Kezdőoldal » Állatok » Macskák » A macskánk idegbeteg, félünk...

A macskánk idegbeteg, félünk tőle. Férjem meg akar szabadulni tőle, szerintetek?

Figyelt kérdés
6 hónapos maine coon keverék, 8 hetes kora óta nálunk van. Már több hónapja, a viselkedése eléggé aggasztó. Konkrétan egy szörnyeteg. Ok nélkül ránk támad, akkor is ha meg sem mozdulunk, pl pihenek a kanapén, vagy férjem ül a konyha széken és laptopozik. Ok nélkül egyszer csak az embernek ugrik és bele harap ahol éri, ez legtöbb esetben a karunk vagy a lábunk. De ez nem játékos harapás, sokat olvasgattunk, tájékozódtunk ilyen téren, és ez sajnos nem játék nála, rendesen véresre megsebez ilyenkor. Pl belém harap váratlanul, én elhessegetem rá kiabálok, ekkor felvesz egy fura pózt, a szemei teli feketék, a füleit le sunyítja, borzolja a szőrét, csapkodja a farkát, és ilyenkor újra rám támad, és egyre erősebben harap belém ahol èr. Van hogy ha állok akkor is csinálja, felugrik rám és ahova ér ott belém harap. Sokszor volt már, hogy olyan fájdalmas sebet ejtett hogy reflexből oda csaptam neki erősen, de erre nem hogy elvonulna, hanem méginkább támadt utánna mintha teljesen őrült lenne, és élet halál harcban lenne velem. Nem túlzok a legnagyobb kiszerelésű Betadin nálunk fogyó eszköz. Konkrétan mindenünk véres, naponta vannak új sebek. Bárkivel beszéltünk eddig akit ismerünk és van macskája, mindenki tanácstalan hogy az övé sosem volt ilyen, nem érti ez hogy lehet. Amúgy a hálószobába màr nem engedjük be pont emiatt mert ott is bántott minket alvás közben. A legrosszabb amiért már kiírtam ezt a kérdést, hogy odáig fajult a helyzet, hogy tegnap férjem véletlenül elaludt a kanapén, és konkrétan bele harapott az arcába a macska alvás közben!!
szept. 26. 22:30
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
5%
Valószínű h valami agyi rendellenessége van, abszolút nem lakás kompatibilis. Azonnal megszabadulnék tőle, ha nincs aki befogadja akkor elaltattatnám. Így nem lehet élni. Vannak macskáim, mind benti, de sosem voltak agresszívek velünk, kicsit sem, nemhogy így. Nagyon sajnálom h így jártatok!
szept. 30. 15:04
 22/32 Szervizmérnök úr ***** válasza:
11%

Persze, akinek a gyerekére támadna, álmában az arcába harapna, rögtön nem lenne ilyen toleráns, mint akik itt még szöveget sem bírnak értelmezni. Kérdésből idézet:

"Sokszor volt már, hogy olyan fájdalmas sebet ejtett hogy reflexből oda csaptam neki erősen, de erre nem hogy elvonulna..."

Tehát egy természetes emberi reflexről beszélünk, amit bárki hasonlóan élne meg, de amit valaki így értelmez:

"De abból kiindulva, hogy ütéssel próbálod lenyugtatni, egyértelmű, hogy nagyon el lett cseszve a nevelése..." (Nem hiszed el...)

Mondok egy példát, egyszer egy gyerek és egy macska ült egymással szemben a szőnyegen. Nem sokkal volt nagyobb a gyerek, mivel a macska is egy jól megtermett darab volt.

A gyerek szándékosan húzgálta, tekergette a macska farkát, direkt idegesítette. Láttam is, hogy a macskának ez nem nagyon tetszik, de hogyan is szólnék bele a háziak dolgába, ahol én csak vendég voltam.

Egyszer látom, hogy a macska két lábra ágaskodik és hirtelen pofon vágja a gyereket. Mivel ez egy normális macska volt, behúzott karmokkal(!), ami ugyebár nagyon nem mellékes. Csak nevelő célzattal kapott a gyerek. Lett is persze nagy sivalkodás (már akik látták), sírásra görbülő száj, szegény macska elzavarása.

