Kezdőoldal » Állatok » Macskák » A macskánk idegbeteg, félünk...

A macskánk idegbeteg, félünk tőle. Férjem meg akar szabadulni tőle, szerintetek?

Figyelt kérdés
6 hónapos maine coon keverék, 8 hetes kora óta nálunk van. Már több hónapja, a viselkedése eléggé aggasztó. Konkrétan egy szörnyeteg. Ok nélkül ránk támad, akkor is ha meg sem mozdulunk, pl pihenek a kanapén, vagy férjem ül a konyha széken és laptopozik. Ok nélkül egyszer csak az embernek ugrik és bele harap ahol éri, ez legtöbb esetben a karunk vagy a lábunk. De ez nem játékos harapás, sokat olvasgattunk, tájékozódtunk ilyen téren, és ez sajnos nem játék nála, rendesen véresre megsebez ilyenkor. Pl belém harap váratlanul, én elhessegetem rá kiabálok, ekkor felvesz egy fura pózt, a szemei teli feketék, a füleit le sunyítja, borzolja a szőrét, csapkodja a farkát, és ilyenkor újra rám támad, és egyre erősebben harap belém ahol èr. Van hogy ha állok akkor is csinálja, felugrik rám és ahova ér ott belém harap. Sokszor volt már, hogy olyan fájdalmas sebet ejtett hogy reflexből oda csaptam neki erősen, de erre nem hogy elvonulna, hanem méginkább támadt utánna mintha teljesen őrült lenne, és élet halál harcban lenne velem. Nem túlzok a legnagyobb kiszerelésű Betadin nálunk fogyó eszköz. Konkrétan mindenünk véres, naponta vannak új sebek. Bárkivel beszéltünk eddig akit ismerünk és van macskája, mindenki tanácstalan hogy az övé sosem volt ilyen, nem érti ez hogy lehet. Amúgy a hálószobába màr nem engedjük be pont emiatt mert ott is bántott minket alvás közben. A legrosszabb amiért már kiírtam ezt a kérdést, hogy odáig fajult a helyzet, hogy tegnap férjem véletlenül elaludt a kanapén, és konkrétan bele harapott az arcába a macska alvás közben!!
szept. 26. 22:30
1 2 3 4
 11/32 Szervizmérnök úr ***** válasza:
13%

Macskánál is előfordul a skizofrénia, sőt nem is olyan ritka, mint sokan hinnék.

Tehát a kérdésben a válasz, valószínűleg beteg lehet sajnos.

Gyerekkorból nagyon jól ismerem a macskákat, más a természetes játékosság, meg ez is más.

Akkoriban persze a macskák természetes házimacskák voltak, nem mindenféle "nemesített" faji keverék / korcs (----> idegbeteg).

szept. 27. 07:47
 12/32 anonim válasza:
5%

6/16! Mi az hogy nem jól játszik? Ő ragadozó, macska-állat! Nem a te eszeddel gondolkodik a biológiája!

8! Nem zárhatod be! Nem kutya! Minden éjjel bejárja a vadászterületét. A kutya is mikor sétálni viszed, ugyan ezt éli meg. Megy a falkavezérrel bejárni a territóriumot. Ész van látom. Meg a 6 hónapos macska skizofrén. Esetleg aki ezt leírja!

szept. 27. 08:29
 13/32 anonim ***** válasza:
73%

"Sokszor volt már, hogy olyan fájdalmas sebet ejtett hogy reflexből oda csaptam neki erősen, de erre nem hogy elvonulna, hanem méginkább támadt utánna mintha teljesen őrült lenne, és élet halál harcban lenne velem."

