Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Agresszív a macska. Mit tegyek?

Agresszív a macska. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Simogatás közben gondol egyet és rámar a kezemre, karmol.

Ül valahol és mondjuk mellőle kell valami, hozzá sem érek és rá mar a kezemre.

Mi baja lehet?

A kezem állandóan úgy néz ki mint aki vágdossa magát..

1,5 éves ivartalanított lány cica

tegnapelőtt 17:00
1 2 3
 1/24 BécsiFehér ***** válasza:
100%
Ha simogatod, és jár a farka ide-oda, az azt jelenti, hogy ideges, és támadni fog.
tegnapelőtt 17:35
 2/24 A kérdező kommentje:

Ez az,hogy teljesen nyugodtnak tűnik, dorombol is.

És egyszercsak átkattan..

tegnapelőtt 17:50
 3/24 anonim ***** válasza:
42%
Legyél vele te is ilyenkor agresszív (kicsit) érezze, hogy ez után neki sem lesz jó. Ez a macska a szép szóból nem fog érteni
tegnapelőtt 18:03
 4/24 anonim ***** válasza:
100%

Valami fájdalma van esetleg? Arra szoktak így reagálni.

Ha nincs, akkor szerintem félreértés van. Ez megesik, a macska teljesen máshogy mutatja ki mit érez mint egy kutya pl.

Kicsit tanuld meg a macska testbeszédét, szerintem kommunikál ő veled, csak lehet te nem értessz a szóból.

tegnapelőtt 18:14
 5/24 anonim ***** válasza:
90%
Mennyit fárasztod egy nap? Ha nem mozog eleget, nem élheti ki a vadászösztönt, akkor az ember lesz az, akit támadni fog.
tegnapelőtt 18:16
 6/24 A kérdező kommentje:

Kb 2-3 hete voltunk oltáson megvizsgálta az orvos azt mondta egészséges illetve én sem látok rajta semmi tünetet..

A hátát nem szereti ha simogatom, nem is szoktam de az állát igen és fél pillanat alatt megváltozik semmi jelet nem ad,hogy ő neki ez elég volt..

Van,hogy ráfekszik a mellkasomra hozzá se nyúlok és belekapnaz arcomba, egyik éjjel is arra keltem,hogy megpofozott

tegnapelőtt 18:18
 7/24 A kérdező kommentje:
Este játszunk vele illetve kinti-benti cica és nagyon szeret kint lenni
tegnapelőtt 18:19
 8/24 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
100%

Szomszédban volt ilyen macska nálunk, egy darabig engedte hogy simogassam, utána egyszercsak ráugrott a kezemre és abba se hagyta a karmolászást. Hiába voltam vele agresszív, kergettem meg, hiába maradtam nyugodt, évekig nem változott meg a viselkedése. Végül az vált be, hogy simogattam, ameddig hagyta és mielőtt átkattant volna a viselkedése abbahagytam és csak ültem mellette. Sokszor ilyenkor is belemart a lábamba, de volt amikor nyugodtan ücsörgött mellettem.

Másra nem tudok én sem gondolni, ezeknek a macskáknak ilyen a jellemük. Saját magukkal sincsenek kibékülve, vágynak a szeretetre, de aztán mégis elmarrják maguk mellől aki szeretgeti őket. Emberből is van jópár ilyen. A másik meg az hogy idegileg gyengébb macskák ezek, valami nem stimmel a toronyba velük.

tegnapelőtt 18:30
 9/24 anonim ***** válasza:
80%

"Van,hogy ráfekszik a mellkasomra hozzá se nyúlok és belekapnaz arcomba, egyik éjjel is arra keltem,hogy megpofozott"

Macska. Náluk úgymond ez a norma. Vannak pofozkodósak, az enyém is random lekever nekem egyet, pedig imád. Mióta van nálad a cica? Nekem ez szimpla játéknak tűnik, bár neked kéne felismerni a testbeszédét, tekintetét, mert abból egyértelműen kiderül.

tegnapelőtt 18:31
 10/24 A kérdező kommentje:

2024 október óta

Egyébként értem mit írtok mert pl a nővérem cicájánál vannak jelek ha elkattant de nála nincs, szó szerint nincs

Éjjel is alvás közben mit ártottam neki?!

tegnapelőtt 18:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!