Agresszív a macska. Mit tegyek?
Simogatás közben gondol egyet és rámar a kezemre, karmol.
Ül valahol és mondjuk mellőle kell valami, hozzá sem érek és rá mar a kezemre.
Mi baja lehet?
A kezem állandóan úgy néz ki mint aki vágdossa magát..
1,5 éves ivartalanított lány cica

Anyám macskája is ilyen, pedig már 8 éves lesz… Kb. 9 kiló, terrorban tartja a gazdáját a rühes.
Semmi pénzért nem viselnék el macskát magam körül.
Én azért nem rakom ki, akkor inkább legyen rajtam pár karmolás.
Köszönöm mindenkinek 😊

Nálam az vált be amikor ilyen “bután” viselkedtek, hogy lefogtam és megharaptam a fülüket (nem erősen, csak épphogy ráfogtam a fogammal), vagy az arcukat kb bekapva megharaptam (ugyanúgy csak finoman). Nagyon furán néztek rám, de pár ilyen alkalom után az arcomat egyáltalán nem tekintették játéknak vagy támadható felületnek, és a kezemet sem bántották többet.
Próbáld ki szerintem, hogy ilyenkor visszaharapod, aztán játszol vele, de ne a kezeddel hanem valami madzaggal, vagy izgasd rá az egyik játékára. Ha vevő erre, akkor csak unatkozik, túl sok az energiája, épp kipihente magát aztán jön az őrület :D
Azzal egyetértek, hogy az ő nyelvükön kommunikálva jól működhet az egész, de ne pofozd meg, inkább finoman lökd meg, tényleg csak kb told arrébb egy kicsit, fordulj el, és abszolút ignoráld bármit is csinál. Így jelezd felé, hogy ezzel a fajta viselkedéssel semmit nem ér el, csak azt, hogy te nem foglalkozol vele. Nálam ebből (meg a harapásból is) tanulták meg, hogy ha játszani szeretnének akkor másként kell jelezniük, és akkor azonnal mehet is a játék. Cserébe olyan nincs, hogy ne kapnák meg a játékot, simit, kaját ha szépen kérik. Viszont már azt is érzik ha nekem nincs kedvem semmihez, nagyon figyelnek, tudják hogy nekem nagyon fontosak, így fordítva is kapok tőlük sok apró figyelmességet.
Türelem és kitartás, jó lesz ez :)

Azt a Q anyját, mennyi macska b...i van.
Tudod ki harapná macska fülét meg engedné az ágyba a szaros valagut. Ha megkarmol kihajítod a grabancánál fogva, hogy csak úgy repül. Abban a pillanatban ezt tedd amint az ágy közelében van. Minden más esetben szeresd foglalkozz vele.
Aztán az is érdekes, hogy nincs lepontozva az aki ráharap a macska fülére, de aki azt írta, hogy érezze kellemetlenül magát a macska ilyen eset után, tehát rá kell legyinteni az le van pontozva. Te jó ég macska fülét harapdálni....
Ott mi lehet még 🤷
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!