Ha befogadok egy kutyát az utcáról, az eredeti gazdája állíthatja hogy elloptam vagy x idő után visszakövetelheti?
Tudtommal 2 hétig vagy köteles keresni az eredeti gazdáját.
Ha nincs benne chip, eleve nem tudja igazolni, hogy övé volt a kutya. Esetleg fényképekkel.
Van egy meghatározott idő ameddig köteles vagy keresni a gazdát, és ha nem lesz meg akkor azt csinálsz a kutyával amit akarsz. Meg is tarthatod, de örökbe is adhatod.
Az állatmenhelyek is pont emiatt kezdik el hirdetni a kutyákat, hogy elveszett és keresi a gazdáját, nem pedig egyből lepasszolják egy új gazdinak.
Ha nem volt benne chip, nincs miről beszélni. Esetleg ha oltási könyvvel valahogy tudja igazolni, hogy az övé..
De kétlem, gondolom szart a többi kötelező procedúrára is., a chip is kötelező.
Szerintem tartsd meg a kutyat, nyilván jobb gazdája leszel.. Meg nezettel benne chippet, szóval elég alaptalan, hogy elloptad..
Chip nélkül nincs oltási könyv, és ha nincs oltási könyv, akkor elvileg oltás sincs. Elvileg.
Jól mondták előttem. Két hétig jelentkezhet még érte a gazdája de egyértelműen igazolnia kell valahogy, hogy az övé. Ezt a két hetet pedig szükség esetén igazolnod kell (de nem hiszem, hogy ebből probléma lenne) pl: Facebook bejegyzésekkel, feladott hirdetések dátumával stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!