Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mi baja lehet a macskámnak?

Mi baja lehet a macskámnak?

Figyelt kérdés
6 hónapos kandúr cicámról van szó. 1 hete volt az ivartalanítása. Tegnap délben habosat hányt. Azóta nagyon furcsán viselkedik, nyáladzik, nagyokat nyel, gubbaszt, állandóan alszik. Kapott vacsorát, amit jó izűen megevett, nem hányt utána, de tényleg nagyon furcsán viselkedik. 2 dologra gyanakszom. Szokott kapni a Müllerben kapható fagyasztva szárított csirkemellből extraként, tegnap előtt este amikor adtam neki azt vettem észre hogy egyes csirkemell darabkák megkeményedtek és furcsa szaguk lett. De már oda adtam neki a csirkemellet miután ezt észrevettem. Valamelyik nap pedig a szemetesből kirángatta a maradék vajat, amit a szobám közepén találtam, ezután nem evett vacsorát nem is kérte de másnapra már étvágya is volt és nem is gubbasztott. Mit tegyek? Vigyem orvoshoz? Szerintetek mi lehet a baja? Ja meg elég büdös lehelete van.

dec. 1. 00:40
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Nemrég értünk haza a rendelőből. Sajnos az orvos se tudta megmondani mitől van rosszul az Oreo cicám. Az is lehet, hogy a vajtól, az is lehet, hogy a romlott csirkétől, de az meg nem biztos, hogy romlott volt, az is lehet, hogy az egy hete történt heréléstől és begyulladt ott lent neki valami. Lázas, 40 fokos láza van. A doki adott neki szurikat, hányás csillapítót, görcsoldót, meg még Synuloxot, Cereniát is, amik nem tudom mire valóak pontosan. Folyik a nózija, azért nyalja a száját és nyel nagyokat mert émelyeg, hányhat is még a drágám. Teli volt a húgyhólyagja, mert egész nap nem pisilt, a doki azt mondta ha holnap reggelig nem pisil vigyük vissza, de hálistennek pisilt azonnal, amint haza értünk. Ha nem pisilt volna, akkor megkatétereztették volna holnap. Mindenestre holnap vissza kell vinnünk, megröntgenezik, hogy van e valami idegentest a belében. Amúgy picit jobban, kicsit sétálgatott, de még mindig gubbaszt, émelyeg. Fent maradok az éjszakára, hogy figyeljem az állapotát.
dec. 1. 22:22
 22/29 anonim ***** válasza:
100%
A műtéttel kapcsolatos szövődmény tűnik a legvalószínűbbnek, erre utal a vizelési nehézség is. Azért valamit aludj is!
dec. 2. 04:57
 23/29 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanez az orvos csinálta az ivartalanítást is?
dec. 2. 04:58
 24/29 A kérdező kommentje:
Ma is voltunk állatorvosnál, mert csak nem volt jól. Kapott megint szurikat. Az orvosi rendelőben egész jó állapotban volt,kicsit élénkebb volt. De nemsokkal rá miután haza értünk újra el kezdett gubbasztani,alszik megállás nélkül, hányingere van. A doki azt mondta, ha holnapra nem lesz széklete vigyük vissza és akkor röntgenezni fogják és csinálnak neki egy teljes labort. 2 napja volt utoljára széklete, ami nagyon szokatlan, mert neki mindennap szokott lenni. Ja és csináltak neki egy UH-t, nincs bélelzáródása, semmi rendellenest nem talált a doki. Ma éjjel újra megfigyelem, nagyon féltem, a pofikája borzalmasan néz ki, aggódok. Ja és ma is volt neki láza, vagy hőemelkedése, 39 fokos. Máshoz járunk dokihoz már, mert aki az ivartalanítását csinálta itt Szegeden eléggé unhigiénikus volt. szóval nem ugyanaz a doki csinálta neki az ivartalanítást. Holnap újra bejelentkezem, szép estét mindenkinek!
dec. 2. 21:43
 25/29 A kérdező kommentje:
Ja még annyi, hogy a doki kétféle gyógyszert adott neki. Holnaptól kezdve kapja a gyógyszereket, mert ma még megkapta szuriba. Amoxicilint(antibiotikumot)kell majd neki adnom reggel, este 1/4-et, és Meloxydilt(gyulladáscsökkentőt)is kap 1x 0,4 ml-t. Hát reménykedem. Ja meg gyomorkimélő Hills tápot adott a doki, hogy ezt kapja most.
dec. 2. 21:50
 26/29 anonim ***** válasza:
Sajnálom, hogy ilyen helyzetbe hozott titeket az az ivartalanító orvos, ez így most már szinte biztos, hogy amiatt a műtét miatt van. Remélem most már több baj nem éri szegény macskát. Kitartást a gyógyításhoz.
dec. 3. 01:48
 27/29 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Hála az égnek a cicám ma már sokkal jobban van. Visszatért az étvágya, rendesen eszik, úgy mint korábban. Inni sajnos nem iszik rendesen, ez jellemző rá, de ma egyszer ivott. Sokkal élénkebb, ugrál, mászkál. Sajnos széklete nem volt ma, a doki javaslatára elmentünk és vettünk gyerekeknek való glicerin kúpot, amit nagy nehezen, de sikerült neki felrakni, amitől azonnal lett széklete. Úgy látom a hányingere is csökkent. Igen valószínű, hogy ott lent begyulladt neki valami, vagy valami fertőzést összeszedett az ivartalanítás közben, mert ugye lázas is volt. A lényeg, az hogy jobban van. Utolsó, köszi :) úgy néz ki rendbe jövünk :))
dec. 3. 23:29
 28/29 anonim ***** válasza:
100%
Na jó hallani, remélem akkor most már rendbe jön szegény.
dec. 4. 06:34
 29/29 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Köszi utolsó a jókívánságokat :) ma már visszakaptam a régi kiscicámat, ugyanúgy eszik, iszik, kakil, pisil, ugrál, játszik, olyan mint az ivartalanítás előtt :) most még egy hétig szednie kell az antibiotikumot. Majd még bejelentkezem :)
dec. 4. 20:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!