Hogy győzzem meg a mamámat?
Szeretnék egy kiscicát. Elég helyünk is lenne, de anya azt mondja, hogy nem nekem való. De engem minden cica, akivel eddig találkoztam nagyon megszeretett. Pl:
1.:Múltkor a nagymamám vett egy új cicát, és rögtön odaült hozzám dorombolni.
2.:Egyszer volt egy cicus, aki másodszor látott. Szószerint le kellet vakarni rólam elmenetelkor. :)
Hogy győzzem meg anyut??
Az, hogy néha dorombolt neked pár cica, önmagában még nem jelenti azt, hogy anyukádnak nem lehet igaza. Egy állat komoly felelősség (közhely, de így van). Pénzbe kerül az etetése, az oltásai, az ivartalanítás (erősen ajánlott), az élősködőktől való megszabadítása, a felszerelése. Vigyázni kell rá, rendszeresen állatorvoshoz vinni, és minden nap foglalkozni vele. Akkor is, ha épp más dolgod van, vagy nincs hozzá kedved. Egy macska (ha nem kinti cica, és nem áll fenn a veszélye, hogy elütik, megmérgezik, elkapja egy kutya stb.) elél 10-12 évig is. Ezt is vedd számításba, hány éves leszel akkor, mit fogsz csinálni, tudsz-e gondoskodni a cicádról?
Ha ezeket nem gondoltad végig, talán tényleg várj egy kicsit a cicatartással.
Hát ha magamból indulok ki, akkor sehogy.
Nagy macskamániás voltam, de anyum mindig csak ígérgette a cicát. Rosszul is járt =) Hazafelé menet találtam 2 kóbor cicát, akik persze még aznap nálunk vacsiztak. Sajnos azóta az egyik elkóborolt, a másik pedig egy csúnya betegségben meghalt =(
Most októberben viszont találtam 2 másik kóborcicát (nem egyszerre) és a nagynénikém is hozott egyet... úgyhogy már 3 van :) Rájuk viszont már persze jobban figyelek.
Juj, eltértem a témától, bocsi. Amit írni akartam az az, hogy szerintem ne nyúzd ezzel anyud. :) Nézz körül az utcákon és ha látsz cicát, akkor vidd haza. Nem ismerem anyud, de nem hiszem, hogy kirakná :)
Utolsónak:
Majd körülnézek, hátha látok.
"Mama...nem gondolod, hogy túl pesszimistán nézed a dolgokat? Intuitív gondolatom támadt, mégpedig, hogy az élet üres nélküle, tudod...nélküle, mert nincsenek barátaim és csak egy efféle élőlény tudná elűzni a depressziómat.
A perorációm pedig az, hogy kompetitív vagyok."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!