Na ez itt egy rohadt nagy hiba. Te neveled bele, hogy ezt szabad, ezt így kell, agresszióra agresszió. Lassan serdülő korban van, ráadásul MC keverék, ami "vadabb" viselkedéssel társulhat. Ők nem ölbe cicák. Első körben macskaszakértő felkeresése ajánlott, hogy felmérje mi is a támadás oka. Nagy eséllyel sima játék, pláne mert határokat feszegető kölyök korban van. Ha a tréner szerint valóban agresszió, akkor pedig állatorvos, teljes kivizsgálás. De abból kiindulva, hogy ütéssel próbálod lenyugtatni, egyértelmű, hogy nagyon el lett cseszve a nevelése, ebből meg jönnek elő a viselkedés problémák.

szept. 27. 09:47
 14/32 anonim ***** válasza:
68%

#13:

Vedd be a Xanaxodat és menj máshova idegbajt kapni, jó? Erre a stílusra itt senki sem kíváncsi.

szept. 27. 09:53
 15/32 Szervizmérnök úr ***** válasza:
3%

Valaki talán azt hiszi, hogy csak időskori skizofrénia létezik, mert nem hallott még másról.

Holott, aki ilyen problémával születik, nála fiatal korban is kialakulhat (mondhatni, lappangás után), ismerek magam is ilyet.

szept. 27. 10:03
 16/32 anonim ***** válasza:
50%

#16 Te mindig ráaggatod mindenre és mindenkire, hogy skizofrén...

Macskáknál a támadás, harapás, normális, játékos viselkedés. Kölyök korban főként.

szept. 27. 10:18
 17/32 Szervizmérnök úr ***** válasza:
5%

17.

A szokásos hülyének nézés, értelmezési problémák. Egyszer már megírtam, nem tudsz olvasni?

"Gyerekkorból nagyon jól ismerem a macskákat, más a természetes játékosság, meg ez is más."

Azzal meg ne foglalkozz, hogy nekem mi a kutatási területem, milyen információkhoz jutok hozzá, amit meg is osztok.

szept. 27. 10:36
 18/32 anonim ***** válasza:
83%

#18 Nálad mindenki skizofrén. Nincs egy olyan válaszod, ahol ne ezzel vagdalóznál, meg azzal, hogy te aztán mindennek is a szakértője vagy.

Elcseszett neveléssel lehet agresszív a játék macskánál. Megnézel pár Jackson Galaxy videót, máris látod, hogy élő, érző lények a macskák és nagyon sok esetben az okozza a problémát, hogy az ember nem akarja, nem tudja megfejetni a macska viselkedésének okát. Nem működik köztük a kommunikáció, félre megy a nevelés, a macska pedig agresszív viselkedésbe kezd. Ettől még nem skizofrén, csak macska és macskaként viselkedik.

szept. 27. 10:46
 19/32 anonim ***** válasza:
100%

A 6-osnak teljesen igaza van. 12 hetes korig kéne az anyjával lennie, hogy megtanulja, meddig lehet játékban elmenni. Nyilván a kérdésben említett maine coon nem tenyésztőtől származik, hanem szaporítótól, azért kerülhetett 8 hetesen gazdihoz. Így meg hiányos a szocializációja.

Jó hír: le fog erről szokni, ha türelmesen, következetesen tesztek érte. Illetve ivartalanítás után, javul a helyzet, 1 éves korára benő nagyjából a feje lágya és magától is lenyugszik.

Tudom, kétszer játszottam ezt el házimacskával, akiket túl korán dobtak ki (7 hetesen kb). Most van egy fajtatiszta (tényleg) ragdollom, ő elmúlt 12 hetes, mikor hozzám került, érdekes módon ő nem is volt vadállat kölyöknek.

Próbáljátok célzottan fárasztani a cicát, sokat játszatok vele pecával pl, azon vezesse le az energiáit. Ha titeket támad, szintén ilyesmivel tereljétek el a figyelmét, tanulna meg, hogy az a játék, nem ti. 6 hónapos, tehát még kiscica, csak nagy!! Nem akar bántani titeket, csak nem tudja, hogyan játsszon szépen.

szept. 27. 19:45
 20/32 anonim ***** válasza:
íNem olvastam végig. De a starilizálás kevés, a hormonok tovább dolgoznak benne. Ivartalanitani kellett volna, ugy megszünnek a hormonok. Ha ráadásul kis korában nem volt szocializálva, az anyjától, aki megneveli, pont tegnap láttam, ahogy egy testvér cica helyben hagyott egy kistesót, mert az nagyon vadult.Nem emberi bünti volt, hanem cicabunyó, a végén már sirt a pici, odajöttek a testvérei, és csititották. Az egész pszichológia!
szept. 29. 20:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!