Visszakövetelheti a gazdája?
Sziasztok!
Befogadtam egy cicát, akit hónapok óta én etetek a kertemben. Folyton nagyon éhes volt, nagyon vágyott az emberi érintésre is.
Elvittem orvoshoz, bolhás volt szegény, a füle gyulladt. Kikezeltük, erre valaki felrakta hogy eltűnt a macskája és ő az. Baromira megszerettem, 2 hete már nálam van, tökéletesen érzi itt magát.
Hónapok óta én etetem, most a pénzemen vettem neki itthonra mindent, kikezeltettem a betegségéből. Ezek után köteles vagyok visszaadni?
Holnap megnézi az állatorvos, hogy chipje van-e. Ha igen, akkor jogilag muszáj visszaadnom igaz?:(
Pedig a gazdája nem vigyázott rá és hagyta egy nagyon forgalmas részen császkálni. A betegségeivel sem törődött és nem is etette rendesen szerintem.
Múltkor volt egy szép hosszú poszt a Facebookon, hogy aki kóbor macskát befog és nem ad vissza a gazdájának,az egyszerűen tolvaj.
Kb könyörgött egy állatmenhely alapítványa,hogy az emberek ne vigyék haza más emberek macskáit csak azért, mert a macska sétál az utcán.
Nem kell megmenteni őket,a gazdis macska hazamegy,ha NEM zárják be "jóindulatú " emberek!
Macskás ismerősi körben szinte mindenkinek úgy (vagy azért) van cicája - nekem is -, mert kiszedtük valahonnan. Sufniból, autó alól, csatornából. Éhesen, agyonfagyva, csontsoványan
Kivakartuk féregből/bolhából, orvoshoz vittük és feltápláltuk.
A mi utcánkban is mászkál pár cica. Van, amelyiken biléta is van. Fényes a szőrük, és látszik, hogy jóltápláltak. Senkinek nem jut eszébe összeszedni, hazavinni, "ellopni".
Valaki keresi, plakátol és közösségi oldalon posztol
A kérdező hetek óta bezárva tartja a macskát. Előtte a macska napok óta nem talált haza. Ahogy írta valaki, ez az oldal egy fertő. Nézd meg kik vannak lepontozva
34!
Sajnos nálunk (megyeszékhely) a jól tartott,láthatóan gazdis macskákat is hazaviszik az utcáról,sőt,egymást biztatják a felülvezérelt "állatvédők".
Ezért tett ki az alapítvány felhívást. Nekik szólt. Mert a törvény szerint ez lopásnak minősül. Más tulajdonát illegálisan hazavinni.
Más tulajdona se sétáljon az utcán.
Még a kóbor macskákat is alig fogadják be, ne mondd már, hogy jól tartott háziakat lenyúlnak! Láttál ilyet a saját szemeddel? Nem.
37!
Sajnos nálunk megtörténik...
Nem véletlenül lett a felhívás közzétéve...Sokan kóbornak,elhagyottnak tekintik azt a macskát,amelyik mer nyávogni egyet az utcán. Viszik rögtön haza.
Sok macska így lesz meg a helyi facebook csoportban is. Kiderül, hogy felvette az utcán, hazavitte,mert ott volt.
Nagyon hibás hozzáállás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!