Kezdőoldal » Állatok » Macskák » A macskánk idegbeteg, félünk...

A macskánk idegbeteg, félünk tőle. Férjem meg akar szabadulni tőle, szerintetek?

Figyelt kérdés
6 hónapos maine coon keverék, 8 hetes kora óta nálunk van. Már több hónapja, a viselkedése eléggé aggasztó. Konkrétan egy szörnyeteg. Ok nélkül ránk támad, akkor is ha meg sem mozdulunk, pl pihenek a kanapén, vagy férjem ül a konyha széken és laptopozik. Ok nélkül egyszer csak az embernek ugrik és bele harap ahol éri, ez legtöbb esetben a karunk vagy a lábunk. De ez nem játékos harapás, sokat olvasgattunk, tájékozódtunk ilyen téren, és ez sajnos nem játék nála, rendesen véresre megsebez ilyenkor. Pl belém harap váratlanul, én elhessegetem rá kiabálok, ekkor felvesz egy fura pózt, a szemei teli feketék, a füleit le sunyítja, borzolja a szőrét, csapkodja a farkát, és ilyenkor újra rám támad, és egyre erősebben harap belém ahol èr. Van hogy ha állok akkor is csinálja, felugrik rám és ahova ér ott belém harap. Sokszor volt már, hogy olyan fájdalmas sebet ejtett hogy reflexből oda csaptam neki erősen, de erre nem hogy elvonulna, hanem méginkább támadt utánna mintha teljesen őrült lenne, és élet halál harcban lenne velem. Nem túlzok a legnagyobb kiszerelésű Betadin nálunk fogyó eszköz. Konkrétan mindenünk véres, naponta vannak új sebek. Bárkivel beszéltünk eddig akit ismerünk és van macskája, mindenki tanácstalan hogy az övé sosem volt ilyen, nem érti ez hogy lehet. Amúgy a hálószobába màr nem engedjük be pont emiatt mert ott is bántott minket alvás közben. A legrosszabb amiért már kiírtam ezt a kérdést, hogy odáig fajult a helyzet, hogy tegnap férjem véletlenül elaludt a kanapén, és konkrétan bele harapott az arcába a macska alvás közben!!
szept. 26. 22:30
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
86%
Orvoshoz kell vinni, mert betegség, stressz is okozhatja, vagy testi betegség, epilepszia, trauma, agysérülés….
szept. 26. 22:35
 2/32 anonim válasza:
15%
Semmi baja. Gyakorol, tanul, játszik. Az anyja is odacsap ha túlzásba viszik a játékot. Életre való, jó vadász lesz. Adjatok neki játékot, kössetek madzagra kis plüss állatot és húzzátok előtte.
szept. 26. 22:48
 3/32 anonim ***** válasza:
97%
Orvos mit mond? Szerintem sem normális. Ha sterilizalas nem segít, plusz valamilyen viselkedésterápia, akkor lehet idegi gond. Én személy szerint talán megpróbálkoznék még valamivel, ha orvos javasolja, de aztán a saját és a család biztonsága fontosabb lenne, tehát igen, más helyet keresnék neki.
szept. 26. 22:54
 4/32 anonim ***** válasza:
16%
Spirituális oldalról nézve, megszállott 😉
szept. 26. 22:58
 5/32 anonim válasza:
20%
2 vagyok. Többször volt macskánk, most is van. A macska öntörvényű, és vadállat. Legalább is nem sikerült teljesen megszelidíteni. Jelenleg egy kandúrunk van, mindent megfog. 7-éves ivartalanított de néha most is van hogy ha nem akarja hogy símogassuk stb, elég jól értésúnkre adja. Emellet szeret minket. Ha meghallja valamelyik autónk hangját az utcában, már jön is haza, ha kint ülúnk az udvaron már jön is közénk. A kutyával alszik, de őt is megszokta rendszabályozni néha. Mások mesélik hogy 2-3 macskájuk van és van a háznál egér.
szept. 26. 23:03
 6/32 anonim ***** válasza:
92%

20+ év macskamentéssel és 5 saját macskával mondom: a macskátok kb. 99% eséllyel csak játszik. Csak nem jól.

A macskákat 10-12 hetes koruk előtt NEM szabad elválasztani az anyától (kivéve ha az anyamacska egészségügyi állapota az indok, de egy tenyésztőnél ez aligha lehet). Sajnos sokan a mai napig hülyék ehhez a témához, és úgy vannak vele, hogy a macska eszik önállóan, akkor költözhet. Pedig 10-12 hetesen, mikor már kezdenek önállóak lenni, az anyától tanulják meg a szocializáció alapjait, többek között hogy hogyan kell játszani. Az anya neveli őket ilyenkor még, a kölykök megtanulnak normálisan játszani mellette.

Hát a tiéteknél ez kimaradt a túl korai leválasztás miatt.

Ilyenek előfordulnak, a vadasabb fajtáknál még markánsabb lehet ez. Nekem van egy bengálim, akit egy szaporító rakott ki 8 hetesen, és ugyanezt végigjátszottam vele, szóval tudom, miről beszélek.

Itt nektek kéne leszoktatnotok erről a játékról, és az erőszakkal nem fog menni. Ha durván reagálsz a durva játékra, kb csak megerősíted, hogy "igen, ilyen durván lehet játszani mifelénk".

Viszont ha nem vagytok képesek foglalkozni a macskával, és eddig is csak vártatok, hogy a probléma megszűnjön magától, akkor később sem lesz változás. Már elég gond az, hogy a féléves korát megvártátok ezzel a problémával és nem kezdtétek el tanítani hamarabb.

szept. 26. 23:17
 7/32 anonim ***** válasza:
100%

A kérdés olvasásakor ugyanarra gondoltam, mint amit a 6. írt.

Barátnőmék találtak az utcán egy pici cicát az árokban, hazavitték, gondosan felnevelték, mindenki azt várta, hogy milyen bújós cica lesz... hát nagyon nem.

Ugyanúgy támadta őket, mint ahogy írod, igazi kis sátánka volt. Elkerült egy rokonhoz, vele sokkal normálisabb (bár nem tökéletes).

szept. 27. 00:28
 8/32 anonim ***** válasza:
17%
#5 Mi az, hogy a macska hazamegy? Hagyod csavarogni? Gratulálok.
szept. 27. 00:42
 9/32 anonim ***** válasza:
35%
Fogytán az élete.
szept. 27. 03:19
 10/32 anonim ***** válasza:
100%

Szívből ajánlom Attila munkásságát.

[link]

Ha megnyitod, a legelső poszt pont egy ilyen cicáról szól. Érdemes lenne vele felvenni a kapcsolatot, biztos vagyok benne, hogy tudna segíteni, ő pont ilyen sérült cicák rehabilitálásával foglalkozik.

Van egy facebook csoportja is, érdemes azt is megnézni, rengeteg tanácsot kaphatsz.

szept. 27. 03:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!