Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Rendszeresen befingik a...

Rendszeresen befingik a macskám. Neked nem?

Figyelt kérdés
2011. jan. 30. 17:36
1 2 3 4 5 6 7
 41/63 anonim ***** válasza:

Mégis mit magyarázok bele? Oké, akkor ezt félreértettem, azonos százalékon vannak a válaszok. Oké. Tehát akkor ugyanaz az ember. És ez miért bizonyítja hogy hazudik? Az egyik hozzászólásában leírta, hogy a kiscicáinak ment a hasa a rosszabb minőségű táptól, így váltottak egy másikra, ami már jó volt utána.

Honnan tudod, hogy miután felnőttek a macskái, nem próbálta ki a nyershúsos etetést? Nem értem miért olyan nyilvánvaló ez neked... lehet hogy kipróbálta a nyers húst, mert ő sem bízott a tápokban, de mégsem vált be neki. Ez miért olyan hihetetlen magyarázd már el!?

És a többi miért belemagyarázás? Én leírtam hogy számomra miért nem elfogadható a kísérlet amit linkeltél, és hogy ez miért nem bizonyíték. Ezzel mi a probléma?

2011. febr. 4. 19:06
 42/63 anonim ***** válasza:
0%

Szóval azt mondod: egyszer megjárta az étrenddel, és másodjára - ugyanannál a problémánál - mégsem gyanakodott rögtön arra, hogy ismét az étrend a hibás? Sőt: egy fél évig még nem gyanakodott rá?

Nem rossz magyarázat, nekem tetszik.

De téged nem zavar, hogy míg az első verzióban szándékos hazudozónak, a másodikban viszont egy félkegyelműnek tűnik fel?

Akárhogyis: egyik esetben sem venném szívesen a tanácsait...

A linkekről nem vitatkozom. Csak egy megjegyzés hozzájuk: ezek nem kamu sztorikra, hanem tényekre mutatnak. Vond le belőlük a magad következtetéseit. Én is azt tettem.

2011. febr. 4. 21:34
 43/63 anonim ***** válasza:

"egyszer megjárta az étrenddel, és másodjára - ugyanannál a problémánál - mégsem gyanakodott rögtön arra, hogy ismét az étrend a hibás? Sőt: egy fél évig még nem gyanakodott rá?"

Ezt most nem értem. Én így értelmezem a dolgokat:

1. A válaszoló a kiscicáinak először FOS mindőségű tápot adott, amitől ment a hasuk. Ekkor átálltak prémium tápra, ami bevált.

2. Gondolom sok jót olvasott a nyershúsos etetésről, így kipróbálta, hátha beválik. Fél év alatt tönkrementek a cicái, de először arra gyanakodott hogy betegek, nem hitte hogy a táplálékkal van a gond, mert miért hitte volna?

Nem ugyanaz volt a probléma, mert az első esetben a kicsiknek csak a hasuk ment, míg a második esetben nem írta, hogy ment volna a hasuk, hanem lefogytak, büdös volt a székletük, stb... De lehet én vagyok a hülye és én értem rosszul a dolgokat...

A linkekről elhiszem hogy tapasztalatra alapulnak, DE ott van pl az Acana, amit én azért próbáltam ki, mert az áll legközelebb a macskák természetes táplálékához. Mégsem volt jó, a cicáim 2 hónap alatt megcsúnyultak, lefogytak tőle. Az általad szidott prémium táptól pedig gyönyörűek, ugyanez igaz a ismerőseim cicáira is. Úgyhogy én inkább adok a személyes tapasztalataimra, mint mások írásaira.

2011. febr. 5. 00:19
 44/63 anonim ***** válasza:

Amióta érdekelni kezdett a kamugép munkássága, egy szkriptecskével követem a kamugép-gyanús hozzászólásokat (azaz a százalékok változásait), és lassan összeáll a teljes kép. Ott is, ahol a hozzászólás nem tartalmaz elég részletet, hogy a kamugép egyértelműen azonosítható legyen.

Ez alapján a kamugép RC-t reklámoz mindenhol, minden időben azt állítva, hogy attól virulnak éppen a macskái. Csak mostanában kezdett el egyik-másik hozzászólásában azzal kamuzni, hogy nyershúst etetett/etet. De mindenhol csak azért, hogy valami kamu negatív tapasztalataira hivatkozhasson. Merthogy - kihasználva a névtelenséget - ugyanezidőbe más hozzászólásaiban ismét csak RC-t etet, azt állítva, hogy éppen attól virulnak éppen a macskái.

A nyershústól fosással meg csak ebben az egy témában kamuzik először (érezzük magunkat megtisztelve).

