Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Tippek a macska szüléséhez...

Tippek a macska szüléséhez házban?

Figyelt kérdés

Hamarosan szüni fog a cicám (tervezett terhesség) és ha van valami tippetek, tapasztalatotok a témában akkor örőlnék, ha megosztanátok velem :)

Nyilván rengeteget olvastam a témában, de a tapasztalatok mindig érdekelnének.

Volt akinél felléptek komplikációk? Ha igen, állatorvoshoz vittétek, vagy megoldottátok otthon?

aug. 19. 22:49
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
100%
Szia, nekem a cicusom igényelte,hogy vele legyek miközben ellik. Ott ültem mellette és végig simiznem kellett, mert őt az nyugtatta meg. Nálunk is oda volt készítve a kartondoboz,benne törölköző,de nem oda fialt .. amit én javasolnék az a kutyapelenka. Nekem az mentette meg a fotelemet a mindenféle nyomoktól.(pepcoban pár száz forintos tétel) De szerintem minden ellés más, attól függ,mit igényel a cicád.
aug. 20. 05:29
 12/33 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat
aug. 20. 05:59
 13/33 A kérdező kommentje:
9, tényleg nem vagyok tenyésztő, de nem hiszem, hogy azzal sokat ártok a világnak, ha négy cica születika a lakásombam, majd olyan családokhoz kerül akik szeretik őket és akik alapból fajtacicát szerettek volna (igen, vannak ilyen emberek is, felszínes vagy nem). Nekem egyébként van otthonból elhozott cicusom is, 3.
aug. 20. 06:04
 14/33 anonim ***** válasza:
87%

Kérdező, én értelek, de helyettük 4 kóbort menthettek volna, akik így bent maradnak, ebben igaza van..

Ahogy az eső macsek kibújik biztonságba kihordja a többieket is.

Ez nem feltétlenül igaz. Pont leirtam egy előző válaszomban, mondjuk az kutya volt , de a harmadiknál fáradt meg és nélkülem nem jön ki, hanem benne fullad meg az anyjában...

aug. 20. 06:23
 15/33 anonim ***** válasza:
41%

Emberek, nem tanácsot kért, hogy vemhesítse-e a macskáját vagy ne. Ne őt támadjátok már le, mert semmi értelme. Ő elrendezi a kiscicákat, lesz gazdi s stb... A kóbor cicákat meg majd valaki más örökbe fogadja, nem muszáj mindent úgy csinálni ahogy itt a nagyokosok diktálják.

Csak hát ez az oldal már úgy működik van 5 normális válaszoló és kb 10 aki mindenkibe köt bele, mert az anyja nem szerette és itt tudja csak a frusztrációját kiélni.

aug. 20. 08:02
 16/33 anonim ***** válasza:
85%
15, ez a téma sem csak fekete vagy fehér. De sajnos az jogos, hogy ez szaporítás. A hasonló esetek adják a menhelyi cicák felét...
aug. 20. 08:10
 17/33 anonim ***** válasza:
71%

13, nem fajtamacskát kapnak majd azok a gazdik, hanem fajtajellegű keveréket. Semmi gond nem lenne a tenyésztőtől vásárolt macskával, ha valakinek ilyen igényei vannak. A tenyésztő ugyanis szűri az állatait, figyelembe veszi a genetikát, a felmenőket. Te meg csak szaporítasz, tekintet nélkül az állatodra. Ennyire kell a kis plusz pénz a macskáidért, hogy simán szüleszted csak úgy, mert miért ne. Ki tudja, már a párosodással milyen betegséget kapott el, hiszen nyilván nem teszteltetted őket. Ha genetikailag selejtes, beteges kölykök lesznek, az neked mindegy, ugye? Nem neked kell kifizetni a rakat pénzt gyógyszerekre meg orvosi ellátásra, hanem a balekoknak, akik tőled megveszik a kiscicákat.

Undorító alak vagy, kérdező.

aug. 20. 11:01
 18/33 anonim ***** válasza:
47%

Szerintem nézz meg pár youtube videót a témában, vagy konkrét cica szülést, abból többet tanulsz.

[link]

aug. 20. 12:40
 19/33 anonim ***** válasza:
85%

17-essel abszolút egyet tudok érteni..

Leírja a kérdező,hogy nem törzskönyves de előadja,hogy fajtamacska…A francot fajtamacska…Vettél egy szaporított valamilyen “fajta jellegű” macskát, és most meg tovább szaporítod,mert van aki “fajtamacskát szeretne”…Igen, én is azt szerettem volna, ezért vettem megbízható tenyésztőtől.. tényleg csak gratulálni tudok….nem értem ennek mi értelme, amikor több millió kóbormacska van..

aug. 20. 14:23
 20/33 A kérdező kommentje:

A szüleim szerették volna, hogy egyszer szüljön a macska, mert van egy olyan tévhit, hogy minden macskát kell egyszer hagyni szülni, mielőtt megszületik. Nem szeretnénk ebből rendszert csinálni, szülés után, amilyen gyorsan csak a macska szempontjából lehetséges, elvisszük ivartalanítani.

És nem, nem a pénzért csináljuk, nem is fogunk kapni érte pénzt. Két kismacskát meg fogunk tartani, a másik kettőt pedig egy olyan családnak adjuk (ingyen!) akik eleve ilyen macskát kerestek, de nem engedhetik meg maguknak nagyon drágán. Ez a család cserébe vigyázni fog a macskáinkra, a nyaralásaink alatt.

Tisztában vagyok vele, hogy ez nem feltétlen jó dolog, és nem szeretnék felcsapni “tenyésztőnek” sem, de könyörgöm, nem vagyunk mi ettől olyan rossz emberek. Szerintem azok buktak meg emberségből akik mondjuk megölik a kiscicákat, mert ilyen is akad bőven.

Közsi a tippeket és a videót is :) már néztem egy párat egyébként. 55 napos és ma bemászott apukám szekrényébe :) Gondolom ez a "fészek" rakás/keresés, bár reménykedem, hogy végül mégis a pihe puha "szülődobozt" fogja választani.

aug. 20. 22:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!