Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Lassan egy éve, hogy elvesztet...

Quasar07 kérdése:

Lassan egy éve, hogy elvesztettem a három éves cicusomat. Hogyan tudnám feldolgozni végre a fájfalmat?

Figyelt kérdés
Tavaly imádott cicám elszökött, azóta nem is láttuk. Még fél évig állandóan tettem ki neki tápot, ott álltak a tálkái, a műegere, a kipárnázott házikója.. nagyon sokáig hazavártam, reménykedtem , hogy legalább másnál van vagy valami, de be kellett látnom, hogy ez nem túl valószínű. Nagyon szófogadó volt, sosem ment el messzire, nem hagyott volna el, ebből következtetek arra, hogy valami történt vele. Amikor csak rágondolok, a nap bármelxik szakában elkezdek zokogni. Megfogadtam hogy macska imádatom ellenére soha többet nem lesz már. Hogyan tudnám feldolgozni az elvesztését? Vállaljak valaha is újabb cicut? Vagy inkább ne legyen már háziállatom?

2015. júl. 10. 17:47
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Én egy novellát artam róla, úgy sikerült túltennem magam rajta.
2015. júl. 10. 21:30
 12/16 anonim ***** válasza:
*írtam
2015. júl. 10. 21:31
 13/16 anonim válasza:

Gondolj arra, hogy a cicusod valaki örökbe fogadta, mondjuk egy kislány vagy pedig a másik lehetőség, nincs már köztünk, de a lelke igen, figyel téged és ott fentről azt szeretné, hogyha boldog lennél végre újra, és nem őt siratni. Szerintem ha hiányzik az életedből egy kis szörmók , beszerezhetsz másikat, ez nem azt jelenti, hogy ő pótolható, mert semelyik állat nem az, mind 1 külön-külön egyéniség. Én hiszek abban, hogy az állatoknak is van lelke és ha e világot tényleg itt hagyta, jó helyen van, hidd el.Rá is hapciztam, úgyhogy igaz. :) Majd 50-60 év múlva újra találkozni fogtok és majd örülhettek egymásnak, addig is ő odafentről néz le rád és vigyáz rád.

<

: - )

<

2015. júl. 11. 10:29
 14/16 anonim válasza:

Nekem tengerimalacaim voltak, na meg egyszer egy fekete kis hörcsögöm, kit Pöttöm-Töoörtyűnek neveztünk el, még 1 évig sem élt. Volt előtte kétszer tengerimalacom, persze nem egyszerre, de minkettőt Mazsolának hívták és 2 évesen mentek el. A legelső malacomat apa véletlenül az ajtónak csukta, nem vette észre, hogy az ajtó háta mögött van.

Utána később kaptam születésnapomra egy másikat, kit Maszatnak neveztem el, mert a Mazsola nevet rossz ómennek tartottuk , hiszen hamar elmentek a tengerimalacaim.

Maszatka 6 évig élt, ( tengerimalackor utolsó határáig ) és igen el lett kényeztetve . De azóta nincsen több állatom, mindegyikre visszagondolok, és hiszem majd egyszer újra láthatom őket.

Még egy vers is született róla, bár igaz Pöttömről is és Mazsoláról is.

Maszathoz

2006-ban betöltötted az életem

Nem voltam magányos,mert itt voltál én nekem

Mikor elmentem, itt maradtál

Még akkor is ha nem akartál.

Szerettél volna szállni,mint egy szabad madár,

Nem tudtál, hisz e négy fal mindig akadály.

Én téged nem engedtelek el,

Mert hiszén én úgy szerettelek.

Tudom hamarosan megváltozik majd minden,

Hiszen most már te szeretnél elmenni innen.

Be kell látni, hív a végtelen,

Így hát elenged a két kezem.

Az égből szólítottak és te velük mentél,

Maszatkám az én szívembe mindig bennem élsz.

Úgy mint Mazsi és Mazsi2

Na meg persze Pöttöm Töpörtyű.

2015. júl. 11. 10:43
 15/16 anonim válasza:
De jó lenne egy másik tengerimalac , apa nem engedi.
2015. júl. 11. 10:46
 16/16 A kérdező kommentje:

Ja és valaki még azt is írta, hogy ivartalanítsam, de lány volt, és lány cicáknál sokkal fájdalmasabb és komplikáltabb... magától soha nem ment volna el amúgy, a kiskölyke csalta el. Ezt kihagytam a sztoriból de októberben tünt el, és májusban szült 4 kölxkót. Egyiket megakartuk tartani, de ez lrtt a vége...

köszönöm a válaszokaz, és részvétem az összes kis kedvencnek!

2015. júl. 11. 15:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!