Ilyen egy nem idegbeteg, rendes macska.

szept. 30. 18:53
 23/32 anonim ***** válasza:
100%
22, a kérdésben szereplő macska KÖLYÖK, hiányos szocializációval. Apró, de fontos részlet.
szept. 30. 20:52
 24/32 anonim ***** válasza:
100%
#23 Kölyökmacskák egymásra támadva játszanak, harapják egymást, ütik-vágják egymást. Teljesen normális viselkedés. 8 hetesen még nem elég szocializált egy macska, ezért is ajánlott 12 hetesen leválasztani, hiszen addigra kezdik megérteni, meddig szabad elmenni durvulás terén. Mivel a szocializáció nem történt meg és a nevelés elsiklott (agresszióra agresszió, ami hergelés egy kölyöknek!) így tart most ott, ahol. Plusz Maine Coon vérvonal, aminél nem megfelelő nevelésnél általános tulajdonság, mivel az ő habitusuk inkább vadmacskás, mint házimacskára jellemző. Persze, amit írsz az megállja a helyét, egy felnőtt, szocializált, nyugodt vérmérsékletű macseknál. De köze nincs a kérdéshez.
szept. 30. 21:12
 25/32 anonim ***** válasza:
Bocs, #22-nek címeztem.
szept. 30. 21:13
 26/32 anonim ***** válasza:
100%

Szervizmérnök úr, te teljesen el vagy tévedve minden tekintetben. Ahogy más is írja, itt egy kölyök macskáról van szó egyrészt, akik egymással elég durván játszanak. Az anyamacskával is durván próbálkoznak általában, de az anya helyrerakja őket. A többi a gazdira hárul, hogy meghúzza a határokat. A kérdésben szereplő cicával az egyetlen gond, hogy se az anyamacska nem volt ott, hogy kinevelje ezt belőle, se a gazdik, mert ők csak hagyták ezt történni és elfajulni. Gyakorlatilag megerősítették a macskában azt, hogy ez a játékstílus elfogadható, innentől meg sokkal nehezebb lesz kinevelni belőle, hiszen nem fogja érteni, mit nem csinál jól, ha eddig minden oké volt.

A leírt történeted meg kb csak arra példaértékű, hogy az ilyen szülők örüljenek, hogy a macska nem karmolta pofán a gyereket (egy életre szóló traumát okozva, btw) a saját felelőtlenségük miatt. Ugyanis normális szülő és gazdi nem hagyja, hogy a gyerek játéknak használjon egy másik élőlényt. Hogy nem karmolta meg a macska, az a macsek végtelen türelmét bizonyítja, de mint ahogy az embereknél is, náluk is egyéni temperamentum kérdése is, hogyan reagál. Meg előéleté. Meg hogy mennyire érzi veszélyben magát, stb.

okt. 1. 13:14
 27/32 Szervizmérnök úr ***** válasza:
0%

Hagyjuk már ezt, semmi nem utal a kérdésben arra, hogy a kérdező agresszióval nevelne.

Csak megemlítette, hogy volt egy bizonyos eset, önkéntelen reakció, valakik abba képzelnek bele túlzó kitalációkat.

Ez szimplán értelmezési zavar, szerintem.

okt. 1. 13:40
 28/32 anonim ***** válasza:

Szervizes, tanulj meg olvasni.

"Sokszor volt már, hogy olyan fájdalmas sebet ejtett hogy reflexből oda csaptam neki erősen"

A SOKSZOR az nem egy eset.

okt. 1. 13:49
 29/32 Szervizmérnök úr ***** válasza:
0%
Akkor legyen nem egy eset, de akkor is csak önkéntelen reflex, nem pedig agresszív mesevilág a kérdező hányatott gyerekkoráról, amit a macskáján vezetne le. Túlzásokba esnek már egyesek.
okt. 1. 15:10
 30/32 anonim ***** válasza:
100%
Inkább te vagy értetlen. Nem a reflexről van szó, hanem arról, hogy a macskának ez hergelés, magyarul mégjobban támadni fog. Macskánál agresszióra, erőszakos játékra, agresszív reakciót nem szabad adni.
okt. 1. 15:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!