Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hogy győzzem meg a mamámat?

Hogy győzzem meg a mamámat?

Figyelt kérdés

Szeretnék egy kiscicát. Elég helyünk is lenne, de anya azt mondja, hogy nem nekem való. De engem minden cica, akivel eddig találkoztam nagyon megszeretett. Pl:

1.:Múltkor a nagymamám vett egy új cicát, és rögtön odaült hozzám dorombolni.

2.:Egyszer volt egy cicus, aki másodszor látott. Szószerint le kellet vakarni rólam elmenetelkor. :)

Hogy győzzem meg anyut??

2010. nov. 29. 18:53
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Mennyi idős vagy?
2010. nov. 29. 18:55
 2/16 anonim ***** válasza:

Az, hogy néha dorombolt neked pár cica, önmagában még nem jelenti azt, hogy anyukádnak nem lehet igaza. Egy állat komoly felelősség (közhely, de így van). Pénzbe kerül az etetése, az oltásai, az ivartalanítás (erősen ajánlott), az élősködőktől való megszabadítása, a felszerelése. Vigyázni kell rá, rendszeresen állatorvoshoz vinni, és minden nap foglalkozni vele. Akkor is, ha épp más dolgod van, vagy nincs hozzá kedved. Egy macska (ha nem kinti cica, és nem áll fenn a veszélye, hogy elütik, megmérgezik, elkapja egy kutya stb.) elél 10-12 évig is. Ezt is vedd számításba, hány éves leszel akkor, mit fogsz csinálni, tudsz-e gondoskodni a cicádról?

Ha ezeket nem gondoltad végig, talán tényleg várj egy kicsit a cicatartással.

2010. nov. 29. 19:28
 3/16 A kérdező kommentje:
De mindig szeretnek a cicák, most csak példákat írtam. Amúgy végiggondoltam mindent. Alaposan utánanéztem mindennek.(Kiscicáák etetése, szobatisztaságra szoktatás, állatorvos, oltások stb.)
2010. nov. 29. 19:44
 4/16 anonim ***** válasza:
Ez anyukád döntése, el kell fogadnod. Nekem sem lehetett otthon semmilyen állatom mert a szüleim lakásban nem tűrnek meg állatot. Másrészt mivel te még kicsi vagy anyukádra hárul minden felelősség. Őt veri plusz költségbe az etetés, almozás, oltások, ivartalanítás, egyéb állatorvosi kezelések stb. Rengeteg ilyen kérdés van itt hogy a gyerekek meg akarják győzni a szüleiket kis állat tartásáról, de erre nincsen jó érv. Ez teljes mértékben a szülő döntése.
2010. nov. 29. 22:36
 5/16 anonim ***** válasza:
A mi macskánk havonta min. 6ezer ft-ba kerül, és ebben nincs benne ha állatorvoshoz kell vinni. Az oltások összesen kb 6000, ivartalanítás 5-10E, állatorvos betegség miatt 3-4E-től egészen a csillagos égig (pl egy felfázás vagy hasmenés kezelése 10E fölött, de fizettünk mi már étvágytalanság miatt 40E-et is) Van ennyi pénzed kérdező??? Mert amíg ezt anyukádnak kéne szponzorálnia, addig a döntés is az övé, és az egyetlen amit tehetsz az hogy tiszteletben tartod. Majd a saját fizetésedből annyi macskát tartasz, amennyit akarsz. Egyébként hány éves vagy, és miért gondolja anyukád azt hogy nem való neked macska?
2010. nov. 29. 23:17
 6/16 anonim ***** válasza:

Hát ha magamból indulok ki, akkor sehogy.

Nagy macskamániás voltam, de anyum mindig csak ígérgette a cicát. Rosszul is járt =) Hazafelé menet találtam 2 kóbor cicát, akik persze még aznap nálunk vacsiztak. Sajnos azóta az egyik elkóborolt, a másik pedig egy csúnya betegségben meghalt =(

Most októberben viszont találtam 2 másik kóborcicát (nem egyszerre) és a nagynénikém is hozott egyet... úgyhogy már 3 van :) Rájuk viszont már persze jobban figyelek.

Juj, eltértem a témától, bocsi. Amit írni akartam az az, hogy szerintem ne nyúzd ezzel anyud. :) Nézz körül az utcákon és ha látsz cicát, akkor vidd haza. Nem ismerem anyud, de nem hiszem, hogy kirakná :)

2010. nov. 30. 20:22
 7/16 A kérdező kommentje:
13 éves vagyok. Nem szeretném részletezni az anyagi helyzetünket, de azzal nem lenne gond. Éppen ezért nem értem, hogy mért nem engedi.
2010. dec. 1. 15:39
 8/16 A kérdező kommentje:

Utolsónak:

Majd körülnézek, hátha látok.

2010. dec. 1. 15:40
 9/16 anonim ***** válasza:

"Mama...nem gondolod, hogy túl pesszimistán nézed a dolgokat? Intuitív gondolatom támadt, mégpedig, hogy az élet üres nélküle, tudod...nélküle, mert nincsenek barátaim és csak egy efféle élőlény tudná elűzni a depressziómat.

A perorációm pedig az, hogy kompetitív vagyok."

2010. dec. 1. 18:57
 10/16 anonim válasza:
Ne add fel! 8 éves voltam amikor családi házba költözünk, édesanyám pedig ki nem állhatta a macskákat, hallani sem akart a gondolatról (koszos, fertőző, bolhás stb...). Nem volt szép tőlünk, de édesapámmal és a nővéremmel "összeesküdtünk" ellene és egyszer csak hoztunk egy cicát. Az elején teljesen ki volt akadva, hogy vigyük vissza vagy ő költözik el, de ahogy múlt az idő megszerette... mit ad Isten, oda fajult a helyzet, hogy pár évre rá ő maga talált egy cicát egy bokorba kitéve, és megsajnálta, hazahozta... Imádom a macskákat, de anyukámból sokkal nagyobb macska rajongó lett a végére... :D Semmi sem lehetetlen!
2010. dec. 4. 12:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!