Mit jelent az ha egy "tenyésztő" hamar meg akar szabadulni a kölyöktől?
Figyelt kérdés
Egy tenyésztő az expressz.hu-n hirdeti a kölyök kutyát. 1 maradt neki. 3 felnőtt kutyája van, a kicsik is törzskönyvesek. De nekem az tűnt fel hogy a kölykök hétről-hétre olcsóbb. És SÜRGŐSEN ELADÓ!!! Ez mit jelent? Valami baj lehet a kölyökkel?2011. okt. 3. 18:14
1/12 anonim válasza:
Vagy van vele valami baj, vagy csak simán pénzéhes a "tenyésztő", vagy megszorult anyagilag, és már nem bírja az oltásokat, az etetést, vagy az anyakutya nem bírja a kölyköt, stb. Nem hiszem, hogy ilyen esetben kapásból rosszat kell feltételezni, de azért mindenképpen gyanús, és utána kell járni, hogy miért.
2/12 anonim válasza:
Ha már ilyen 3-4 hónapos, akkor esetleg lehet mert azokat nehezebben viszik el. A korruptabb a tenyésztő, akkor lehet keverék és még a nem hozzáértő szem nem szúrja ki, vagy tényleg valami betegsége van. Bár szerintem a kora miatt elsősorban. A 6 hónapos kutyákat már szinte lehetetlen eladni..
3/12 anonim válasza:
Szerintem:
1) minél idősebb egy kiskutya annál kisebb az esélye, hogy eladja
2) több kutyát kell etetnie
3) kell neki a pénz
Nem hiszem h ennél komolyabb indoka lenne, kivéve ha tényleg csak idézőjelesen tenyésztő.
4/12 anonim válasza:
Szerintem az a legtisztább, ha felhívod, és rákérdezel. Mi itt csak találgatni tudunk, és ahogy előttem írták, elég sok oka lehet.
5/12 A kérdező kommentje:
Értem. A kutya 3 hónapos. De én edigg azt hittem hogy a tenyésztőknek nem gond ha egy kölyök nem lesz gazdája. Meg tarják a fajta tovább tenyésztésére főleg hogy csak 3 kutyája van. De nem gondoltam egyből rosszra csak feltűnt hogy a kutya 60.000Ft-ról indult és már a végén irányárként 40.000Ft-volt.
2011. okt. 3. 18:22
6/12 anonim válasza:
Hát egy jó tenyésztő elvileg fel van készülve arra, hogy tovább rajta marad egy kölyök, de a korral tényleg nehezebb eladni és többe kerül neki, így egyszerűen csak azért is lehet egyre olcsóbb, hogy ne fizessen rá a végén. Szóval nem mondanám jó jelnek, de lehet, hogy teljesen ártalmatlan a dolog, ennyiből nem hiszem hogy meg lehetne ítélni a tenyésztőt. A kutya árát előbb nézném, mint a változását... Szóval ha 20-ról csökkenti és már 8000, akkor nyilván mindenhogy gázos, de ha eddig 120 volt, most meg már csak 105, akkor azért nem hiszem hogy gáz lenne a kutyával vagy a tenyésztővel.
7/12 anonim válasza:
aztán meg kiderül, hogy nincs tk
8/12 anonim válasza:
Nem mindenki akarja megtartani minden kölykét tenyésztésre. A tenyésztéshez válogatják a tenyészállatokat, és nem csak olyan szempontból, hogy jó-e a kutya vagy sem, hanem hogy az adott tenyésztő elképzeléseihez jó-e egy olyan kutya, olyan vérvonallal.
9/12 anonim válasza:
Azt jelentheti hogy:
1.Ő nem tenyésztő egy normális tenyésztő nem akar minél hamarabb megszabadulni a a kiskutyáktól.
2.Attól hogy TK kölyköket árul attól még nem biztos hogy tenyésztő,sőt jelen esetben szerintem inkább egy szaporítóról beszélünk.
3.Az expressz tele van szaporítókkal biztos hogy nem vennék onnan kiskutyát.
10/12 A kérdező kommentje:
Nem tőle szeretnénk a kutyát. Csak gondoltam rá kérdezek. Már ki néztünk egy másik tenyésztőt aki 100%-ban az. Vele tarjuk a kapcsolatot mert majd januárra várható az alom.
2011. okt. 3. 18:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!