Áttekintve a hozzászólásait, még akár fizetett RC fórumozó is lehetne, annyira egyértelműen csak ezt az egy "prémium táp" márkát fényezi.

2011. febr. 5. 13:18
 45/63 anonim ***** válasza:
Na jó, én nem tudom. Viszont én RC-t adok a macskáimnak, és tényleg kutya bajuk, jó húsban vannak, fényes a szőrük, nem szarnak büdöset, és tényleg nem finganak, stb... És amint mondtam, az ismerőseim cicáival is ez a helyzet. Megmondom őszintén, hogy az összetétele nem a legszimpatikusabb, de akkoris ez vált be. A nyers húst az én macskáim meg sem szagolják, ha akarnám sem tudnám azzal etetni őket. De őszintén szólva kicsit unalmas, hogy te szarrá fikázod azokat akik táppal etetnek, míg én pl. egy rossz szót nem szólok a nyers húsra. Ha szerinted az a jó, etess azzal, mondd el milyen jó, de még életedben nem etettél sztem RC-nal, szóval nem értem miért kell fikázni! Miért gondolod, hogy CSAK a te módszered a jó?
2011. febr. 5. 13:26
 46/63 anonim ***** válasza:

Szóval, röviden: sehol sincs az a fél év, amikor nyershúst etetett, és fostak volna tőle a macskái.

Nem lehetett a régmúltban, mert egy friss hozzászólásában azt hazudja, hogy most is nyershúst etet. Ami ugye nonszensz, ha tényleg rossz tapasztalatai lettek volna vele a múltban.

Nem lehetett a mában, vagy a közelmúltban, mert ebben az időben keletkezett hozzászólásaiban azt állítja, hogy RC+főtt husi+rizst etet, és virulnak a macskái.

Simán csak kamugép ez, akinek (akár megfizetve, akár nem) az a dolga, hogy az RC mellett, és egészséges étrend ellen agitáljon.

2011. febr. 5. 13:38
 47/63 anonim ***** válasza:

"Miért gondolod, hogy CSAK a te módszered a jó?"

Mert a Pottenger kísérlet eredménye meggyőzött arról, hogy a gondosan végzett nyers etetés az ideális. Hogy a veszélyeiről szóló állítások eltúlzott, vagy éppen hamis városi legendák.

Ezzel szemben a mai tápok többsége így készül: hasznájunk hús helyett/mellett tetszőleges fehérje forrást, sterilizálással öljük ki az összes tápanyagot/vitamint, majd a végén adjuk hozzá, amiről ma úgy tudjuk, hogy kell.

Sajnos olvastam a tápok történetét: túl sok a melléfogás. Nem bízom abban, hogy ma már pontosan tudjuk, mit kell hozzáadni.

Biztonságosabb meghagyni a nyershús eredeti tápanyagtartalmát, mert egy nagyságrenddel csökken a melléfogás esélye. Örülök annak, hogy van már olyan tápgyártó, aki felismerte ezt (nem az RC).

2011. febr. 5. 14:00
 48/63 anonim ***** válasza:
Jah, gondolom az Acanáról beszélsz... Akkor magyarázd már el, miért lettek tőle a macskáim soványabbak, és miért lett ronda a szőrük? Én már csak abban hiszek, amit a saját szememmel látok. Egyébként meg van egy ismerősöm, akinek az állatorvos szerint azért lett vesebeteg a macskája, mert túl sok nyers húst kapott, és a sok fehérjével nem bírt a veséje. A macskások valamiért egyébként nem ajánlják a túl sok fehérjét, nem tudom mi az oka, de ez TÉNY.
2011. febr. 5. 14:24
 49/63 anonim ***** válasza:
Istenem, mennyi bajotok van. :D A kérdésre kéne válaszolni, és nem detektívest játszani, és egymásra mutogatni, hogy "Te egy kamugép vagy!" Ejjha, mennyi szabadideje van itt az embereknek. :D
2011. febr. 5. 15:28
 50/63 anonim ***** válasza:
11%

A kérdésre már válaszoltunk tündérke.

És ha téged nem érdekel, hogy valaki idejár kamu történetekkel másokat félrevezetni, ezzel a béka segge alá süllyeszteni ennek a fórumnak az amúgy sem túl magas színvonalát, akkor nagyon sajnállak.

A legtöbben azért járunk ide, hogy mások tényleges tapasztalatait megismerjük, nem pedig a kamu történeteket. Enélkül tényleg csak elvesztegett idő minden itt töltött perc.

2011. febr. 5. 16:27
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!