Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Tippek a macska szüléséhez...

Tippek a macska szüléséhez házban?

Figyelt kérdés

Hamarosan szüni fog a cicám (tervezett terhesség) és ha van valami tippetek, tapasztalatotok a témában akkor örőlnék, ha megosztanátok velem :)

Nyilván rengeteget olvastam a témában, de a tapasztalatok mindig érdekelnének.

Volt akinél felléptek komplikációk? Ha igen, állatorvoshoz vittétek, vagy megoldottátok otthon?

aug. 19. 22:49
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
23%

30.: Nekem az az érzésem, hogy a gyalázkodó kommenteket pont tenyésztők írták, akiket az mozgat, hogy el akarják lehetetleníteni, hogy bárki cicához juthasson nélkülük. Vagy menhelyesek, akik szerint az ő macskáikat kötelesség lenne befogadni.

Üzlet már az egész. Ha ez így megy tovább, pár évtized múlva csak rajtuk keresztül lehet csak macskához jutni, a keverékek kihalnak majd. Kóbor macskák se lesznek, mert az összeset befogják, ivartalanítják, így menhely se nagyon lesz, esetleg elárvult, gazda nélkül maradt cicákat fognak ellátni.

aug. 22. 13:28
 32/33 anonim ***** válasza:
23%

Szerintem meg a tenyésztők tele beszélik az emberek fejét, és azok terjesztik a tanokat, aminek 50%ával egyet értek de 50%ával nem.

Az én cicusaim egyáltalán nem fajmacskák, sőt, az anyukájukat én fogadtam be mert kóbor cica volt és egyben nagyon barátságos is. Van 3 kandúr tőle, és volt 2 szuka, de őket más gazdáknak adtam, ahol mai napig boldog cica életet élnek.

Viszont nem is lehetnének egészségesebbek, orvoshoz soha nem vittem őket, pedig már 7 évesek. Csak parazita kezelések voltak( féreg/kullancs/bolha ellen) amik tényleg nélkülözhetetlenek ha az ember velük él, de szerencsére nem hallgattam itt az emberekre.

És hogy még pár ember ne aludjon nyugodtan: Kinti cicák is részben, mivel nem fogom őket csak a házban tartani. Kell nekik is a mozgás.

aug. 22. 13:38
 33/33 anonim ***** válasza:
23%
32.: Na, ez a másik. Ma sokan úgy néznek arra a macskatulajra, aki kiengedi a környékre a cicát sétálni, vagy akár a kertbe, mint valami gyilkosra. Arra nem gondolnak, hogy természetellenes a cicáknak a bezártság, még ha meg is szokják, szenvednek tőle. De az is az üzlet része, hogy akkor el lehet adni mindeféle kacatot a macskásoknak, hogy a bezárt macska ne unatkozzon. Jól ki lett ez találva.
aug. 22. 13:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!