Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Visszakövetelheti a gazdája?

Visszakövetelheti a gazdája?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Befogadtam egy cicát, akit hónapok óta én etetek a kertemben. Folyton nagyon éhes volt, nagyon vágyott az emberi érintésre is.

Elvittem orvoshoz, bolhás volt szegény, a füle gyulladt. Kikezeltük, erre valaki felrakta hogy eltűnt a macskája és ő az. Baromira megszerettem, 2 hete már nálam van, tökéletesen érzi itt magát.

Hónapok óta én etetem, most a pénzemen vettem neki itthonra mindent, kikezeltettem a betegségéből. Ezek után köteles vagyok visszaadni?

Holnap megnézi az állatorvos, hogy chipje van-e. Ha igen, akkor jogilag muszáj visszaadnom igaz?:(

Pedig a gazdája nem vigyázott rá és hagyta egy nagyon forgalmas részen császkálni. A betegségeivel sem törődött és nem is etette rendesen szerintem.

ma 17:55
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
78%
Gyakorlatilag kizárt, hogy legyen gazdája, pláne hogy chippelt legyen.
ma 18:03
 2/15 A kérdező kommentje:
Felraktak egy posztot amiben egy macskát keresnek és a képen a cica ugyanolyan mint amit befogadtam. A poszt szerint van benne chip is.
ma 18:07
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

A chip olvasás után kiderül. Ha ven benne chip és az alapján meg van a gazdi, akkor köteles vagy neki visszaadni.

Ha nincs benne chip, akkor van egy cicád.:)

ma 18:14
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Egyszer már voltál vele orvosnál, akkor nem néztétek a chipet? Mielőtt költöttél volna rá.
ma 18:15
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem lehet, hogy csak nagyon hasonlítanak? Vagy pl. a bundája alapján teljesen egyértelmű, hogy ugyanaz a cica?

Fel tudsz tenni képeket?

Aki chipelteti a macskát, az oltatni is szokta és bolhátlanítani; viszont nem hagyja elkódorogni, rendesen eteti és elviszi az orvoshoz, ha beteg.

ma 18:16
 6/15 A kérdező kommentje:

Kérdezte az orvos hogy keressen e benne chipet, mondtam hogy szerintem fix nincsen gazdija. Így nem kereste, utólag visszagondolva butaság volt:(

De tényleg biztos voltam benne hogy nincs neki gazdija.

A kép alapján ő az, a környék is stimmel, de 2 hete nálam van. Eddig nem jutott eszébe? Meg előtte se gondoskodott róla úgy, ahogy megérdemelné.

ma 18:19
 7/15 anonim válasza:
Vagy pont azért rakat bele chipet, mert már veszett el, nem jár együtt az oltással stb.
ma 18:20
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem erőltetném ezt a visszaadás dolgot, nem vagy te köteles olvasgatni a hirdetményeket. De ha arra kerül a sor, az orvosi kezelés árát köteles megtéríteni.
ma 18:26
 9/15 BeefEater ***** válasza:
100%

Ha van chipje és az alapján beazonosítható, hogy kié akkor vissza kell adnod.

Nekem is befogadott macskám van, amikor kerestük, hogy megvan-e az eredeti gazdája volt, aki az ő fekete nőstény macskáját találta meg a vörös kandúrban.

ma 18:27
 10/15 A kérdező kommentje:

Remélem nem lesz benne chip, nagyon aggódom.

Köszönöm mindenkinek a segítséget, igazán kedvesek vagytok!

ma 18:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!