Visszakövetelheti a gazdája?
Sziasztok!
Befogadtam egy cicát, akit hónapok óta én etetek a kertemben. Folyton nagyon éhes volt, nagyon vágyott az emberi érintésre is.
Elvittem orvoshoz, bolhás volt szegény, a füle gyulladt. Kikezeltük, erre valaki felrakta hogy eltűnt a macskája és ő az. Baromira megszerettem, 2 hete már nálam van, tökéletesen érzi itt magát.
Hónapok óta én etetem, most a pénzemen vettem neki itthonra mindent, kikezeltettem a betegségéből. Ezek után köteles vagyok visszaadni?
Holnap megnézi az állatorvos, hogy chipje van-e. Ha igen, akkor jogilag muszáj visszaadnom igaz?:(
Pedig a gazdája nem vigyázott rá és hagyta egy nagyon forgalmas részen császkálni. A betegségeivel sem törődött és nem is etette rendesen szerintem.
Lehet, hogy népszerűtlen leszek, de minek töröd magad ezen egyáltalán? Minek aggódsz a chipen? Tudja a gazdi, hogy nálad a macs? Nem. Meg kell tudnia? Ha ilyen "felelősségteljes" volt eddig, akkor nem.
Főleg, ha közben benti cicát csináltál belőle (ez nem derült ki a kérdésedből, én mindenesetre biztosan bent tartanám ha már ennyit ráköltöttem), sosem fogja megtudni, hogy nálad van.
Ha meg kinti maradt a cica nálad is, hát akkor egyszerűen csak nem olvastattál benne chipet és ennyi. Elkezdted etetni, és ő úgy döntött nálad marad. Ha a gazdája megtalálja (amit kétlek), akkor majd hazaviszi.
Off: Tőled ugyanúgy eltűnhet/elkóborolhat kinti cicaként, mint az előző gazdájától, főleg, ha ivaros.
Természetesen bent tartom, azóta nem tette ki a lábát mióta velem van. Ha rajtam múlik nem is fogja.
Attól tartok, hogy ha az állatorvos megtalálja a chipet benne akkor jelezni fogja a “gazdinak”. Vagy nincs ilyen kötelessége?
Már szóltam az állatorvosnak, kértem időpontot. Ismer engem, mindenképp elviszem és nagyon remélem, hogy nem ő az. Vagy hogy blöfföl aki keresi, ugyanis a kommentekben támadták ugye hogy kijárós és a saját védelmében mondta, hogy chip is van benne.
Meglátjuk, holnap minden kiderül. Köszönöm mindenkinek!
Mi van ha kiszökött? Egy kinti macskára nem pazarolnak annyi pénzt hogy chipet tegyenek bele.
Ha meg már chipre költöttek, a betegségeit is kezelték volna. Ebből gondolom hogy elszökhetett/kiengedte valaki véletlen/bosszúból. Ki tudja mi történt. Olvastam már olyat hogy ex partner x km-re kitette az illető macskáját szakítás után.
Elég tetű alak vagy ha nem akarod viasszaadni. Ha az én macskám lenne és egyszer rájönnék hogy elloptad, tuti megölnélek. Agyonvernélek az biztos.
Azért nem akartad nézetni első alkalommal se a chipet, mert meg akartad tartani. Fogadok valami fajtatiszta macska.. Ezt a dokit meg kerülni fogod, nehogy kiderüljon az igazság.
undorítóak a hozzád hasonlóak
11# vagyok
Alapjáraton el sem vinném chipet nézetni, főleg ha benti macs. De így, hogy megvan már az időpontod a dokihoz, nem tudsz mit tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!