Rendszeresen befingik a macskám. Neked nem?
Mégis mit magyarázok bele? Oké, akkor ezt félreértettem, azonos százalékon vannak a válaszok. Oké. Tehát akkor ugyanaz az ember. És ez miért bizonyítja hogy hazudik? Az egyik hozzászólásában leírta, hogy a kiscicáinak ment a hasa a rosszabb minőségű táptól, így váltottak egy másikra, ami már jó volt utána.
Honnan tudod, hogy miután felnőttek a macskái, nem próbálta ki a nyershúsos etetést? Nem értem miért olyan nyilvánvaló ez neked... lehet hogy kipróbálta a nyers húst, mert ő sem bízott a tápokban, de mégsem vált be neki. Ez miért olyan hihetetlen magyarázd már el!?
És a többi miért belemagyarázás? Én leírtam hogy számomra miért nem elfogadható a kísérlet amit linkeltél, és hogy ez miért nem bizonyíték. Ezzel mi a probléma?
Szóval azt mondod: egyszer megjárta az étrenddel, és másodjára - ugyanannál a problémánál - mégsem gyanakodott rögtön arra, hogy ismét az étrend a hibás? Sőt: egy fél évig még nem gyanakodott rá?
Nem rossz magyarázat, nekem tetszik.
De téged nem zavar, hogy míg az első verzióban szándékos hazudozónak, a másodikban viszont egy félkegyelműnek tűnik fel?
Akárhogyis: egyik esetben sem venném szívesen a tanácsait...
A linkekről nem vitatkozom. Csak egy megjegyzés hozzájuk: ezek nem kamu sztorikra, hanem tényekre mutatnak. Vond le belőlük a magad következtetéseit. Én is azt tettem.
"egyszer megjárta az étrenddel, és másodjára - ugyanannál a problémánál - mégsem gyanakodott rögtön arra, hogy ismét az étrend a hibás? Sőt: egy fél évig még nem gyanakodott rá?"
Ezt most nem értem. Én így értelmezem a dolgokat:
1. A válaszoló a kiscicáinak először FOS mindőségű tápot adott, amitől ment a hasuk. Ekkor átálltak prémium tápra, ami bevált.
2. Gondolom sok jót olvasott a nyershúsos etetésről, így kipróbálta, hátha beválik. Fél év alatt tönkrementek a cicái, de először arra gyanakodott hogy betegek, nem hitte hogy a táplálékkal van a gond, mert miért hitte volna?
Nem ugyanaz volt a probléma, mert az első esetben a kicsiknek csak a hasuk ment, míg a második esetben nem írta, hogy ment volna a hasuk, hanem lefogytak, büdös volt a székletük, stb... De lehet én vagyok a hülye és én értem rosszul a dolgokat...
A linkekről elhiszem hogy tapasztalatra alapulnak, DE ott van pl az Acana, amit én azért próbáltam ki, mert az áll legközelebb a macskák természetes táplálékához. Mégsem volt jó, a cicáim 2 hónap alatt megcsúnyultak, lefogytak tőle. Az általad szidott prémium táptól pedig gyönyörűek, ugyanez igaz a ismerőseim cicáira is. Úgyhogy én inkább adok a személyes tapasztalataimra, mint mások írásaira.
Amióta érdekelni kezdett a kamugép munkássága, egy szkriptecskével követem a kamugép-gyanús hozzászólásokat (azaz a százalékok változásait), és lassan összeáll a teljes kép. Ott is, ahol a hozzászólás nem tartalmaz elég részletet, hogy a kamugép egyértelműen azonosítható legyen.
Ez alapján a kamugép RC-t reklámoz mindenhol, minden időben azt állítva, hogy attól virulnak éppen a macskái. Csak mostanában kezdett el egyik-másik hozzászólásában azzal kamuzni, hogy nyershúst etetett/etet. De mindenhol csak azért, hogy valami kamu negatív tapasztalataira hivatkozhasson. Merthogy - kihasználva a névtelenséget - ugyanezidőbe más hozzászólásaiban ismét csak RC-t etet, azt állítva, hogy éppen attól virulnak éppen a macskái.
A nyershústól fosással meg csak ebben az egy témában kamuzik először (érezzük magunkat megtisztelve).
Áttekintve a hozzászólásait, még akár fizetett RC fórumozó is lehetne, annyira egyértelműen csak ezt az egy "prémium táp" márkát fényezi.
Szóval, röviden: sehol sincs az a fél év, amikor nyershúst etetett, és fostak volna tőle a macskái.
Nem lehetett a régmúltban, mert egy friss hozzászólásában azt hazudja, hogy most is nyershúst etet. Ami ugye nonszensz, ha tényleg rossz tapasztalatai lettek volna vele a múltban.
Nem lehetett a mában, vagy a közelmúltban, mert ebben az időben keletkezett hozzászólásaiban azt állítja, hogy RC+főtt husi+rizst etet, és virulnak a macskái.
Simán csak kamugép ez, akinek (akár megfizetve, akár nem) az a dolga, hogy az RC mellett, és egészséges étrend ellen agitáljon.
"Miért gondolod, hogy CSAK a te módszered a jó?"
Mert a Pottenger kísérlet eredménye meggyőzött arról, hogy a gondosan végzett nyers etetés az ideális. Hogy a veszélyeiről szóló állítások eltúlzott, vagy éppen hamis városi legendák.
Ezzel szemben a mai tápok többsége így készül: hasznájunk hús helyett/mellett tetszőleges fehérje forrást, sterilizálással öljük ki az összes tápanyagot/vitamint, majd a végén adjuk hozzá, amiről ma úgy tudjuk, hogy kell.
Sajnos olvastam a tápok történetét: túl sok a melléfogás. Nem bízom abban, hogy ma már pontosan tudjuk, mit kell hozzáadni.
Biztonságosabb meghagyni a nyershús eredeti tápanyagtartalmát, mert egy nagyságrenddel csökken a melléfogás esélye. Örülök annak, hogy van már olyan tápgyártó, aki felismerte ezt (nem az RC).
A kérdésre már válaszoltunk tündérke.
És ha téged nem érdekel, hogy valaki idejár kamu történetekkel másokat félrevezetni, ezzel a béka segge alá süllyeszteni ennek a fórumnak az amúgy sem túl magas színvonalát, akkor nagyon sajnállak.
A legtöbben azért járunk ide, hogy mások tényleges tapasztalatait megismerjük, nem pedig a kamu történeteket. Enélkül tényleg csak elvesztegett idő minden itt töltött perc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!