Visszakövetelheti a gazdája?
Sziasztok!
Befogadtam egy cicát, akit hónapok óta én etetek a kertemben. Folyton nagyon éhes volt, nagyon vágyott az emberi érintésre is.
Elvittem orvoshoz, bolhás volt szegény, a füle gyulladt. Kikezeltük, erre valaki felrakta hogy eltűnt a macskája és ő az. Baromira megszerettem, 2 hete már nálam van, tökéletesen érzi itt magát.
Hónapok óta én etetem, most a pénzemen vettem neki itthonra mindent, kikezeltettem a betegségéből. Ezek után köteles vagyok visszaadni?
Holnap megnézi az állatorvos, hogy chipje van-e. Ha igen, akkor jogilag muszáj visszaadnom igaz?:(
Pedig a gazdája nem vigyázott rá és hagyta egy nagyon forgalmas részen császkálni. A betegségeivel sem törődött és nem is etette rendesen szerintem.
Kérdező, esetleg, ha lesznek fejlemények, azt is leírnád? Persze, csak ha nem gond. Érdekel mi lesz a cica sorsa. 😊
Köszönöm
Én még azt is el tudom képzelni, hogy bár nem mintagazdi volt, de azért a maga módján most aggódik a cica miatt. Lehet, hogy ha tudná, hogy macska él és jó helyen van, talán beleegyezik abba, hogy maradhasson.
Majd néha kap róla fotót :)
Kedves és kevésbé kedves válaszadók!
Visszavittem és a cicában nem volt chip, így most tetettem bele és most már hivatalosan is hozzám tartozik.
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Kérdező, örülök, hogy sikerült befogadnod a macskát.
Korábban ezt írtad:
"Felraktak egy posztot amiben egy macskát keresnek és a képen a cica ugyanolyan mint amit befogadtam. A poszt szerint van benne chip is."
Tehát akkor ezzel bizonyítást nyert, hogy aki itt kereste a macskáját az nem azt a macskát keresi, amelyiket te befogadtad.
(Csak zárójelben jegyzem meg, hogy az utólag beültetett chiptől még az eredeti gazdája visszakövetelhetné a macskát, ha valahogy tudja bizonyítani, hogy az ő macskája. Eddig az elmélet. A gyakorlatban chip nélkül ez nagyon nehéz - és ha nem volt benne chip eredetileg akkor valószínű annyira nem is érdekli.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!