e (" Mondtuk majd elvisszük")... Nos, tennék rá magasrol. Legközelebb majd a "majd elvisszuk" jon akkor is, ha éppen valami miatt doglodik az allat?

btw, ebben az esetben en a szomszeddal szimpatizálok. Attol, hogy rámondod egy macskára, hogy "az enyem" nem lesz a tied. Akkor lesz, ha torodsz vele, koltesz ra...

2016. szept. 23. 18:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!