Agresszív a macska. Mit tegyek?
Simogatás közben gondol egyet és rámar a kezemre, karmol.
Ül valahol és mondjuk mellőle kell valami, hozzá sem érek és rá mar a kezemre.
Mi baja lehet?
A kezem állandóan úgy néz ki mint aki vágdossa magát..
1,5 éves ivartalanított lány cica

Ez az,hogy teljesen nyugodtnak tűnik, dorombol is.
És egyszercsak átkattan..

Valami fájdalma van esetleg? Arra szoktak így reagálni.
Ha nincs, akkor szerintem félreértés van. Ez megesik, a macska teljesen máshogy mutatja ki mit érez mint egy kutya pl.
Kicsit tanuld meg a macska testbeszédét, szerintem kommunikál ő veled, csak lehet te nem értessz a szóból.

Kb 2-3 hete voltunk oltáson megvizsgálta az orvos azt mondta egészséges illetve én sem látok rajta semmi tünetet..
A hátát nem szereti ha simogatom, nem is szoktam de az állát igen és fél pillanat alatt megváltozik semmi jelet nem ad,hogy ő neki ez elég volt..
Van,hogy ráfekszik a mellkasomra hozzá se nyúlok és belekapnaz arcomba, egyik éjjel is arra keltem,hogy megpofozott

Szomszédban volt ilyen macska nálunk, egy darabig engedte hogy simogassam, utána egyszercsak ráugrott a kezemre és abba se hagyta a karmolászást. Hiába voltam vele agresszív, kergettem meg, hiába maradtam nyugodt, évekig nem változott meg a viselkedése. Végül az vált be, hogy simogattam, ameddig hagyta és mielőtt átkattant volna a viselkedése abbahagytam és csak ültem mellette. Sokszor ilyenkor is belemart a lábamba, de volt amikor nyugodtan ücsörgött mellettem.
Másra nem tudok én sem gondolni, ezeknek a macskáknak ilyen a jellemük. Saját magukkal sincsenek kibékülve, vágynak a szeretetre, de aztán mégis elmarrják maguk mellől aki szeretgeti őket. Emberből is van jópár ilyen. A másik meg az hogy idegileg gyengébb macskák ezek, valami nem stimmel a toronyba velük.

"Van,hogy ráfekszik a mellkasomra hozzá se nyúlok és belekapnaz arcomba, egyik éjjel is arra keltem,hogy megpofozott"
Macska. Náluk úgymond ez a norma. Vannak pofozkodósak, az enyém is random lekever nekem egyet, pedig imád. Mióta van nálad a cica? Nekem ez szimpla játéknak tűnik, bár neked kéne felismerni a testbeszédét, tekintetét, mert abból egyértelműen kiderül.
2024 október óta
Egyébként értem mit írtok mert pl a nővérem cicájánál vannak jelek ha elkattant de nála nincs, szó szerint nincs
Éjjel is alvás közben mit ártottam neki?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!