Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Agresszív a macska. Mit tegyek?

Agresszív a macska. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Simogatás közben gondol egyet és rámar a kezemre, karmol.

Ül valahol és mondjuk mellőle kell valami, hozzá sem érek és rá mar a kezemre.

Mi baja lehet?

A kezem állandóan úgy néz ki mint aki vágdossa magát..

1,5 éves ivartalanított lány cica

tegnapelőtt 17:00
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Az enyém is ezt csinálja, szintén másfél év körüli. Nekem hagyja, hogy simogassam, de a páromra fújtat és neki támad. Sosem bántotta.

Kb 2 hónapos korában találtam, akkor is így viselkedett, anélkül támadta a kezem, hogy hozzányúltam volna. Volt peca, labda, mindenféle játék, hogy ne a kezemet akarja szétszedni, de neki csak az kell.

tegnapelőtt 18:49
 12/24 anonim ***** válasza:
79%
A kis pofon (nem a karmokkal kieresztett saller) a macskáknál nem ártás, hanem játék. Esélyesen unatkozik, hiperaktív.
tegnapelőtt 18:50
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy meg egy szeretetgombóc, amikor ő akarja. Sokat ül a nyakamban, sokszor rajtam alszik stb. 11 voltam.
tegnapelőtt 18:52
 14/24 anonim ***** válasza:
83%
Agresszív macska fúj, morog, vinnyog, kerget végig a házban. A tiéd dorombolásból megy át karmolósba, meg alvás közben pofoz. Ez játék, illetve unalom, nem agresszió.
tegnapelőtt 18:55
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is szokott néha ilyet csinálni. Én arra tippelnék, hogy ez neki egyfajta játék, mivel alapvetően egyáltalán nem agresszív.
tegnapelőtt 19:25
 16/24 A kérdező kommentje:

Játszhatna valahogy máshogy is😂

Az a baj karommal pofoz

tegnapelőtt 19:33
 17/24 anonim ***** válasza:
51%

6# Ha éjjel rám marna a macskám, különösen az arcomba úgy b@sznám ki, hogy nyekken. Még a szobaajtót se közelítené meg többet.

Azért tudjuk már kérem, kinek hol a helye. Eleve az ágyamba nem engedek háziállatot, nem higiénikus (lehet felháborodni de akkor is így van) és az, hogy az éjszakai békés alvásomat rám marással megzavarja na azt nem!

Az esetleges lepontozóknak ajánlom figyelmükbe, gondoljanak bele milyen súlyos sérülést, fertőzést okoz(hat) egy karmolás, harapás pl szem közelben

tegnapelőtt 19:41
 18/24 anonim ***** válasza:

Én kedvesen elbeszélgetnék vele. Újra és újra megsimizném. Játszanék vele többet. Éjjel ha felébreszt, megkarmol javaslom feküdj át egy kanapéra, szőnyegre. Nehogy már megzavarjuk egy cica komfortzónáját na! Ha álmatlanul ébredsz mert nem teljes az alvasod a váratlan éjjeli akciók miatt, napközben lefarasztod magad, műegeret huzogatsz neki meg ilyenek.

Előbb utóbb összecsiszolódtok.

Fertőtlenítőszer, ragtapasz midig legyen azért otthon, megserülhet cicus is - akkor el kell látni a sérülést

tegnapelőtt 19:52
 19/24 anonim válasza:
65%

Arra keltem, hogy megpofozott ... bocsi, ezen nevettem. xdddd

Mintha a macska lenne a gazdi, nem is te. :D

Szerintem cserélj vele szerepet, különben ő marad a gazdi, tesó.

Mutasd meg neki, nem ő a gazda!

tegnapelőtt 20:08
 20/24 anonim ***** válasza:

A miénknél olyan volt, hogy ha a fenekénél simogattad, akkor előfordult, hogy utánakapott. Szerintem valami párzási trauma... :D

Van viszont olyan, hogy rakoncátlan a macska és azt hiszi, hogy ő a legény. Ilyen - bár tudom, hogy ezzel népszerűtlen leszek - érdemes visszapofozni. Nem úgy, hogy fájjon, csak hogy értse, ki a jani a háznál. Az ő nyelvén kell velük kommunikálni, simogatás nem mindig használ, ők nem emberek.

tegnapelőtt 20:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!