Visszakövetelheti a gazdája?
Sziasztok!
Befogadtam egy cicát, akit hónapok óta én etetek a kertemben. Folyton nagyon éhes volt, nagyon vágyott az emberi érintésre is.
Elvittem orvoshoz, bolhás volt szegény, a füle gyulladt. Kikezeltük, erre valaki felrakta hogy eltűnt a macskája és ő az. Baromira megszerettem, 2 hete már nálam van, tökéletesen érzi itt magát.
Hónapok óta én etetem, most a pénzemen vettem neki itthonra mindent, kikezeltettem a betegségéből. Ezek után köteles vagyok visszaadni?
Holnap megnézi az állatorvos, hogy chipje van-e. Ha igen, akkor jogilag muszáj visszaadnom igaz?:(
Pedig a gazdája nem vigyázott rá és hagyta egy nagyon forgalmas részen császkálni. A betegségeivel sem törődött és nem is etette rendesen szerintem.
A chip olvasás után kiderül. Ha ven benne chip és az alapján meg van a gazdi, akkor köteles vagy neki visszaadni.
Ha nincs benne chip, akkor van egy cicád.:)
Nem lehet, hogy csak nagyon hasonlítanak? Vagy pl. a bundája alapján teljesen egyértelmű, hogy ugyanaz a cica?
Fel tudsz tenni képeket?
Aki chipelteti a macskát, az oltatni is szokta és bolhátlanítani; viszont nem hagyja elkódorogni, rendesen eteti és elviszi az orvoshoz, ha beteg.
Kérdezte az orvos hogy keressen e benne chipet, mondtam hogy szerintem fix nincsen gazdija. Így nem kereste, utólag visszagondolva butaság volt:(
De tényleg biztos voltam benne hogy nincs neki gazdija.
A kép alapján ő az, a környék is stimmel, de 2 hete nálam van. Eddig nem jutott eszébe? Meg előtte se gondoskodott róla úgy, ahogy megérdemelné.
Ha van chipje és az alapján beazonosítható, hogy kié akkor vissza kell adnod.
Nekem is befogadott macskám van, amikor kerestük, hogy megvan-e az eredeti gazdája volt, aki az ő fekete nőstény macskáját találta meg a vörös kandúrban.
Remélem nem lesz benne chip, nagyon aggódom.
Köszönöm mindenkinek a segítséget, igazán kedvesek vagytok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!