A macskánk idegbeteg, félünk tőle. Férjem meg akar szabadulni tőle, szerintetek?
20+ év macskamentéssel és 5 saját macskával mondom: a macskátok kb. 99% eséllyel csak játszik. Csak nem jól.
A macskákat 10-12 hetes koruk előtt NEM szabad elválasztani az anyától (kivéve ha az anyamacska egészségügyi állapota az indok, de egy tenyésztőnél ez aligha lehet). Sajnos sokan a mai napig hülyék ehhez a témához, és úgy vannak vele, hogy a macska eszik önállóan, akkor költözhet. Pedig 10-12 hetesen, mikor már kezdenek önállóak lenni, az anyától tanulják meg a szocializáció alapjait, többek között hogy hogyan kell játszani. Az anya neveli őket ilyenkor még, a kölykök megtanulnak normálisan játszani mellette.
Hát a tiéteknél ez kimaradt a túl korai leválasztás miatt.
Ilyenek előfordulnak, a vadasabb fajtáknál még markánsabb lehet ez. Nekem van egy bengálim, akit egy szaporító rakott ki 8 hetesen, és ugyanezt végigjátszottam vele, szóval tudom, miről beszélek.
Itt nektek kéne leszoktatnotok erről a játékról, és az erőszakkal nem fog menni. Ha durván reagálsz a durva játékra, kb csak megerősíted, hogy "igen, ilyen durván lehet játszani mifelénk".
Viszont ha nem vagytok képesek foglalkozni a macskával, és eddig is csak vártatok, hogy a probléma megszűnjön magától, akkor később sem lesz változás. Már elég gond az, hogy a féléves korát megvártátok ezzel a problémával és nem kezdtétek el tanítani hamarabb.
A kérdés olvasásakor ugyanarra gondoltam, mint amit a 6. írt.
Barátnőmék találtak az utcán egy pici cicát az árokban, hazavitték, gondosan felnevelték, mindenki azt várta, hogy milyen bújós cica lesz... hát nagyon nem.
Ugyanúgy támadta őket, mint ahogy írod, igazi kis sátánka volt. Elkerült egy rokonhoz, vele sokkal normálisabb (bár nem tökéletes).
Szívből ajánlom Attila munkásságát.
Ha megnyitod, a legelső poszt pont egy ilyen cicáról szól. Érdemes lenne vele felvenni a kapcsolatot, biztos vagyok benne, hogy tudna segíteni, ő pont ilyen sérült cicák rehabilitálásával foglalkozik.
Van egy facebook csoportja is, érdemes azt is megnézni, rengeteg tanácsot kaphatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!