Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Állatkínzó gonosz vagyok?

Állatkínzó gonosz vagyok?

Figyelt kérdés

a cicám szobacica. nem engedem ki sose a lakásból, mert eléggé veszélyes környéken lakunk és már vagy 5 cicám eltűnt. Megszakadna a szívem ha neki is baja esne. De lelkiismeretem van mikor kimegyek az udvarra és ő ott nyávog hogy ki akar jönni.

Állatkínzó vagyok, vagy gonosz, vagy nincs ezzel így gond?

2012. okt. 7. 18:50
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
22%

Tényleg nagyon ötletes a kép, amit linkeltél:)

Csomó lehetőség van, csak keresgélni kell.

2012. okt. 8. 09:27
 22/28 patyex válasza:
64%

Szerintem meg állatkínzó vagy a Macskáknak joguk van a Szabadsághoz mint Nekünk Embereknek.

Mi lenne ha veled is így tennének mi? szerintem nem örülnél neki.

A következő a megoldás

1 Kiviszed a Macskát sétálni néha legalább hetente 2x er

2 veszel neki Pórázt

3nem csak magadra kell gondolni mert attól még,hogy ő ivartalanítva van attól még ő párzik csak nem lesz neki kicsinyei.

2012. okt. 9. 11:38
 23/28 anonim ***** válasza:
Nekem furcsa hogy mennyire le vannak pontozva azok akik a macska szabadságvágyát helyezik előtérbe és mennyire fel vannak pontozva azok akik bezárnák... A macska egy szabad, öntörvényű állat, aki szeret vadászni, barangolni, menni a maga feje után. Szerintem önzőség ha valaki megtehetné, de azért nem engedi ki mert azt hiszi ezzel jót tesz a macskának. Én tudom a különbséget, mert a macskáim évekig szobacicák voltak, de amikor kertesbe költözünk és kijárhatnak az maga a paradicsom nekik. Most már nem is tudom bezárni őket mert addig ordítanak amíg ki nem engedem őket. Nekem ez elég bizonyíték arra hol érzik jól magukat igazán. Ivartalanítva vannak, nem mennek el messzire, csak a környékre és mindig visszajönnek.
2012. okt. 9. 15:09
 24/28 anonim ***** válasza:

Kedves 11:38-as.

Ha a cica ivartalanítva van, akkor NEM párzik.

2012. okt. 9. 16:36
 25/28 A kérdező kommentje:

(én senkit nem pontozok soha le, vagy fel vagy semmi)

De azért gondolom, hogy jobb neki bent mert már vagy 5 macskám eltűnt így, és nem akarom hogy ő is eltűnjön. Ki tudja, hogy megkínozták-e vagy mi lett az elveszett cicáimmal. Én elhiszem hogy valahol ők "vadállatok" akiknek a természetben van a helyük, de nem mindben áron, és ha már háziasítottuk őket akkor nekünk kell felelősséget vállalni értük.

2012. okt. 9. 19:17
 26/28 anonim ***** válasza:
100%
Egy biztos: a lakásban tartott cicák nagy része már nem élne, ha szabadon lenne.
2012. okt. 9. 19:20
 27/28 anonim ***** válasza:
na igen, az a baj, hogy sok az állatkínzó, beteg egyed, aki csak úgy esetleg összefogja, kínozza, megmérgezi őket kint. nekünk is mindig kijárós cicáink voltak, egy kilenc évig velünk volt, a másik kb. két éves volt, mikor eltűnt, aztán pár nappal később meglett, sántítva. aztán megint eltűnt, és akkor már elő se került. aztán a kölyke szintén. és egy csomó cica az utcából, pedig sok cica volt, és nem forgalmas, kertes házas környék. én is szeretnék egyet, de annyira nem vagyok hozzászokva, hogy bent legyen, pedig itt (anglia) mindenki bent tartja a mindenféle állatot, kutyát, cicát, stb.
2012. okt. 9. 22:15
 28/28 anonim ***** válasza:

ha már háziasítottuk őket akkor nekünk kell felelősséget vállalni értük

Ezzel teljesen egyet értek!

Sőt az egész macska populációért mi emberek vagyunk a felelősek, a kóbor macskák is a mi hibánk, ezért kéne minnél több állatot befogadni, nem pedig pénzért szaporítani. Mondhatjátok, hogy ti épp nem tehettek róla, de ti is az emberiséghez tartoztok és a ti dolgotok is tenni ellene! Aki meg csak mentegetőzik, az magát minősíti.

2012. okt. 9. 22:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!